Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Hisse senedi piyasalarında pozitif hava sürüyor. Halka arzlar yoğun talep görüyor, borsalar rekor üstüne rekor kırıyor. Borsa İstanbul’da devam eden ralli endeksi 2000 puanın üzerine taşırken global borsalarda zirve seviyelerini koruyor. Son haftalarda özellikle ABD merkezli fonların Borsa İstanbul’da alıcı olduğu gözleniyor
Küresel pay piyasaları, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan Omicron varyantına ilişkin endişelerin azalmasıyla haftayı alış ağırlıklı bir seyirle tamamlarken, gelecek hafta piyasaları başta ABD ve Avrupa merkez bankalarının para politikası kararları olmak üzere yoğun bir gündem bekliyor.
Borsada rekorlar kırılırken kaybettiren hisseler
ABD ENFLASYON VERİSİ NE ANLAMA GELİYOR?
Kovid-19 salgınında Omicron varyantı küresel pay piyasalarında başat risk unsuru olarak öne çıksa da kullanımdaki aşıların Omicron varyantı üzerinde de etkili olduğuna yönelik açıklamalar varlık fiyatlamalarındaki baskının azalmasını sağladı.
Salgına yönelik endişelerle birlikte ABD'de açıklanan enflasyon verileri yatırımcıların odağında bulunurken, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 0,8, yıllık bazda ise yüzde 6,8 artışla piyasa beklentilerine paralel gerçekleşti.
Analistler, son zamanlarda şahinleşen ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta alacağı para politikası kararları öncesinde TÜFE verilerinin beklentilere paralel gelmesinin bankanın hareket alanını genişlettiğini ancak, enflasyonun 1982'den bu yana en yüksek seviyeye çıkmasıyla birlikte Fed'in varlık alım hızının daha da yavaşlatmasının beklendiğini bildirdi.
FAİZ ARTIRIMI BEKLENMİYOR
Merkez bankalarının artan enflasyon endişeleriyle dünya genelinde şahinleşmeye devam ettiğini aktaran analistler, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ise gelecek haftaki faiz kararında dünya genelinden güvercin tutumuyla ayrışmasının beklendiğini ifade etti.
Analistler, Fed'in Haziran 2022'de faiz artışına gideceğine yönelik piyasa beklentilerinin devam ettiğini hatırlatarak, ECB'nin gelecek yıl ekimde yüzde 60 ihtimalle Faiz artışına gidebileceğinin öngörüldüğünü kaydetti.
Omicron varyantına ilişkin endişelerin azalması tahvil piyasalarında satış baskısını beraberinde getirirken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yaklaşık 13 baz puan artışla yüzde 1,48'e çıkarken, altının ons fiyatı yön arayışını sürdürerek haftayı yüzde 0,1 azalışla 1.782 dolardan tamamladı.
Brent petrolün varil fiyatı ise ekonomik toparlanmaya ilişkin endişelerin azalmasıyla bu hafta yüzde 6,9 artışla 74,7 dolara yükseldi.
ABD'de New York borsası Omicron varyantındaki belirsizliklerin azalması ve beklentilere paralel gelen enflasyonla yükseliş eğiliminde hareket ederken, S&P 500 endeksi haftayı rekor seviyeden kapattı. Gelecek hafta ise çarşamba günü açıklanacak Fed'in faiz kararı ve devamında Fed Başkanı Powell'ın konuşmasıyla birlikte yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında bulunuyor.
Fed'in faiz oranlarında değişikliğe gitmesi beklenmezken, varlık alım hızını bir miktar daha azaltması öngörülüyor. Karar sonrası Powell'ın açıklamalarının da Fed'in para politikası üzerinde ipuçları barındırması bekleniyor.
Öte yandan, hafta içinde ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin video konferans yöntemiyle Ukrayna ile ilgili görüşürken, ABD'den yapılan açıklamada, Biden'ın, Putin'e Ukrayna'yı işgal etmeleri durumunda, ABD'nin Ukrayna'ya ve bölgedeki NATO müttefiklerine askeri desteğini artıracağını söylediği ifade edildi.
Makroekonomi veri tarafında ise ABD federal hükümetinin bütçe açığı, kasımda geçen yılın aynı ayına kıyasla yaklaşık yüzde 32 artarak 191 milyar dolar oldu.
Ülkede Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi ise aralıkta aylık 3 puan artışla 70,4 değerine çıkarak piyasa beklentilerini geride bıraktı.
Söz konusu gelişmelerle S&P 500 endeksi haftalık bazda yüzde 3,82 artışla rekor seviyeden kapanırken, Nasdaq endeksi yüzde 3,61 ve Dow Jones endeksi yüzde 4,02 değer kazandı.
13 Aralık ile başlayan haftanın veri takviminde, salı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), çarşamba New York Fed sanayi endeksi ile perakende satışlar, perşembe konut başlangıçları, inşaat izinleri, Philadelphia Fed imalat endeksi, sanayi üretimi, kapasite kullanımı ile imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.
Konut krizi giderek derinleşiyor
AVRUPA’DA YÜKSELİŞ İVME KAYBETTİ
Avrupa'da Kovid-19 salgınında Omicron varyantı nedeniyle artan kısıtlamalar pay piyasalarındaki alıcılı seyri törpülese de Avrupa borsaları yükseliş eğiliminde hareket etti. Gelecek hafta ise gözler ECB ve İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı ile ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.
Analistler, ECB ve BoE'nin faiz oranlarında değişikliğe gitmesinin beklenmediğini kaydederek, varlık alımlarına ilişkin politikaların ise çeşitlilik gösterebileceğini ifade etti.
Bankaların faiz kararı sonrası başkanların yapacakları açıklamaların önem arz ettiğini bildiren analistler, BoE'nin şubatta faiz artışına gitmesinin fiyatlandığını ve bu duruma yönelik ipuçlarının varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini belirtti.
Avrupa'da açıklanan makro ekonomik verilere göre Avro Bölgesi üçüncü çeyrekte çeyreklik bazda yüzde 2,2 büyürken, Almanya'da TÜFE yıllık yüzde 5,2 artarak beklentilere paralel gerçekleşti.
Avro, dolar karşısında haftayı yatay seyirle 1,1313'ten tamamladı.
Almanya'da DAX endeksi haftalık yüzde 2,99, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2,38, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 3,34 ve İtalya'da MIB 30 endeksi ise yüzde 3 yükseldi.
Gelecek hafta, salı İngiltere'de işsizlik ve Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi, çarşamba İngiltere'de TÜFE, perşembe bölge genelinde imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI ve cuma Almanya'da ÜFE ve Ifo iş ortamı güven endeksi ile Avro Bölgesi'nde TÜFE verileri takip edilecek.
Enpara'dan kripto para uyarısı
SALGININ ETKİSİ AZALDI
Asya'da küresel pay piyasalarına paralel Omicron varyantına ilişkin endişelerin pay piyasaları üzerinde etkisi sınırlı kalırken, gelecek hafta Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) politika kararları ve Çin'in 2022 politika kararlarının çerçevesi başta olmak üzere veri gündemi takip edilecek.
BoJ'un gelecek haftaki toplantıda politika faizinde değişikliğe gitmesi beklenmezken, destekleyici duruşun ve varlık alım hızının korunması bekleniyor.
Çin'de ise gelecek hafta 2022'nin politikaları gündemin odağına yerleşirken, bu sene büyüme odaklı politikaların uygulamaya alınacağı öngörülüyor.
Hafta içinde Çinli emlak devi Evergrande ve Kaisa borçlarını ödeyememesinin ardından temerrüde düşerken, Çin Merkez Bankası (PBoC) Başkanı Yi Gang durumun piyasa gerçekliği olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Öte yandan, Çinli politika yapıcılarının, ekonomiyi destekleyici adımları ön plana çıkaracaklarına ilişkin haber akışı sonrası PBoC zorunlu karşılık oranlarını 50 baz puan indirdiğini açıkladı.
Asya'da açıklanan makro ekonomik verilere göre Japonya üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 3,6 küçülürken, ÜFE yıllık yüzde 9 artışla beklentilerin üzerinde yükseldi.
Çin'de ise yıllık enflasyon kasımda yüzde 2,3'e çıksa da yüzde 2,5 düzeyindeki beklentilerin altında kalırken, ÜFE yıllık artışı yüzde 12,9 ile tahminleri aştı.
Söz konusu gelişmelerle haftalık bazda Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,46, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 1,63, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,96 ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,41 değer kazandı.
13 Aralık ile başlayan haftanın veri takviminde, salı Japonya'da kapasite kullanımı ve sanayi üretimi, çarşamba Çin'de perakende satışlar ve sanayi üretimi ve perşembe Japonya'da dış ticaret dengesi verileri takip edilecek.
Kredi kartı farelerinden büyük vurgun
TCMB'NİN KARARI ÖNEMLİ!
Yurt içinde, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bu haftayla birlikte 9 hafta üst üste yükselirken, haftalık kapanış rekorunu da geliştirdi. Gelecek hafta yurt içinde pazartesi ödemeler dengesi istatistikleri ve sanayi üretimi ile perşembe Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı yatırımcıların odağında olacak.
Ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 100 baz puan indirilerek yüzde 14'e çekileceğini tahmin ediyor.
Cari işlemler hesabının ekimde 2 milyar 320 milyon dolar fazla vermesini öngören ekonomistler, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin de ekimde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,26 artmasını bekliyor.
Bu hafta açıklanan makro ekonomik verilere göre, Türkiye'de işsizlik yüzde 11,2'ye gerilerken, TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 23,85 oldu.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yükselişini dokuzuncu haftaya taşıyarak haftalık bazda yüzde 6,55 artışla tüm zamanların en yüksek kapanış seviyesi olan 2.035,48 puana çıktı. Analistler, teknik açıdan 2.070 puanın direnç, 1.970 puanın ise destek olarak öne çıktığını kaydetti.
Dolar/TL de 13,9597 ile tarihi zirvesini görmesinin ardından haftayı yüzde 1,25 yükselişle haftalık kapanış rekoru olan 13,8798'den kapattı.
Gelecek hafta yurt içinde, salı konut satışları, çarşamba bütçe dengesi ve perşembe konut fiyat endeksi verileri takip edilecek.
Öte yandan, piyasalar kapandıktan sonra yapılan açıklamada, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin döviz cinsinden kredi notunu "B+" ve yerel para birimi cinsinden kredi notunu "BB-" olarak teyit edilirken, ülkenin kredi notu görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e çevrildiği kaydedildi.
Şimdiden yazayımda vadeliler açılmadan muhtemelen sabah endeks gaplı açar yukarı mal adlrtmaz sonra aşağıya salar hafif günlükçüleride silkeler ve dahada dönmez,yan tahtalarda poz yok ana hisselerde devam ne zamana kadar? 1250yi geçelim sonra bakarız.
Merkez bankasını kapatın Euroya geçelim tertemiz...Sıkıntılar biter bir daha da enflasyon vb olmaz mis gibi...
Süper dogrusuda odur zaten faydası hiç yok zararı çok güven desen sıfır ekonomi kurtulur insanlar huzura kavuşur dertler biter
Dolar nasıl anormal hareket ediyorsa faizde anormal olabilir İlla hareketi tahlil edilebilir mi olcak Ben olsam şok bir indirimle faizi %5 e fikslerim noolacak dolar 50 tl mi olacak bir gün sallanır kekler kelenir su yolunu bulur
REİS "Faiz düşecek, millet gülecek" dedi ve gereği yapılacak ötesi bakacak. Hele hele FAİZ LOBİSİ kafayı sıyıracak, TÜRK'ÜN LİRASI'na yatırım yapan CUKKALANACAK, USA'nın KILsasından uzak olan TÜRK DEVLETİ'ne, milletine BAĞLILIK SUNACAK.
Türk parası htistiyanın parasına tuş oldu otuzbirahmet
vatandaşın bankalara verdiği paranın mevduat faizlerin de iniyor, oysa bankaların vatandaşa kredi olarak verdiği faiz ise inmediği gibi daha yukarı çıkıyor.
Aynen rezalet asıl inmesi gereken inmiyor mevduata verilen faiz iniyor cıkması gerekirken zaten eksi faiz veriliyor akıl tutulması Tlnin çöp olmasına onay dünyanın hiçbir ekonomisinde görülmeyen
İndirir tabi daha ne desin reis faizci arkaaşlar kusura bakmasın indiricem onlarla yürürmem demedi mi? Neyin kafası bu hala indirirmi bindirirmi? Faiz bitecek yavaş yavaş bitecekk
Trollokadar faiz bittimi ülke biter seni beyinsiz troll seni akskt
Faiz biterse ülke biter cahil troll körmüsün faizin ülkeye yaptıklarını ekonomik krize soktunu yanlış yolda olunduğu faiz dünya gercegidir olmazsa olmazıdır yaşamın faiz olmadığı sende bitersin
Dövizi ucuz fiyata sattıkları her kimse kesmemiş olacak şimdi de halkın bankadaki üç kuruşunu aynı çetelere peşkeş çekiyorlar
Piyadasadaki ticari mallarin fiyati dollar kadar artsa içim yanmaz. . Perakende şirketleri doları katlayarak fiyatliyorlar. Malları stoklayarak aşırı talepten dolayı fiyatlar arttı süsü veriyorlar. Bunu da herkes biliyor. Ortada öyle bir plan var ki fetö kalkismasi bunun yanında hiç kalır. "Erdoğan devrilsin de memleket isterse Batsın." Anlayışı bizi rahibe ekmeğine muhtaç eder. Uyanık olun. Fırsatci lara ve stokculara karşı birlik olalım. Dolar almayalim. Birlik olma zamanıdır.
Ne ilgisi var len devirmekle sorun yanlış yönetimde alınan yanlış kararlarda senin gibi koyunlara inandırılan arap saçmalıkları kimsenin bisey yaptığı falan yok dolar dünya gercegi embesil dışa bagimlısın gelişmiş değil gelişmekte olan ülkesin döviz olmaz ise açlıktan nefesin kokar piyasa arz talep üzerine çalışır ülkelerde kendi ekonomik çıkarları icin sorun yönetimseldir gerisinin çağımızda hiçbir geçerliliği yoktur kendi kendini kandırmaktan başka
Piyasayı bu hale getireninnnnnnn. ......
Siyasi tercih doları yükseltmekse yapılanlar doğru yol gibi, ancak dövizdeki artış piyasaları bozuyor, dövizle borçlananları ciddi zarara uğratıyor. Alım gücü düşüyor. Üretim maliyetlerini artırıyor. Herkes yerli milli tl ye değil dolara koşuyor. Bu da piyasaya pahalılık zam olarak yansıyor. Ben olsam Roma'yı yakarım ama piyasa istikrarına destek olurum, doları da sekiz yada altı liraya düşürürüm.
İşte dediğinin olması için ortadogu arap şark ideolojisini dogmalarını terk edip çağın ekonomik ve bilimsel tercihlerine yönelmen gerekir faizleri enüst seviyeye çıkarıp TL yi değerlendirip enflanyonu dizginlemek için faizlerin kesin Allahin emri artması gerekir
Faizi arttırmayıp inat edip ilime bilime ekonominin bilimsel çağdaş düzenine karşı geldigin müddetce Allahın verdiği aklı kullanmayarak gittigin müddetçe yokuş aşağı gidişi kimse durduramaz faiz artmadan gayya kuyusundan çıkman mümkün degil
Birden fazla ev veya arabaya sahip olanlar icin cok yuksek vergi getirilmeli ki daha fazla almak istemesinler, aksine elden cikarsinlar. Zengin bir ulke degil Turkiye, zenginlerin ve elinde mali olanlarin enflasyon 50 ise %60-70 zam yapmak icin firsat kolladiklari bir ulke. Ev ve araba bu ulkede yatirim araci olmaktan cikarilmali, birden fazla ev veya araba icin cok yuksek vergi odenmeli.
Metan kafali, faiz artsa da azalsa da, acik mi? Hem turkce ve ekonomi konusunda zayifsin. Ayrica sadece baslığı okuyup metni okumadan yorum yapan cahillerden olma, o zaman benim o yorumu faizle ilgili yapmadigimi anlarsin.
Metal kafa, bir de okudugunu anla. Faiz artsa da azalsa da, acik mi? Hem turkce ve ekonomi konusunda zayifsin. Ayrica sadece baslığı okuyup metni okumadan yorum yapan cahillerden olma, o zaman benim o yorumu faizle ilgili yapmadigimi anlarsin.
Metal kafa teferruatları atla konu ekonomi ve bugün itibari ile faizlerin indirilmesinin ülkeye tahribatı ekonomiyi piyasayı bozması TL nin değerinin yok olmasıdır senin dediğin vergiler deli Dumrul vergileridir zaten hemen hergün arttırılarak halkın üzerine bildirilmektedir zengine bindirilen senin saçma sapan akıl dışı uygulamanın dönüşü yine halktan çıkarılır kafan ona bir calışabilse
Once 'bir an' ve baglac olan 'de' nasil yazilir ogren. Faiz artsin veya azalsin mi yazmisim. Faiz azalsa da, artsa da birden fazla ev veya arabaya cok yuksek vergi gelmeli.
Bosver böyle saçma sapan akıl dışı yöntemleride faizlerin hemen arttırılıp enflansyon üstü seviyeye çekilerek reel getiri vererek TL ye ilk etapta değer kazandırıp piyasayı sakinleştirip sıfır olan güveni bir nebze sağlayarak dövizi geri çekip zaman kazanılmasıdır ilk öncelik deli saçması kararlardan biran önce vazgeçip liyakat ve ekonominin bilimselligine yönelmektir aslolan
500 baz puan insin ne olacak sa olsun her ay gerilim yaşamayalım yüzde 19 faiz verirken sanki dolar düştü son dört yılda 5 TL'den 9 TL ye geldi zaten dolar durmuyor bari faiz vermiyelim faize verilen parayı halka dağıtın daha iyi
Merkez diyorsunuz yaa saray saray siz eski turkiyede ozerm merkezmi saniyorsunuz yenide hersey saray
Bence 300 baz puan indirecekler
Evet yaparlar kafalarından ne geçtini herkes biliyor sürpriz belkide daha fazlada yapabilirler battı balık hesabı
Bırak indirmeyi Faizi yükseltmesi gerekir hemde enflansyonun çok üstünde son çare üyesi olduğun para fonu IMF gibi gözüküyor saçma sapan tefecilerden işe yaramaz kendine faydası olmayan araplardan svap denen palavralardan kurtulup dogru düzgün bir şekilde kurumun çizdigi yoldan borçlanıp denetlenmendir şartlarını kabul edip düze çıkman için aklın ilmini bilimin yolu en hayırlısı olan
ferhat riba helal helal yediğin içtiğin yattığın kaktıgın nefes aldığın herşey riba düze çıkman için ona sıkı sıkıya sarılacaksın ona karşı gelmek dünyaya düzene karşı gelmektir yoksa düze çıkman mümkün degildir
riba faizi artırmayıp arap hamasaetiyle yol aldıkça iki yakan bir araya gelmez durum ortada faizden kurtulmaya çalıştıkça yolun sefalet cehalet fakirlik yoksulluk ama sende onu görecek göz yok
Yüzde 50 olan enflasyon u yüzde 20 der karşılığında yüzde 30 faiz versende buna faiz denmez.aldigin karşılığın faiz olabilmesi için değerinin artması gerekir.ama koyun sürüsüne aç kalın bu sizin için daha iyisidir desen inanırda madem öyle sen niye patlayan kadar yiyorsun demez.yasasin sorgulayamayan soru sormayan koyun.
Riba faiz denen şeyden kurtulmadıkça düze çıkamazsın.
ülkeyi tarımı köylüyü tüketiciyi ezeceklerse faiz indirirler ve dolar uçar 20 lira olur.
1puanlik faiz indirimi hazineye 2.5 milyar tl katkı verir değermi değmez mi ayrı konu
Al sana bir tane daha.demek 20 yılda bol bol Mehmet yetismis
Bırak katkıyı her faiz indirdilerinde hazineyi fakirlestirdiler rezerv tükettiler TL yi yok ettiler bunların hiçbiri olmayacakken yaptıkları her dönem krizin dibini gösterdi en ufak faydası olmayarak zarardan ziyandan başka aksine faizleri arttırmış olsalardı tamamen tersi döviz ilk önce bulunduğu seviyeninde gerisinde olarak gerilemeye devam eder güven artarak gelişir piyasa rahatlar yatırımcı döviz bozar TL ye döner merkez rezervini artırır yabancı sermaye görülür liyakat sağlanır yetmezmi
Pas geçmeli, eğer indirecek olursa kesin ülkeyi batırmaya gelmişler... Ezildik, mahvolduk ...
Aralık ayı pass geçilir diye düşünüyorum. Hatta ocak ve şubat'ta da değişiklik beklemiyorum. Aksi yapılırsa biz sıkıldık basın tekmeyi demek olur ve altında tüm toplum olarak kalırız.
Bunların ne yapcagı belli olmaz kendileride ne yaptını bilmiyor hiçyoktan ülkeyi krize soktular akıl alır gibi değil dünyanın eksi faizini veren inatla bunda ısrar eden sırf siyasi ve ideolojik olarak piyasayı alt üst etmiş durumdalar aklı başında bir kurum kesin olarak faizleri en üst seviyeye çekip arttırması gerekir acil durum Allahın emri olarak
2. el evin ve arabanin yillik vergisini arttir ve pesin al(ilk vergi cok yuksek, ev veya araba el degistirmedigi takdirde yillar icinde azalacak sekilde) Boyle kim al sat yapiyor, talep kaliyor mu bakalim? Devlet, piyasadaki dolandiricilara goz actirmayacak once, milleti somurmeye calisanlari ezecek.
Sırada faşist uygulamalar.ekonominin kurallarını uygulasalar bu duruma düşmesdik diyen bir akıllı yokmu
Bilimsel ekonomik gercekleri reddedip çöl bedevisi arapların peşinden gitmenin ülkeyi inatla olmayacak duaya amin diyerek faizleri yükseltmeyerek inatla indirmenin cehaletinin sonuçları yazık ülkenin kaynaklarına
Ahmet toprak satmak yatırım değildir,hele değerinin altında peşkeş çekmek vatana ihanettir.
Ey ahmet İslama kimse düşman değil islamı burda atıp tutarak savunma islamın hali harap konu ekonomi ona bile kafan basmıyor burda siyaset ideoloji yapıyorsun bak dünyadaki İslam ülkelerine birde batıya aradaki farkı göremeyecek kadar zavallısın eziksin
Amet k hala kafan basmıyor ideolojik yaklaşan senin içindeki örümcek kafan İslama gelince islamin hali ortada kimsenin İslama düşmanlığı yok İslam kendi kendine düşman huzurun refahın olduğu birtek İslam ülkesi yok terör ve sefalet içinde birde Batıya bak refah içinde kendi ezikliğini cehaletini batıya yükleyip aklın sıra gercekleri görmezden gelip kendini kandırmaya devam et
Cehalet, sermayeye ırk gozunden bakmaktır. İslam dusmanlıgınızı sermaye kisvesi altına saklamayın, ulkeye yatırım olarak gelen her para aynı degerdedır. Su batı yalakalıgınızdan uzaklasın artık ezıkler
Kaşar 84 tl, yoğurt 25 tl 1 haftada % 100 zam neymiş faiz iner miymiş hadi ordan
İndirse ne olur indirmese ne olur bundan böyle mahvetti piyasayı ekonomiyi tıkadı TL yi yok etti kağıt parçasına dondürdu güveni yok etti kurumda biraz halka sevgi varsa hepsi görevlerinden ayrılmalı
Piyasanin dengeli olması çok önemli. Denge bozulursa eğer, fatura yine vatandaşa dönecek. Dengeleri sağlamak lazım. Piyasa şuan çok hassas, çok dikkat etmek gerekir.
neymiş yeni modelmiş ekenomiymiş. batırmak yeni model olmuş bu günde aşırı zam sagnagı devam ediyor allah bu mazlum milletin yardımcısı olsun.
Dolar 20 tl borsa 3000 gider
Aynen ülke hiçbir döneminde böyle bir krize mazur kalmamıştı
ALLAH Rte ye akıl fikir versin inşallah indirmez faizi yoksa Türkiye biter son şans
Eyyy ben bir yüzükle geldim şimdi milyar dolarım var.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.