Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
ABD’nin en büyük bankaları son günlerde oldukça açık bir gerçeğin farkına vardı: Kontrolden çıkmış maliyetler tolere edilmiyor. JPMorgan Chase, Goldman Sachs ve First Republic Group gibi beklenenden yüksek maliyetler açıklayan kredi kurumlarının hisseleri çakıldı. Diğer yandan Bank of America yükselen enflasyona, donanımlı çalışan savaşlarına ve yükelen teknoloji harcamalarına rağmen, maliyetleri kontrol altında tutabilmek için farklı bir yöntem ortaya koydu.
Wells Fargo Analisti Mike Mayo Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Bank of America, JPMorgan’ın tam tersi. Az sayıda kişiyle daha çok iş yapıyorlar” dedi. Bank of America CEO’su Brian Moynihan rakiplerini geride bırakan maliyet seviyelerinin nedeni olarak düşük çalışan sayısını gösterdi. Şirket dördüncü çeyrekte az sayıda çalışana sahip büyük bankaların nadir bir örneği oldu. Wells Fargo’da da işten çıkarmalar gerçekleşti. Ancak banka aynı zamanda büyüme konusunda ABD Merkez Bankası’nın (FED) kısıtlamalarıyla mücadele ediyor.
Bank of America çalışan sayısını bu yıl yeniden yükseltmeyi hedefliyor olsa da, maliyetlerin yatay seyretmesi bekleniyor. Göreve yeni başlayan Finans Kurulu Başkanı Alastair Borthwick korona virüsle ilişkili maliyetlerin düşmesinin ve müşterilerin dijital bankacılık çözümlerini benimsemesinin, maliyetlerde diğer nedenlerle görülen yükselişleri telafi edeceğini söyledi. Mayo, geçtiğimiz hafta dördüncü çeyrek bilançosunu açıklayan JPMorgan’ın notunu, yedi yıl sonra ilk kez düşürdü.
Bankanın maliyetlerinde şaşırtıcı bir yükseliş dikkatleri çekti. Mayo, yüksek maaşların tüm bankacılık sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre ölçüt niteliğindeki KBW Bank Index, bilanço döneminin başlamasından bu yana %5,6 düşüş gösterdi.
En kötü performans gösteren bankalar arasında JPMorgan ve First Republic yer alırken, bankaların her biri %10’un üzerinde düşüşler gösterdi. Buna rağmen Mayo banka hisselerinin yükseliş için potansiyeli olduğunu düşünüyor. Bunun nedeni ise FED’in bu yıl gerçekleştirmesi beklenen faiz artırımlarının, maliyetlere rağmen bankaların karlarını yükseltecek olması.
Bu boğa piyasası taraftarı görüşe ek olarak, bakalar son çeyrekte kredilerde büyüme bildirdi ve bu büyümenin hızlanmasının beklendiği açıklandı. Mayo, “perakende bankacılık geri döndü” diyerek, dördüncü çeyreğin “devasa bir kırılma noktası” olduğunu belirtti.
Jim Cramer: Tüm bankalar aynı değil
Teknoloji ve finansta şirket alımlarına yön verecek 5 trend
Dev bankalarda yüksek maaşlar kara bulutları dağıtmadı
Türkiyedeki bankalarda da işten çıkartmalar var, neden haber yapmıyorsunuz? Yazık şu düştüğünüz hale bak! Üstelik şubed kapatıyorlar hem de karlılıkları süper artarken! Utanın biraz be!!!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.