BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBoJ'a kimse inanmıyor----

BoJ'a kimse inanmıyor

BoJ'a kimse inanmıyor
05 Nisan 2013 - 07:05 www.finansgundem.com

PIMCO'nun başkanı Gross, Japonya Merkez Bankası'nın yüzde 2 enflasyon hedefini gerçekçi bulmadı

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co.'nun (PIMCO) Başkanı Bill Gross, Japonya Merkez Bankası'nın rekor düzeyde parasal genişleme programı vasıtasıyla 2 yıl içinde yüzde 2 enflasyona ulaşma hedefinin "gerçekçi" olmadığını savundu.
Yüzde 2 seviyesinin yakınına ulaşmak için yende çok daha fazla değer kaybının olmasının gerektiğinin altını çizen Gross, "G-7 ülkelerinin buna izin vereceğinden emin değilim" dedi.
Japonya Merkez Bankası dün aylık 7.5 trilyon yenlik (77.8 milyar dolar) tahvil alımı yapacağını ve para tabanını iki katına çıkarmayı planladığını açıkladı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin aylık 5.2 trilyon yen tahmininin üzerinde olan bu rakam, aynı zamanda 2011'den bu yana yapılan en büyük parasal genişleme hamlesi olarak öne çıkıyor. Japonya, 20 yıldır devam eden durgunluğu ve 15 yıllık deflasyonu sonlandırmayı hedefliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)