BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBofA’dan genç yöneticilere uyarı: Üstlerinizi ihbar edin----

BofA’dan genç yöneticilere uyarı: Üstlerinizi ihbar edin

BofA’dan genç yöneticilere uyarı: Üstlerinizi ihbar edin
15 Ağustos 2024 - 16:15 www.finansgundem.com

Bank of America, genç yöneticilere, kendilerini fazla çalıştıran yöneticileri ihbar etmelerini söylüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America, genç bankacılara çalıştıkları saat sayısını gizlemeleri yönünde baskı yapan üst yöneticilere baskı yapıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America, genç yöneticilere, kendilerini fazla çalıştıran yöneticileri ihbar etmeleri yönünde tavsiyede bulundu.

Çok çalış, az bildir

Fortune’dan Paolo Confino’nun haberine göre, Bank of America, birkaç yöneticisine, insan kaynakları departmanına bildirmek zorunda kalmamak için saatlerini eksik bildirmeleri talimatı verilen durumları ihbar etmelerini söyledi. Konu, 300 milyar dolarlık bankadaki kurum kültürüyle ilgili endişeleri gündeme getirdiği ve genç çalışanları fiziksel ve ruhsal sağlıklarına zarar verecek sınırlara kadar zorlayıp zorlamadığı konusunda endişeler yarattığı için ön plana çıktı.

Bank of America'daki yeni direktif, Wall Street Journal'ın daha önce yaptığı bir araştırmanın ardından geldi; gazete, patronların şirket genelindeki genç bankacılara çalışma saati sayısını yanlış bildirmeleri yönünde düzenli olarak uyarıda bulunduğunu bildirmişti. BofA'da şu anda genç çalışanların çalışma haftalarını 100 saatle sınırlayan ve en az bir hafta sonu tatil günü garanti eden kurallar yürürlükte. Çalışanların bu sınırları aşmalarına yalnızca insan kaynaklarından onay alınarak izin veriliyor.

Ancak, şirket genelindeki genç bankacılar, genellikle izin verilenden daha fazla çalıştıklarını ve saatlerini bildirirken aksi yönde bilgi vermeleri söylendiğini ifade ediyor. Eski bir çalışan, düzenli olarak sabah 5'e kadar ofiste tutulduğunu ve aksi yönde bilgi vermesinin istendiğini ifade ediyor. Bir diğeri, haftada en az bir gün gece boyunca çalışmalarına rağmen yalnızca izin verilen saat sayısını bildirmeleri talimatı verildiğini belirtiyor.

Yüksek maaş, yoğun çalışma saatleri

Bankacılık, genellikle hırslı gençlerin devasa giriş seviyesi maaşlar için ödemek zorunda kaldıkları bedel olarak görülen uzun çalışma saatleriyle biliniyor. Giriş seviyesi roller için ödeme genellikle yılda 100,000 doları aşıyor ve 200.000 dolara kadar çıkabiliyor. Maaşlara ek olarak gelen yıllık ikramiyeler de cabası. Danışmanlık şirketi Johnson Associates'in yakın tarihli bir raporuna göre, bankacıların ikramiyelerinin bu yıl genel olarak artması, hatta bazılarının yüzde 35'e kadar çıkması bekleniyor.

Bu tür maaş günleri, tam zamanlı bir rol kazanmak için yarışan yaz stajyerleri için özellikle cazip olabiliyor. Bank of America'nın 100 saatlik sınırı, Londra ofisinde çalışan 21 yaşındaki Moritz Erhardt adlı stajyerin bir yıl önce iş başında ölmesinin ardından 2014 yılında şirket normu haline gelmiş durumda. Erhardt, üst üste üç gece çalıştıktan sonra epilepsi nöbeti geçirerek hayatını kaybetti.

Panzehir yapay zeka mı olacak?

Banka bir anlaşmanın tam ortasındayken, genellikle olağanüstü uzun saatler anlamına gelebilecek şekilde herkesin güvertede olması gerekiyor. Wall Street Journal'ın bildirdiğine göre, bu dönemlerde, memnun etmek ve kendilerini kanıtlamak isteyen genç çalışanlar politikaları atlatmaya zorlanıyor.

Wall Street bankalarının zorlu çalışma ortamı, Mayıs ayında bir Bank of America çalışanının ölmesinin ardından keskin bir şekilde yeniden gündeme geldi. Eski bir çalışan olan Leo Lukenas, kan pıhtısı nedeniyle öldüğünde son aşamalarında olan bir anlaşma üzerinde çalışıyordu. Lukenas, anlaşmanın kapandığı bir önceki ay haftada 100 saat çalışmıştı.

Genç bankacıların bu kadar uzun saatler çalışmasını gerektiren PowerPoint sunumları hazırlamak, Excel elektronik tablolarını incelemek gibi angarya işlerin çoğu, yapay zekanın gelişiyle ise sona erebilir. Bu yeni üretkenlik araçlarının, giriş seviyesindeki çalışanların bu tür görevlerde yoğun saatler harcamasının önüne geçeceğine inanılıyor.

Çalışanların en büyük korkusu resesyonÇalışanların en büyük korkusu resesyon

 

Yapay zeka çalışanların iş yükünü artırıyorYapay zeka çalışanların iş yükünü artırıyor

 

Bankacılık sektöründe çalışan sayısı azaldıBankacılık sektöründe çalışan sayısı azaldı

 

Goldman Sachs kadın bankacıların önünü tıkıyorGoldman Sachs kadın bankacıların önünü tıkıyor

 

Wall Street’in korkulu rüyası yapay zekaWall Street’in korkulu rüyası yapay zeka

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)