BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBoJ'dan yıl sonuna kadar yeni faiz artışı bekleniyor----

BoJ'dan yıl sonuna kadar yeni faiz artışı bekleniyor

BoJ'dan yıl sonuna kadar yeni faiz artışı bekleniyor
09 Eylül 2024 - 08:52 www.finansgundem.com

2024 yılında faiz artırımının istikrara faydası olabileceğini ve yüksek oranların bankalara fayda sağlayacağını belirten uzman isim Tomoka Amaya, BoJ'un yıl sonuna kadar tekrar faiz artırımına gidebileceğini vurguladı.

Japonya'nın mali denetim kurumu Finansal Hizmetler Ajansı'nın eski yöneticisi Tomoka Amaya, son dönemde piyasalarda yaşanan çalkantıların kalıcı bir etkisi olmadığı için BoJ'un yıl sonuna kadar faiz oranlarını yeniden artırabilecek durumda olduğunu söyledi.

Amaya, "Piyasa son birkaç aydır bir miktar türbülans yaşamış olsa da, piyasalarda bir güven kaybı olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan hisse senedi fiyatlarının seviyesi ya da türbülans seviyesi değil, güven seviyesidir" dedi.

Bu yıl faiz artırımını masada tutmak için yeterli bir istikrar dönüşü olduğunu ve daha yüksek oranların bankalara fayda sağlayacağını belirten Amaya, BoJ'un bu adımı atması halinde, Japonya'daki bankaların kar marjlarını artırarak bundan fayda sağlayacağını söyledi. Yine de Faiz artırımlarının hızının, seviyenin kendisinden daha önemli bir endişe kaynağı olacağını sözlerine ekleyen Amaya, "Birçok banka faiz artırımlarının zorluklarını karşılamak için kendilerini ve portföylerini ayarlıyor. Bence faiz artırımı için hala biraz yer var. Ve daha yüksek faiz oranının bu kısmından faydalanabilirler." diye konuştu.

BoJ'dan faizi daha da yükseltme sinyaliBoJ'dan faizi daha da yükseltme sinyali

 

Japonya'da hane halkı harcamalarında artış beklentilerin çok gerisinde kaldıJaponya'da hane halkı harcamalarında artış beklentilerin çok gerisinde kaldı

 

Japonya'nın döviz rezervleri arttıJaponya'nın döviz rezervleri arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)