BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOJ ''sıfır faiz'' teklifini reddetti----

BOJ ''sıfır faiz'' teklifini reddetti

BOJ ''sıfır faiz'' teklifini reddetti
14 Şubat 2013 - 08:04 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası enflasyon hedefi tutturuluncaya kadar faizlerin sıfırda tutulmasına karşı çıkarak, daha fazla teşvikten kaçındı

Enflasyon hedefi görünür oluncaya kadar politika faizinin sıfırda tutulması önerisini reddeden Japonya Merkez Bankası, önümüzdeki ayki liderlik değişiminin öncesinde yeni teşvik eklemekten kaçındı.
BOJ, valrık alım programını beklenti dahilinde 76 trilyon yende tuttu. Politika yapıcılar, bankanın yönetim kurulu üyesi Ryuzo Miyao'nun faiz çağrılarına karşı çıktı.
Japonya'da bugün açıklanan GSYH verisi, büyümenin üçüncü çeyreğinde de daralmayı sürdürdüğüne işaret ederek, ülkenin başbakanı Shinzo Abe'nin mali ve parasal teşvikleri artırma çabalarını destekledi. BOJ Başkanı Masaaki Shirawa ve 2 yardımcısı 19 Mart'ta örevlerinden ayrılarak, küresel arenadaki Tokyo hükümetinin yenin aşırı zayıflamasını tetiklediği eleştirilerini arkalarında bırakacak.
BOJ'un yeni bir teşvik için yeni liderleri bekleyeceğini öngören Norinchukin Research Institute Co.'nun başekonomisti Takeshi Minami, göreve kim gelirse gelsin, ekonomiye daha agresif teşviklerle destek olmaya çalışacağını söyledi.
Japonya Merkez Bankası'nın geçtiğimiz ay enflasyon hedefini yüzde 2'ye çıkarması ve Ocak 2014'te sınırsız tahvil alımlarına başlayacağını açıklamasının ardından Bloomberg anketine katılan 20 ekonomistin tamamı bu ay daha fazla parasal genişleme olmayacağını öngördü. BOJ politika faizini 0-0.1 aralığında bırakırken, aylık alımları da 1.8 trilyon yende tuttu.
Japonya Merkez Bankası'nın bugün sona eren toplantısında faiz oranlarının ve para politikalarının değiştirilmemesine karar verildi.
BOJ'un bugünkü toplantısında para politikalarında bri değişime gitmemesi beklentilere uygun bir gelişme oldu. Bankanın yakın geçmişte attığı gevşeme adımlarının etkilerini görmeyi bekleyeceği ifade eediliyordu.
Banka yönetimi varlık alım programını 101 trilyon yen seviyesinde tuttu ve politika Faiz aralığını yüzde 0.0 ila 0.1 aralığında korudu. Bu kararların her ikisi de oy birliği ile alındı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)