<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsa İstanbul neden yükselemiyor?----

Borsa İstanbul neden yükselemiyor?

Borsa İstanbul neden yükselemiyor?
26 Haziran 2021 - 14:07 www.finansingundemi.com

Fed üyeleri varlık alımlarının azaltılmasına ilişkin iletişimin şeffaf ve detaylı bir şekilde yapılacağını vurguladı. Küresel borsalar rahatladı, yeni rekorlar kırıldı. Borsa İstanbul ise yükselişin önü sert satışlarla kesildi

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin hafta boyunca para politikasına ilişkin yönlendirmeleri ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın Temsilciler Meclisi'ndeki sunumuyla alış ağırlıklı bir seyir izlenirken, gelecek hafta gözler başta ABD'de açıklanacak iş gücü piyasası verileri olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.

Fed'in 17 Haziran'daki toplantı kararları sonrası artan oynaklık ve para politikasının geleceğine ilişkin belirsizlikler hafta boyunca Fed üyelerince azaltılmaya çalışılırken, küresel pay piyasalarına alış ağırlıklı eğilim hakim oldu.

Varlık alımlarının azaltılmasına ilişkin açıklamaların sözle yönlendirmelerdeki ağırlığı dikkati çekerken, Fed üyeleri, varlık alımlarının azaltılmasına ilişkin iletişimin şeffaf ve detaylı bir şekilde yapılacağını vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1,2 trilyon dolarlık altyapı yatırımları için Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörlerin anlaşmaya vardığını duyurması küresel pay piyasalarının haftanın ikinci yarısındaki alış ağırlıklı seyri güçlendirdi.

Bununla birlikte ABD ve Avrupa'da şirket bilançoları açıklanmaya başlarken, Avrupa şirketlerinin beklenenden güçlü gelen bilanço sonuçları dikkati çekti.

Öte yandan, küresel bazda artan enflasyon endişesi ve Fed'in şahinleşen tonunun ardından gelişmekte olan ülke merkez bankaları para politikalarının sıkılaşan tutumu dikkati çekerken, hafta içinde Meksika Merkez Bankası politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 4,25'e yükseltti.
ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, söz konusu gelişmelerle hafta içinde yüzde 1,35 ile 22 Şubat haftasından bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından artan satış baskısıyla yüzde 1,55'e yükselerek haftayı yaklaşık 11 baz puan artışla tamamladı.

ABD'nin 2 yıllık tahvil faizi ise yükselişini üst üste ikinci haftaya taşıyarak yüzde 0,2780'e çıkarken, dolar endeksi üst üste dört haftalık yükseliş eğilimin ardından haftayı yüzde 0,5 düşüşle 91,9'dan tamamladı.

Altının ons fiyatı ve bakırın libresi ise bu hafta kısmen de olsa yaralarını sardı. Üç haftalık düşüş serisini sonlandıran altının ons fiyatı yüzde 0,74 değer kazancıyla 1.778 dolara çıkarken, bakırın libresi yüzde 1,32 artışla 4,24 dolara yükseldi.

Küresel ekonomik toparlanma, ABD'deki petrol stoklarındaki azalma ve 1 Temmuz'da yapılacak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile bazı OPEC dışı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun toplantısı öncesi Brent petrol yükseliş eğilimini üst üste beşinci haftaya taşıdı. 75,3 dolarla 22 Nisan 2019 haftasından bu yana en yüksek seviyeyi gören Brent petrolün varil fiyatı haftayı yüzde 3,5 artışla 75,2 dolardan tamamladı.

Borsada bu hafta en çok kazandıran hisseler

ABD BORSALARI REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR
Fed yetkililerinin açıklamalarıyla kısmen artan risk iştahı, Fed'in 23 bankanın stres testini tamamladığını ve yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını sebebiyle uygulamaya aldığı kısıtlamaları 30 Haziran'da kaldıracağını duyurmasıyla daha da güçlendi.

Fed'den yapılan açıklamada, "stres testi"ne tabi tutulan en büyük 23 Amerikan bankasının ağır bir ekonomik durgunluk halinde hane halkı ve şirketlere kredi vermeye devam edebilecek sermaye kriterlerine sahip olduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fed Başkan Yardımcısı Randal Quarles, geçen yıl bankanın, birkaç farklı kuramsal ağır ekonomik durgunluk şartlarında üç stres testi gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu testlerin hepsi, bankacılık sisteminin devam eden ekonomik toparlanmayı desteklemek için güçlü bir şekilde konumlandığını doğruladı." değerlendirmesinde bulundu.

28 Haziran haftasında ise iş gücü piyasasına ilişkin açıklanacak veriler yatırımcıların odağına yerleşti.Analistler, iş gücü piyasasının Kovid-19 salgını öncesi seviyelerin çok uzağında olmasının Fed'i özellikle varlık alımlarının azaltılmaya başlanması konusunda köşeye sıkıştırdığını bildirdi.
Fed Başkanı Powell'ın Temsilciler Meclisi'nde yaptığı sunumda kendisine insanların neden hala çalışmaya karşı isteksiz oldukları sorulmuş, Powell da bu durumun geçici olduğunu, ilerleyen dönemde açık iş sayısının önemli oranda düşeceğini düşündüğünü söylemişti.

Analistler, iş gücü verilerindeki iyileşmelerin Fed üyelerinin güvercin tutumlarını etkileyebileceğini, bu durumun da varlık fiyatlamalarında oynaklığı beraberinde getirebileceğini ifade etti.

Öte yandan, ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 6,4 büyürken, Fed'in enflasyon ölçümünde dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları endeksi yıllık bazda yüzde 3,9 artışla beklentilere paralel gerçekleşti.

Söz konusu gelişmelerle alış ağırlıklı bir seyir izleyen New York borsasında, haftalık bazda S&P 500 endeksi yüzde 2,74 ve Nasdaq endeksi yüzde 2,35 değer kazanarak haftalık kapanış rekoru, Dow Jones endeksi de yüzde 3,44 yükseldi.

28 Haziran ile başlayan haftanın veri takviminde, pazartesi Dallas Fed imalat aktivite endeksi, çarşamba ADP istihdam raporu ve bekleyen konut satışları, perşembe imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ISM imalat sanayi PMI ve tarım dışı istihdam, işsizlik oranı, dış ticaret dengesi fabrika siparişleri ile dayanıklı mal siparişleri takip edilecek. Bununla birlikte Fed üyelerinin hafta boyunca yapacakları açıklamaların da yatırımcıların odağında bulunması bekleniyor.

Açığa satış yapan fonlar kaçış yolu arıyor

AVRUPA’DA YÜKSELİŞ SINIRLI KALDI
Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nden gelen haber akışı ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz kararı geçen haftanın önemli konularını oluştururken, gelecek hafta Avrupa'da yoğun veri takvimi ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmaları gündemin odağında olacak.
AB Liderler Zirvesi'nde komşu ülkelere ilişkin önemli kararlar alınırken Zirve'de alınan karara göre, AB, Ukrayna'yı istikrarsızlaştırdığı gerekçesiyle Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay daha uzattı.

Hafta içinde BoE politika faizinde değişikliğe gitmezken, bankadan yapılan açıklamada tahvil alım programının 875 milyar sterlinlik kısmının tahvil, 20 milyar sterlinlik kısmının ise şirket tahvil alımından oluşmaya devam edeceği bildirildi.

Mali politikalara ilişkin gelişmelerin de yaşandığı haftada, Almanya'da Bakanlar Kurulu, Kovid-19 salgın sonrasındaki ekonomik toparlanmayı güçlendirmek için yaklaşık 100 milyar avro yeni borçlanma öngören 2022 federal bütçe tasarısını onayladı. Öte yandan, Almanya Başbakanı Angela Merkel, hafta içinde yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki birkaç yıl içinde devasa meblağlar harcamamız gerekecek." uyarısında bulundu.

Analistler, söz konusu gelişme ile birlikte Avrupa'da açıklanan şirket bilançolarının "V" şeklinde toparlanmaya işaret etmesinin pay piyasalarını destekleyen etkenlerden olduğunu vurguladı.
Hafta içinde açıklanan öncü imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI verileri de bölge genelinde ekonomik toparlanmanın hızla devam ettiğine işaret etti.

Buna karşın AB Liderler Zirvesi'nden çıkan kararların risk algısını artırdığını aktaran analistler, pay piyasalarındaki yukarı yönlü hareketin törpülendiğini bildirdi.

Söz konusu gelişmelerle Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'nın 10 yıllık tahvil faizleri yükseliş eğilimini üst üste ikinci haftaya taşırken, avro/dolar paritesi üç haftalık düşüş eğilimini sonlandırarak, haftayı yüzde 0,61 artışla 1,1936'dan tamamladı.

Avrupa borsalarında bu hafta sınırlı da alış ağırlıklı bir seyir izlenirken, haftalık bazda Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,04, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,69, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,82 ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,15 değer kazandı.

Gelecek hafta; salı Avro Bölgesi'nde Tüketici Güven Endeksi ve Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), çarşamba İngiltere'de Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH), Almanya'da işsizlik ve Avro Bölgesi'nde tahmini TÜFE, perşembe bölge genelinde imalat sanayi PMI ve Avro Bölgesi'nde işsizlik oranı ve cuma Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile ECB Başkanı Lagarde'ın konuşması takip edilecek.

Asya borsalarında bu hafta küresel pay piyasalarına paralel alış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Çin pay piyasaları üç haftalık düşüş eğilimini sonlandırdı.

Çin Merkez Bankası (PBoC) hafta içinde gerçekleştirilen para politikası kurulu toplantısında, 1 yıllık kredi faiz oranını yüzde 3,85 ve 5 yıllık kredi Faiz oranını yüzde 4,65 düzeyinde bıraktı.

Bununla birlikte PBoC repo ihaleleri ile piyasa verdiği likiditeyi de 20 milyar yuan artırırken, piyasaların likidite artışını olumlu karşıladıkları görüldü.

Öte yandan, ABD'nin Çin'in bazı bölgelerinde üretilen güneş enerji panellerine kısıtlama getirebileceğini ilişkin haber akışı ise pay piyasalarının yukarı yönlü hareketlerini törpüledi. Hafta içinde Japonya'da açıklanan Tokyo TÜFE verileri aylık ve yıllık bazda değişim göstermezken, imalat sanayi ve bileşik PMI sırasıyla 51,5 ve 47,8'e geriledi. Hizmet sektörü PMI ise 47,2'ye yükseldi. Bu gelişmelerle Çin'de Şanghay bileşik endeksi haftalık bazda yüzde 2,34, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,35 ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,07 değer kazanırken, Güney Kore borsası rekor kapanış gerçekleştirdi.

28 Haziran ile başlayan haftanın veri takviminde, salı Japonya'da işsizlik oranı ve perakende satışlar, çarşamba Japonya'da sanayi üretimi ve perşembe Çin'de imalat sanayi PMI verileri bulunuyor.

ABD'nin 'Merkez'i karıştı!

YÜKSELEMEYEN BORSA DÜŞÜŞE GECTİ
Yurt içinde piyasalarda bu hafta veri gündemi sakin seyrederken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yayınladığı Para Politikası Kurulu (PPK) özetinde, "Sıkı parasal duruş; enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve finansal piyasa gelişmeleri bağlamında dışsal ve geçici oynaklıklara karşı önemli bir tampon işlevi görecektir." ifadesi kullanıldı.

Özette ayrıca, enflasyonun kısa dönemde başta emtia fiyatları olmak üzere arz ve talep yönlü çeşitli unsurların etkisiyle oynak bir seyir izlemesinin beklendiği bildirildi.

Öte yandan Türkiye yerli aşının üçüncü fazının ilk uygulamasını gönüllüler üzerinde denemeye başlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli Kovid-19 aşısının adının "TURKOVAC" olduğunu açıkladı.

Kovid-19 aşılama çalışmalarının yoğunlaştığı haftada, Sağlık Bakanlığı'nca 18 yaşından büyüklerin birinci doz Kovid-19 aşısı olabilecekleri açıklandı.

Ülke genelinde toplam yapılan aşı sayısı 47 milyona yaklaşırken, birinci doz aşı uygulanan kişi sayısı 31,7 milyonu, ikinci doz aşı uygulana kişi sayısı 14,7 milyonu geride bıraktı.

Analistler, bu gelişmelere karşılık Borsa İstanbul'da 1.420 seviyelerinden gelen satış baskısının kırılamaması ve Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran vadeli endeks kontratının vade sonunun yaklaşmasıyla oynaklığın arttığını bildirdi.

BIST 100 endeksi böylece haftayı yüzde 0,06 artışla 1.391,86 puandan tamamladı. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.390 seviyesinin aşağı yönlü kırılması halinde 1.377 ve 1.330 seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirterek, 1.420 ve 1.470 puanın önemli direnç olduğunu söyledi.

Yeni para girişinin olmaması, son dönemde gelen paranın önemli bir kısmının bedelli sermaye artırımlarıyla ve halka arzlarla piyasadan çekilmesi Borsa İstanbul’un yükselmekte zorlanmasının en önemli nedeni olarak gösteriliyor. Yabancı girişi olmadığı için Borsa İstanbul’un küresel borsalardaki yükselişe ayak uydurmasının zor olduğu belirtiliyor. Hisse bazında hareketlerin öne çıkacağı bir döneme girildiği vurgulanıyor. Özellikle de 6 aylık bilançolarında yüksek kar açıklaması öngörülen hisselerin takibe alınacağı ifade ediliyor.

Dolar/TL de kısmen şahinleşen Fed ve devam eden enflasyonist baskılarla 8,8012 ile tüm zamanların zirvesini görmesinin ardından haftayı yüzde 0,59 artışla 8,7932'den tamamladı. 24 Haziran haftasında yurt içinde salı ekonomik güven endeksi, çarşamba dış ticaret dengesi ve perşembe imalat sanayi PMI verileri takip edilecek.

İngiltere halka arz trenini kaçırıyor

Swap anlaşmaları rezerv için çözüm mü?

'Sıkılaşmayı ancak piyasaların çöküşü önler'

YORUMLAR (47)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öztürk28 Haziran 2021 16:14

    Borsada çift bant kalmıştır düşüş hızlanacak demiştim eksiyi bastınız bana ne oldu naber ytd

  • www28 Haziran 2021 15:37

    Ekonomi berbat, habire borçlanıyoruz, elimizde rezervimiz kalmadı, paramızın değeri Bulgar Levası karşısında bile düştü , zaruri ihtiyaç maddelerine zam sağanağı devam ediyor, sosyal medya paylaşımları anlatıyor zaten ne durumda olduğumuzu. Ağzını açanı susturun, göz altına alın diyor kolluk, Günümüzden vazgeçtik ,geleceğimiz de ipotek altında...

  • Alp28 Haziran 2021 09:12

    Ülkenin her şeyi satıldığı için. 500 milyar dolar borç olduğundan. Merkez bankası eksi 50 milyar dolar olduğundan. Halk aç olduğundan.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ27 Haziran 2021 18:55

    borsamızın yükselmemesinin en büyük nedenleri yabancı ilgisinin azalması, halka arzlar, yatırımcılar trene son vagonda binmesi büyük zararlar etmesi en büyük nedenlerden biride hisse senetleri borsa tarihimizde görülmemiş bir kumarhaneye dönüştürülerek 1-70 kat hisse senetlerinin değer kazanması akabinde süpekülatörlerin hisselerden çıkıp milletin eline vermesi olup. daha operesyonlar bitmedi ta ki endeks 7000 lere gelene kadar devam eder.bankalar ve endeksimiz ise dolar bazında tarihi diplerde olup, önemli olan endeksin yükselip yükselmesinden ziyade senin elindeki hisse senetlerinin yaptığı önemli derim.

  • Öztürk27 Haziran 2021 16:47

    Borsada çift bant kaldı düşüş hızlanacaktır ytd

  • Uzay27 Haziran 2021 16:39

    Otobüs ücretlerine yapılmak istenen yüzde 20 civarı zam çok fazla aynı şekilde suda öyle Sayın ibb başkanı zamlar konusunda mevcut maliyetler nedeniyle haklı olsanız bile mevcut ekonomik kriz vatandaşı perişan etti zamları küçük miktarlarda yapın kademeli artış olabilir.Şu pandemi döneminde bir süre zam yapmayı erteleyin.Zamlar vatandaşı çok zorluyor başkan biraz vatandaşı düşünün.3.50 kuruşta az değil.4.30lira çok fazla.

  • Zeki28 Haziran 2021 09:13

    Otobüs bileti en az 5 lira olmalı. Taksi bile 20 km ye 100 lira yazıyor.

  • Uzay27 Haziran 2021 14:19

    1 büyük simitin 5TL olduğu ülkem.50kg unun 200lira olduğu ülkem.1 ekmeğin 2lira olduğu ülkem.Çok zorlu bir ekonomik buhran yaşıyoruz.Beceriksiz yönetimler nedeniyle maalesef.Koltuğa oturanlar değişiyor biri her ay doğalgaza zam bindirirken biri elektriğe diğeri ibbde hem suya hem elektriğe yüzde 20nin üzerinde zam yapmaya kalkıyor.Kardeşim bu millet ibbde yıllar sonra size bir fırsat verdi.Kardeşim mevcut yönetim herşeye zam yapıyor otomatikman maliyetleri etkiliyor zam yap fakat vatandaşı zorlamayacak küçük küçük yüzde 5 gibi örnek yüzde 20 ve üzeri çok.Sayın imamoğlu bu şekilde vatandaş zor durumda kalır.Bir yandan hükümet bir yandan siz vatandaşı bu kadar köşeye sıkıştıracak politikalar izlemeyi bırakın.Vatandaş şu anda hakikaten çok perişan bir durumda görüyorsunuz.2825lira bugün asgari ücret her yapılan zam vatandaşın cebindeki parayı eritiyor.Ülkenin bir an önce yeni politikalar üretip sorunları çözmesi şart.Emeklilik sistemi tarım sanayi eğitim vergi ve önemlisi adalet.

  • REMİL ZEBERYAN27 Haziran 2021 11:10

    borsamız bir iki aya kalmaz 1500 geleceğini tahmin ediyorum.

  • HÜLYA KOBALT27 Haziran 2021 11:05

    bence borsamız dünyanın en ve tarihin dolar bazında en ucuz seviyesinde.fakat bankalar bazı holdingler diğer 1-70 kat yükselen hisse senetleri de ise satışlar daha da hızlanarak devam edecektir.

  • Türkoğlutúrk27 Haziran 2021 09:52

    Kendi yönettikleri ülkede yatırım yapmayıp ABD'de yatırım yapan cehape yi kiniyorum

  • hasan akçakoca27 Haziran 2021 07:54

    Neden yükselsinki? yükselmesi için bir neden varmı? Aksine düşmesi için sayısız neden var..

  • Nizam 27 Haziran 2021 01:02

    İhlas grubunun hissesini aldık olacağımıza kara sular indi

  • kurt borsacı26 Haziran 2021 23:54

    BORSAnın düşmesi sağlıklı olduğunun işaretidir.her gün yükselirse o borsa sağlıksız ve obezdir.yiğit yurttaşlar için alım fırsatıdır.isterimki borsamız hep böyle düşsün.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ26 Haziran 2021 23:04

    Bence panikleyip hisse senetlerinizi yezidlere yaptırmayın.bizim borsamız dolar bazında kelepir temmuz ayından itibaren hak ettiği yerlere gelecektir.fakat 1-64 kat artan hisse senetlerinden uzak zurun diğerlerine rahatlıkla yavaş yavaş alım yapabilirziniz.

  • Metin Ali Feyyaz26 Haziran 2021 22:53

    Yükselen yerleri ağrıyor!! Ulke battı çünkü o yüzden yukselemiyor...

  • ŞAZİMENT KILTIR27 Haziran 2021 23:12

    Bir yerilerine kına çal.sen ya fötücü yada pkk lısın ülkemizin düşmanlarından senin ne farkın var.ancak ülkemize düşman ve vatanhaini olanlar böyler bir yorum yapar sana galiba rahatlık battı git o zaman güzel ülkemizi beğenmiyorsan o sefil ülkelerde yaşa.

  • Ali Tak27 Haziran 2021 18:50

    Adamlar 1970’li yılları bahane ederek yalakalık yapıyor. Şimdi dış güçler diye diye milleti sömürenler, 70’li yıllarda Kıbrıs Barış Harekatını düzenleyen ve ambargo yiyen bir bir ülke olduğumuzu unutuyorlar. Şimdi ortada ambargo filan yok. Öyle bir durum olsa o kuyrukları mumla ararsınız… Bizler rahat değiliz üstelik, sizin gibi bu işten nemalanan 3-5 kişi dışında kimse de rahat değil. Ülkeyi 50 yıl öncesi ile kıyaslayacak zekada adamlar, rahatlıktan bahsediyor. 50 yıl geçmiş, herşey tabiki daha iyi olacak. Utanmasanız kurtuluş savaşı verilen dönemle kıyaslayacaksınız. Yakında 50 yıl öncesi ile kıyas da yetmeyecek…

  • Türkoğlutúrk27 Haziran 2021 08:21

    CHP dönemindeki yokluğun nedeni ABD ambargosuydu.o zaman başı dik bir hükümetimiz vardı.abd başkanı bir telefon ile papaz alamıyordu.ozgurduk, başbakanımız ABD başkanı na Mehmetçik kanı ikram etmiyordu.

  • Metin Ali Feyyaz27 Haziran 2021 00:49

    1.hic bir siyasi parti taraftari değilim 2.konu kuyruklar Amerika'ya karşı gelmemizden ötürü uygulanan ambargodan mutevellittir.Sen bence margarini unu demiri tezgah altı yapan tuccarlarimiza sor bu soruyu CHP'ye değil 3.gercek bir kuyruktan bahsediyorsan 50 yıl önceye gitmene gerek yok en azından o namuslu kuyruklardi...daha dün patlıcan domates kuyruklarinda bu millet boy göstermişti aç sefil hale gelenlerin bu kuyruklarını eleştir. 4.doviz,işsizlik ve hammadde fiyatlarında artış ve enflasyon ile bu ülkenin sonu getirilmiştir ve bu millet tarihinde yaşamadığı kötülüğe tanıklık ve bizzat tecrübe etmektedir.

  • ALİ KODUŞ26 Haziran 2021 23:02

    acaba senin nerene battı.sen 1970 yıllarının chp hiç bilmiyorsun galiba.ülkede her gün 5 saat elektrik kesintisi, tüp, kömür,margarin çimento ilaç doktor demir yok yok yoklar ülkesinden siz ve sizin gibilere rahatlık batmakta galiba.

  • Jbt 26 Haziran 2021 22:28

    Turizm.

  • Çetin 26 Haziran 2021 21:59

    Vereceğiniz haberi en son verince güveniniz sarsılıyor başta başka borsalar en son bist zaten basına kimse güvenmiyor

  • Necati gün26 Haziran 2021 21:16

    Satan yabancı, para girişi yapmayan yabancı amaa suçlu gene erdoğan. Dik duralım defolsun gitsin bu yabancılar. Hemde öyle bir gitsinki bidaha ne dolara ne borsaya nede ülkemize tehdit aracı olarak kullanmasınlar.

  • Ggff26 Haziran 2021 19:31

    Bence borsa gelen aptal olması lazım hisse Alican kazanacagin beli değil . Hise alsan kazansan bile dolar gideceği için bikarin olmayacak . Doların düşmesi lazım borsanın gitmesi icin

  • Kamil 26 Haziran 2021 18:23

    Yabancının borsaya girmesi için ülkede çok ciddi değişimler gerekiyor.

  • Kamil 27 Haziran 2021 15:45

    Öncelikle yabancıdan kasıt avrupa, amerika menşeili fonlar, borsadan anlamadığımız ortada... yabancı olmadan borsa anca bu kadar olur... burada hem ağlayıp hemde bu ne yabancı aşkı diye sitemde bulunmanız riyakarliktan başka bir şey değil....

  • Batının dalkavukları27 Haziran 2021 05:13

    Katarlılar gelse para akıtsalar borsaya mesela dimi. Ha pardon size emir verecek yabancılar istiyorsunuz dimi vesayet altına alacak yabancılar pardon.

  • Necati Gün26 Haziran 2021 21:16

    Bu ne yabancı aşkıymış arkadaş

  • osman26 Haziran 2021 17:46

    ÜLKEYİ MÜTAHİTE PEŞKEŞ ÇEKİYORLAR ONDAN

  • Türkoğlutúrk27 Haziran 2021 08:23

    ASELSAN,MKE ne zaman kuruldu.iki sha yaptık diye hava atanlar kanada olmasa nah uçar onlar.

  • Batı yalakaları27 Haziran 2021 05:11

    Katar kelimesini duyunca bile safranız hemen akıyor ama borsada yabancı gelsin diye avkuranda sizsiniz. Sahi siz necisiniz?

  • Necati gün26 Haziran 2021 21:18

    Eser yapılır ona eleştiri. Siha yapılır ona eleştiri. Herşeye karşısınız tek marifetiniz bu

  • Vatandaş..26 Haziran 2021 17:46

    Ülke borsasının bu durumu hükümetin suçudur .Güven yok, ilişkiler gergin ,gurur var, kibir var ..Bürokratların siyasilerin bilgi becerisi yetersiz.Ülkeye bağlılık yerine kendi menfaatine bağlılık oluşmuş.Yani diyeceğim odur ki arabadabenzin bitti..

  • Necati gün26 Haziran 2021 21:20

    O yetersiz bu eksik siyasi bilgisi eksik eee kibir onlarda değil sende değil. Zannedersin profösör kendisi

  • Ky26 Haziran 2021 17:38

    Borsaya ayar şart.Öncelikle patronların hisse satışı bedelli bedellsiz gibi konular sıkı olmalı.Dalavere çeviren kim olursa katıyla ceza almalı.yüzde 20 marj açılmalı.Düşene niye düştüğünü çıkana niye çıktığını sormalı.Yatırım şirketle değerlenmeli.Şirket anlaşma yapıyor sermayenin 2 katı kar açıklıyor beklenti bitti neymiş.Şirkete mi yatırım yaptık beklentiye mi?

  • Bist26 Haziran 2021 17:36

    Bist in yükselmesi için endex kağıtlarının yykarı çıkması lazım onun içinde ciddi para gerek dolayısıyle endekste etkisi çok az olan kağıtlar haketmediği fiyatlardayjen aynı olayın tersi büyük şirketler içinde var birde yüzde 19 fizin olduğu yerde bist e yatırım yaapan kaç kişi olur.

  • mali26 Haziran 2021 17:07

    Rutin hale gelen halka arzlar, bedelli sermaye artırımı sonucu tüyü yolunan yatırımcılarda yolunacak tüy kalmaması borsayı çökertiyor. 

  • Kemal26 Haziran 2021 16:36

    Borsada 3 milyon seçmen var ve çoğunluk zararda devlet el koymalı

  • ALİ KODUŞ26 Haziran 2021 17:25

    sen bilmiyormusun galiba.atalarımız ne demiş burası borsa kim kime korsa.kar ettiğin zaman devlet el koysun demiyorsun.1 TL lik RTalp 64 TL den alır isen.1.80 TL lik gübre fabrikasını 84 TL ler den alırsan daha da saymayayın adama gömerler.bu kadar basit .

  • Bika26 Haziran 2021 16:09

    BIST'te işlem hacmi çok düştü, yabancı yatırımcı çekildi. Yerli yatırımcı kriptolarda kaybetsede daha fazla işlem yapıyor. Son aylarda halka açılmalarla yatırımcının parası şirket bilançosuna değil de patronun cebine gitmesi yatırımcıyı soğuttu.

  • asena26 Haziran 2021 15:02

    hisse alıyoruz düşürüyonuz sonra para girişi yok hacim yok hırsızlar hep cebe

  • asena26 Haziran 2021 15:00

    bizim yatırımcı kurumlar yüzünden hep cebe hacim yok diyorlar para girişi yok diyorlar hisse alıyoz hemen düşürüyorlar  yabancının suçu yok bizimkiler hırsız

  • Vatandaş26 Haziran 2021 14:54

    Çok bilgili devlet büyüklerimiz sayesinde yatırım yapacak adam yarın MB başkanımi değişir yoksa başka bir olay mi olur korkusuyla yatırım yapmıyorlar ondan olabilirmi

  • Vatandaş26 Haziran 2021 14:33

    Şirketlere her sene bedelli sermaye artırımı izni verirseniz, tahtası kapanan şirketlerin hisse bedeli iadelerini yatırımcıya geri ödeme yapmazsanız, önüne geleni bist e katarsanız, boş koltuk bile doları düşürürken doları dusuremezseniz bist yükselmez.

  • ersan26 Haziran 2021 14:31

    şirketler.yatırımcıya tementu.kar payını  vakıflara yardım parası olarak verırse .yatırımcı gelmez hısse almaya .üşak gibi

  • Hüseyin TS26 Haziran 2021 22:45

    Çok güzel bir konuya deginmissin Bir demirçelik firması vakiflara milyonlar aktarir fakat tek kuruş temettü vermez