BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorç biter dostluk bitmez----

Borç biter dostluk bitmez

Borç biter dostluk bitmez
20 Mart 2013 - 07:23 www.finansgundem.com

IMF Türkiye Direktörü Mark Lewis, Türkiye'ye övgüler yağdırdı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Direktörü Mark Lewis, Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen “İstihdam mı, istikrar mı?” konulu konferansın konuğu oldu. Türk ekonomisine övgüler yağdırdı. Türkiye’nin IMF’ye olan borcunun mayıs ayında sona ereceğini belirten Lewis, “Borç bitse de Türkiye ile dostluğumuz bitmez. Türkiye’nin IMF’ye katkısı çok büyük. Bizim 188 üyemiz var. Hepsi bizden borç almıyor ama bölgesel ve küresel anlamda görüşmelerimiz sürüyor” dedi.
İki tavsiyede bulundu
Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Erinç Yeldan ve İLO Türkiye Direktörü Ümit Deniz Efendioğlu’nun da katıldığı konferansta konuşan Lewis, Türkiye’nin 2008 krizinden çok iyi kurtulduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin sermayesiyle birlikte IMF’de oy verme kotasının da yükseldiğine dikkat çeken Lewis, Milliyet’e şu açıklamalarda bulundu:
“Türkiye, 2008 krizine çok iyi göğüs gerdi. Türk ekonomisinin temeli çok sağlam, güçlü. Riskli bir global ortamda zorluklara karşı koymayı başardı. Türkiye’ye, birikimlerini artırması ve yatırımları desteklemesi tavsiyelerinde bulunacağım. Türkiye’nin bunları kesinlikle yapması lazım. Eğer bunları yapmazsa, yine IMF’nin kapısını çalabilir. IMF olarak, hem istihdamın artırılması, hem de istihdam kalitesinin yükselmesi için çalışıyoruz.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • burhan20 Mart 2013 09:13

    IMF'ye olan borcumuzu bildiğimiz kadarıyla fazla dostluk kurmak şart borçlarımız bitmeden yenisini yapacağız IMF bizi övmeli çok iyi müşterisiyiz.