BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorç tavanı kredi notunu etkilemez----

Borç tavanı kredi notunu etkilemez

Borç tavanı kredi notunu etkilemez
27 Şubat 2013 - 15:33 www.finansgundem.com

Fitch: "Otomatik harcama kesintileri ve kamu borçlanma tavanına ulaşılması ABD için negatif not hareketini tetiklemez"

Fitch Ratings, ABD'nin orta vadeli ekonomik görünümü ve mali projeksiyonlarına, mali politika seçimlerinin kredi notuna etkilerine yönelik bir rapor yayınladı. Fitch yayınladığı bu özel raporda, otomatik harcama kesintilerinin 1 Mart'ta yürürlüğe girmesi ve federal hükümetin borçlanma tavanına ulaşarak faaliyetlerini sürdüremez hale gelmesi halinde bunun kredi notunda negatif bir gelişmeyi tetiklemeyeceğini vurguladı. Ancak Fitch, böyle gelişmelerin yaşanmasının, ABD'nin AAA notunu koruması için gerekli olan ek açık azaltım tedbirlerini alması için zamanında bir anlaşmaya ulaşılabileceğine güveni daha da aşındıracağını vurguladı.
ABD'de federal hükümetin borçlanma tavanının 19 Mayıs'a kadar askıya alınmasının AAA notu üzerinde baskıyı azaltmış olduğunu belirten Fitch, Ağustos 2011'de yaşanan benzer bir borçlanma tavanı krizi öngörmediklerini, ancak borçlanma tavanının zamanında artırılmaması halinde notların gözden geçirilebileceğini ve büyük olasılıkla notların düşürüleceğini ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)