Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Borsa İstanbul'da işlem gören 10 mevduat bankasının net kârı, bu yılın ilk çeyreğinde 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 7,8 artarak 9 milyar 786 milyon lira olurken, ortalama öz kaynak karlılığı yüzde 14,1 seviyesinde gerçekleşti.
Borsada işlem gören Akbank, DenizBank, Garanti Bankası, Halkbank, ICBC Turkey Bank, İş Bankası, QNB Finansbank, Şekerbank, VakıfBank ve Yapı Kredi'nin konsolide olmayan toplam aktif büyüklüğü Mart 2018 sonu itibarıyla 2 trilyon 231 milyar lirayı aştı. Söz konusu rakam, 2017 sonuna kıyasla yüzde 2,9 artışa işaret etti.
Borsa İstanbul'da işlem gören mevduat bankalarının bu yılın ilk çeyreğindeki net kârı 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 7,8 artarak 9 milyar 786 milyon 461 bin lira oldu. Bankalar, 2017'nin ilk çeyreğinde 9 milyar 78 milyon 701 bin lira net kar elde etmişti.
Borsada işlem gören bankaların öz kaynakları, ilk çeyrekte geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 4 artarak 241 milyar lirayı aşarken, ortalama öz kaynak karlılığı yüzde 14,1 düzeyinde gerçekleşti.
Garanti Bankası'nın kar artışı yüzde 30,9
Borsa İstanbul'daki mevduat bankaları arasında ilk çeyrekte en fazla net kârı 1 milyar 996 milyon TL ile Garanti Bankası elde etti. Net karda Garanti Bankası'nı 1 milyar 807 milyon lira ile İş Bankası ve 1 milyar 709 milyon lira ile Akbank izledi.
Net kârını 2017'nin aynı çeyreğine göre en çok artıran banka da Garanti oldu. Kâr artışı yüzde 30,9 olan Garanti'yi, yüzde 24,25 ile Yapı Kredi ve yüzde 24,15 ile QNB Finansbank takip etti.
Ortalama öz kaynak kârlılığı en yüksek banka ise Akbank oldu. İlk çeyrek sonu itibarıyla ortalama öz kaynak kârlılığı yüzde 16,6 düzeyinde bulunan Akbank'ı, yüzde 15,74 ile VakıfBank ve yüzde 15,66 ile DenizBank izledi.
Ziraat'in kârı, borsadaki 10 bankanın toplam kârının yaklaşık 5'te biri
Borsa İstanbul'da işlem görmeyen Ziraat, 457,4 milyar TL ile Türkiye'nin en büyük aktif toplamına sahip bankası unvanını sürdürdü. İlk çeyrekte bankanın net dönem kârı, 2017'nin aynı dönemine kıyasla yüzde 20,3 azalarak 2 milyar 170 milyon liradan 1 milyar 730 milyon liraya indi.
Ziraat Bankası'nın ilk çeyrek kârı, Borsa İstanbul'daki 10 mevduat bankasının toplam kârının yaklaşık 5'te birine denk geliyor.
Bankanın ortalama öz kaynak kârlılığı da mart sonu itibarıyla yüzde 16,3 seviyesinde gerçekleşti.
Türk bankacılık sektörünün kârı 13,9 milyar lira
Bu arada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, Türk bankacılık sektörünün dönem net kârı, bu yılın ilk çeyreğinde 2017'nin aynı çeyreğine kıyasla yüzde 5,1 artarak 13 milyar 912 milyon liraya yükseldi. Bankalar, 2017'nin ilk çeyreğinde 13 milyar 236 milyon lira kâr elde etmişti.
şakamı yapılıyo maaşım dövize karşı %20 ye yakın değer kaybetti-zararımı sorumluların derhal karşılamasını bekliyorum-şirketler yeniden yapılandırılırken vatandaş niye mağdur ediliyo ekonomi yönetimi hu ordamısın
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.