BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOJ tahvil vadelerini artırabilir----

BOJ tahvil vadelerini artırabilir

BOJ tahvil vadelerini artırabilir
19 Şubat 2013 - 08:29 www.finansgundem.com

BOJ toplantısı ayrıntılarına göre bazı üyeler alınan tahvillerde vade artırımı istiyor

Japonya Merkez Bankası'nın 21-22 Ocak tarihinde yapılan toplantısının bugün açıklanan ayrıntıları BOJ'un bazı üyelerinin da uzun vadeli devlet tahvillerinin alımının merkez bankası'nın deflasyonla mücadele yolundaki parasal gevşeme çabalarında bir seçenek olarak değerlendirilmesini istiyor.
Buna göre bazı üyeler "Örneğin alınmakta olan japon devlet tahvillerinin vadesinin 5 yıla uzatılması bir seçenek olarak değerlendirilmeli" diyor. BOJ halen varlık alım programı dahilinde yalnızca üç yıla kadar vadeli olan tahvillerin alımını yapabiliyor
Sözkonusu toplantıda BOJ üyeleri enflasyon hedefinin yüzde 2'ye yükselmesi konusunda anlaşmışlardı. Ancak banka yönetim kurulunun iki üyesi Takahide Kiuchi ve Takehiro Sato bu karara karşı oy kullandılar.
Japonya Suga: BOJ adayları önümüzdeki haftaya hazır olabilir
Japonya'nın üst düzey hükümet sözcüsü tarafından salı günü yapılan açıklamada hükümetin Japonya merkez bankası yönetimindeki 3 koltuk için adaylarını önümüzdeki hafta açıklayabileceği ifade edildi.
Kabine sözcüsü Bakan Yoshihide Suga konuya ilişkin açıklamasında "Başbakan ABD başkanı ile olan görüşmesinin ardından Japonya dönüşünde BOJ adayları konusunu görüşecektir" dedi.
BOJ Başkanı Masaaki Shirakawa ve iki yardımcısı 19 Mart itibarıyla görevlerinden ayrılacaklar.
Japonya Başbakanı Shinzo Abe Perşembe günü ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmek üzere ABD'ye gidecek ve Pazar günü Japonya'ya dönecek. Suga açıklamasında Başbakan Abe'nin dönüşünde kendisine adaylarla ilgili taslağın sunulacağını dile getirdi.
Japonya Maliye Bakanı: BOJ yasasında değişiklik düşünmüyoruz
Japonya Maliye Bakanı Taro Aso bugün yaprığı açıklamada hükümetinin japonya merkez bankası yasasını değiştirmeyi ve bu değişiklik sayesinde bankanın parasal gevşeme önlemlerini artırmak için yabancı ülke tahvili almasına imkan tanınmasını düşünmediğini söyledi.
Avustralya Merkez Bankası: Faiz indirimleri sonuç veriyor
Avusturalya Merkez Bankası (RBA) tarafından yapılan açıklamada ekonomi bir gevşeme süreci içine girecek olursa faiz indirimine gidilebileceği yönünde bir açık kapı bırakıldı. Ancak Bir yıldan bu yana yapılmış olan faiz indirimlerinin ekonomiyi canlandırmaya yardımcı olduğu ve bunun tatmin
edici bir gelişme olduğu ifade edildi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)