Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyanın en güzel konumlarından olan İstanbul Boğazı’nın incileri yalılar uzun süredir taliplerini bekliyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre satışlar durma noktasında. Çok sayıda yalı hala alıcısını bekliyor.
ULVİ ÖZCAN: EN SON 2015 YILI SONUNDA SATTIK
Bosforce Yönetici Ortağı Ulvi Özcan konu hakkında sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. En son 2015 yılının sonunda yalı sattığını söyleyen Ulvi Özcan, “İki tane büyük iş yaptım. 5 milyon 600 bin dolara ABD’li birine sattık. Yalı satışları durduğu için başka işlere ağırlık verdik. Geçen sene bir ticari iş yaptık.” açıklamasında bulundu.
YÜKSEL AYIKCAN: FİYATLAR YERLERDE
Anadolu Hisarı bölgesinde faaliyet gösteren Ayıkcan Emlak yetkilisi Yüksel Ayıkcan da konu hakkında sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. 10 tane yalının 5 yıldır satılmadığını söyleyen Ayıkcan, “40'ın üzerinde yalı satmış biriyim. Piyasa durgun. Bir yalı sahibi 24 milyon dolara satmadığı yalısını 15 milyon dolara sattı. Fiyatlar yerlerde. 40 yıldır bu işi yapıyorum. Araplar alıyor diyorlar ama öyle bir yok. Hâlâ altyapı yok. Pislik olduğu gibi denize akıyor. Bunu da dile getirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Anadolu Hisarı bölgesinde bu yılın mayıs ayında 16 milyon dolara, mart ayında da 22 milyon dolara bir yalı satıldığını söyleyen Ayıkcan, kendisinin en son 2015 yılında 4 milyon dolarlık bir satış yaptığını belirtti.
Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kızıltaş da konu hakkında sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Boğaz’da 600 tane yalı olduğunu ve her zaman 50-60 tanesinin satılık olduğunu söyleyen Kırmızıtaş, “Önceden yalı sahipleri satışları kendi çevreleri dışında çok fazla duyurmazlardı. Ancak bu durum son zamanlarda değişti. İstanbul Boğazı yalıları Erbilgin Yalısı’nın satılması ile çok fazla dikkat çekmeye başladı. Değişen günümüz şartları ile dünyaya açıldı.” ifadelerini kullandı.
Katar Emiri Şeyh Temim 2015 yılında Türkiye'nin en değerli yalısı olan Şehzade Burhanettin Efendi Yalısını, 100 milyon euro ödeyerek satın almış ve ikinci karısı Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri'ye hediye etmişti.
İstanbul Boğazı’nın mimarisiyle en dikkat çeken yalılarından, şato görünümlü Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı şu an 550 milyon TL. Sultan II. Abdülhamit dönemi nazırlarından Müşir Zeki Paşa için yapılan yalının satış rakamı, dünyada zaman zaman satışa çıkarılan bazı adalardan bile pahalı. (Sözcü.com.tr)
Gemi çarpsa yalılar mahfolur,,riskli yeri kim alır.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.