Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
BNP Paribas yatırım bankası biriminin üst düzey rütbelerinde değişikliğe gitti. Fransız bankası bazı Avrupalı rakipleriyle mücadele ederken sözleşme bankacılığı alanında güçlenmek istiyor.
Financial News’in haberine göre BNP Paribas değişiklik kapsamında küresel bankacılık adı altında yeni bir birim oluşturdu. Habere göre finans devi yatırım bankacılığı alanındaki hedefleri genişletirken bir dizi sözleşme bankacısını da daha üst düzey pozisyonlara getirmeyi hedefliyor.
BNP Paribas'nın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika(EMEA) Şirket ve Kurumsal Bankacılık Birimi Başkanı Yannick Jung, bölgeler genelinde küresel bankacılık biriminin başına getirildi.
Daha önce EMEA biriminin küresel pazarlar başkanı olan Renaud-Franck Falce, sermaye piyasaları işlerini küresel çapta yönetecek. 2018 yılında JPMorgan’dan Fransız bankasına katılan George Holst ise Sektörler ve Danışmanlık adlı yeni bir bölüme başkanlık edecek. Bir diğer kıdemli bankacı Aurelia Normand da işlem bankacılığı işletmesinin küresel başkanı olarak görevlendirildi.
Görev değişikliği BNP Paribas’nın 2025 yılına kadar banka genelinde işletmesini güçlendirme planın bir parçası. Bankanın sözcüsü konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre BNP Paribas yatırım bankacılığı alanında güçlenmeyi hedefleyen ve bu hedefler için emin adımlarla ilerleyen bir banka konumunda. Fransız bankası Wall Street devlerinin Avrupa’daki sözleşme bankacılığı alanındaki hakimiyetine meydan okumak istiyor.
Holst daha önce konuyla ilgili verdiği bir röportajda BNP Paribas’nın Wall Street devlerine ‘Avrupalı bir alternatif’ olmak istediklerini dile getirmişti. Banka ABD’den sözleşme uzmanlarını ekibine katıyor ve İngiltere’deki bankacılık ekibini güçlendiriyor. Amaçları ise daha önce sermaye piyasaları alanında elde ettikleri başarıyı tekrarlamak ve şirket evliliği ve satın alma (M&A) alanında daha fazla güç elde etmek.
Fransız bankasının güçlenmesi diğer Avrupalı rakiplerinin zorluklarla mücadele ettiği bir sırada geldi. Credit Suisse’in 3,2 milyar dolara İsviçreli rakibi UBS’e ani bir şekilde satıldı. Bankanın satılmasının temel sebebi ise art arda gelen skandallar karşısında bankanın milyarlarca dolarlık kayıplar vermesiydi.
Financial Times'ın konuyla ilgili haberine göre, UBS'in Credit Suisse'in yatırım bankasının hangi bölümlerini devam ettireceği konusunda seçici olması bekleniyor. ‘Süper butik’ yatırım bankası olarak ortaya atılan CS First Boston projesinin tarihe karışması ise muhtemel.
Bölgedeki bir diğer önemli Banka olan Deutsche Bank ise 2019 yılında açıklanan radikal yeniden yapılanma planı uyarınca yatırım bankacılığı birimini kapatmıştı. Banka şu sıralarda bu alandaki bazı birimlerini yeniden inşa ediyor.
BNP Paribas ABD'li rakiplerini nasıl geride bırakacak?
Credit Suisse'in İsviçre birimi bölünmeyecek
Mevduat sigortasının karanlık tarafı: Zombi bankalar
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.