Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Yabancı satıyor, yerli alıyor, Borsa İstanbul rekor üstüne rekor kırıyor. Yılbaşından bu yana yüzde 20 yükselen endeks 2.251 puana ulaştı. Barış umudunun yanı sıra düşük faize karşı yükselişini sürdüren enflasyon nedeniyle reel getiri sağlanamaması hisse senetlerine ilgiyi artırıyor. Rusya-Ukrayna arasındaki olumlu adımlar altın ve petrol fiyatlarını da etkiledi. Altını ons fiyatında yükseliş denemeleri zayıf kaldı, petrol fiyatlarında düşüş de derinlik kazandı. Küresele borsalarda da yön yukarı. Üç aylık bilançoların satın alınacağı bir döneme giriliyor. Hürriyet’teki köşesinde, “Borsada çıkış hareketi sürüyor” diye yazan Zeynel Balcı önümüzdeki hafta için şu tahminde bulunuyor: “İlk destek 2.230 olarak görülürken bu seviyenin üzerinde çıkış hareketinin devamı beklenebilir. Sonraki destekler 2.200-2.170 ve 2.100 seviyelerinde. İlk direnç ise 2.300 seviyesinde. Bu seviyenin üzerinde sonraki ve daha önemli direnç seviyesi 2.400 zirvesinde bulunuyor. Kâr satış denemelerine rağmen çıkış hareketi gücünü koruyor.”
Bu hafta altın ve döviz kaybettirdi, borsa kazandırdı
MART AYI ENFLASYONUNDA YÜZDE 60 BEKLENTİSİ
Yarın açıklanacak mart ayı enflasyon rakamları da piyasalar için büyük önem taşıyor. Belirttiğimiz gibi yükselen enflasyon borsaya olan ilgili artırıyor. Çünkü parasını faize park edenler reel olarak kaybediyor. Zeynel Balcı’nın enflasyonla ilgili tahmini ise şöyle: “Beklentiler aylıkta yüzde 5-6, yıllıkta 60-61 olacağı yönünde. Ancak son aylardaki gerçekleşme ve anket sonuçları arasında sıkça sapmalar yaşandı. Bu bakımdan sürprizlere de hazırlıklı olmak gerekir. Cuma günü İstanbul Perakende Fiyat Endeksi aylık yüzde 6.29 (önceki 4.44) , yıllık yüzde 63.25 (önceki 55.32) açıklandı. Bu veriler Türkiye için fikir veriyor. Bir yandan konut ve bazı tüketim maddelerine gelen KDV indirimleri diğer yandan doğalgaz zamlarıyla enflasyondaki yükselişin bir süre daha korunacağına dair beklentiler korunuyor. Ancak enflasyon verileriyle TCMB faiz kararları arasındaki bağlantı uzun süredir kopuk olduğu için enflasyonun piyasalar üzerindeki etkisi zayıf kalabilir. TCMB’nin düşük faiz politikası, dış dünyadaki Faiz artırım süreci ve yüksek enflasyona rağmen sürüyor.”
Jim Cramer: Borsalar dip noktasını çabuk bulacak
Charlie Munger: Z Kuşağı’nın zenginleşmesi çok zor
TCMB piyasayı 85 milyar TL fonladı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.