Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) 2019'da yapacağı yatırımlarda en büyük pay, 1 milyar 729 milyon 158 bin lira ile Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin olacak.
Türkiye, gaz talebinin yoğun olduğu kış aylarında ve talebin en üst noktaya çıktığı dönemlerde kaynak veya güzergah ülkelerdeki aksamaların neden olabileceği dönemsel arz-talep dengesizliklerini ortadan kaldırmak amacıyla depolama tesislerine ağırlık veriyor.
AA muhabirinin Cumhurbaşkanlığı'nın 2019 yılı Yatırım Programı'ndan derlediği bilgilere göre, bu yıl kamu kaynaklarından yapılacak yatırımlar için BOTAŞ'a tahsis edilecek kaynak tutarı toplam 3 milyar 700 milyon lira olarak belirlendi.
BOTAŞ'a tahsis edilen söz konusu kaynak 15 proje için kullanılacak.
Kurumun devam eden projeleri için toplam 3 milyar 622 milyon 308 bin lira kaynak ayrılacak. Yeni projeler için ayrılan miktar ise 72 milyon 560 bin lira olacak. Etüt projelere ayrılan yatırım miktarı ise 5 milyon 132 bin lira olacak.
BOTAŞ'ın bu yılki programında, TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nın kara kısmının tamamlanmasının yanı sıra organize sanayi bölgelerine doğal gaz ulaştırılması, sanayi ve bağlantı hatlarına yapılacak yatırımlar da yer alacak.
2023'te tamamlanması planlanıyor
Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi Projesi kapsamında toplam yapılacak yatırım miktarı 26 milyar 697 milyon 760 bin lira olarak hesaplandı. 2023'te tamamlanması planlanan tesis için geçen yıl 3 milyar 841 milyon 126 bin liralık harcama yapılmıştı.
Tesis bu yıl da BOTAŞ'ın en fazla yatırım gerçekleştireceği proje olacak. Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde kurulan tesis için bu yıl yapılacak harcama 1 milyar 729 milyon 158 bin lira olarak belirlendi.
İlk fazı tamamlanan ve doğal gaz depolanmaya başlanan depolama tesisin 2023 itibarıyla toplam gaz kapasitesi 5,4 milyar metreküp olacak. Ayrıca günlük geri üretim kapasitesinin de 80 milyon metreküpe çıkarılması hedefleniyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.