Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul ve Çanakkale boğazlarında ocak-eylül döneminde toplamda 65 bin 807 gemi hareketi gerçekleştiğini belirterek, "Boğazlarımızdan son 20 yıllık dönemde geçen gemi sayısı ise 1,9 milyon oldu." ifadesini kullandı.
Türk boğazlarının ticari ve ulaşım amaçlı gemi geçişleri açısından yoğun bir dönem yaşadığına işaret eden Uraloğlu, şu değerlendirmede bulundu: "İstanbul ve Çanakkale boğazlarında 2024 yılının ocak-eylül döneminde toplamda 65 bin 807 gemi hareketi gerçekleşti. Boğazlarımızdan son 20 yıllık dönemde geçen gemi sayısı ise 1,9 milyon oldu. Bu gemi geçişleri uluslararası deniz taşımacılığında kritik öneme sahip ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Hayata geçirdiğimiz projelerle ülkemizin uluslararası denizcilik arenasındaki yerini ön sıralara taşımaya devam ediyoruz."
"Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemi sayısı yüzde 3,1 arttı"
Uraloğlu, Çanakkale Boğazı'ndan eylülde 3 bin 760 geminin geçtiğini ve geçişlerin 860'ının, petrol dahil olmak üzere, tehlikeli yük taşıyan tankerler olduğunu belirterek, bu gemilerle 18 milyon 282 bin 121 tonu "tehlikeli" olmak üzere 47 milyon 343 bin 491 ton yük taşındığını vurguladı.
Bakan Uraloğlu, "Ocak-eylül döneminde Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 artarak 34 bin 646'ya ulaştı. Bu gemi geçişlerinde 7 bin 791 tehlikeli yük tankeri ile 157 milyon 5 bin 205 tonu tehlikeli yük olmak üzere toplam 453 milyon 746 bin 887 ton yük taşındı." ifadelerini kullandı.
İstanbul Boğazı'ndan 9 ayda 31 bin 161 gemi geçti
İstanbul Boğazı'ndan eylülde geçen gemi sayısının, 785'i tehlikeli yük taşıyan tankerler olmak üzere 3 bin 302 olduğunu ifade eden Uraloğlu, gemilerle 15 milyon 307 bin 99 tonu tehlikeli, 35 milyon 473 bin 199 ton yük taşındığına işaret etti.
Uraloğlu, yılın 9 ayında İstanbul Boğazı'ndan geçen gemi sayısı ve yük miktarına ilişkin ise şu bilgileri paylaştı: "Ocak-eylül döneminde İstanbul Boğazı'ndan geçen gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,1 artarak 31 bin 161, tehlikeli yük taşıyan tanker sayısı ise 7 bin 302 olarak gerçekleşti. Bu dönemde 137 milyon 623 bin 581 tonu tehlikeli olmak üzere toplam 342 milyon 936 bin 330 ton yük taşındı."
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği durdu
Enerji projesinde acele kamulaştırma kararı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.