Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
21-22 Nisan tarihinde Garanti BBVA Yatırım liderliğinde Borsa’dan Satış yöntemiyle talep toplayan BMS TEL’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rauf Mollaoğlu, başarılı halka arz hakkında yaptığı konuşmada, BMS TEL’in teknolojik yatırımlar, yenilikçi bakış açısı ile sürekli devam eden AR-GE çalışmalarıyla gelişime hep açık bir şirket olduğunun altını çizerek, “Sürekliliğe özen gösteren ve Avrupa’nın en kaliteli telini üretme ve bir dünya markası olma yolundaki hedefine doğru emin adımlarla ilerleyen bir şirket olarak; halka açılmanın da bu yolda bize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.
2012 yılında Kocaeli Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde açılan Galvanizli Çelik Tel üretim tesisi yatırımıyla sanayiciliğe adım atan BMS TEL’in hikayesinin devamını Ahmet Rauf Mollaoğlu şöyle özetledi: “2012 ile 2017 yılları arasında tek üretim hattıyla yıllık ortalama 20 bin ton Galvanizli Çelik Tel üretimi yaparak, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 20’den fazla ülkeye ihracat yapar duruma geldik. 2017 yılında 2. üretim hattını devreye alarak, üretim kapasitemizi yıllık yaklaşık 72 bin tona çıkardık. 2018’den itibaren ise enerji, tarım, inşaat, otomotiv gibi önemli sektörlere hammadde sağlayan, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ülkeleri başta olmak üzere 5 kıtada 45 ülkeye ihracat yapan, Türkiye’nin önde gelen tel üreticilerinden biri haline geldik.”
BMS TEL’in 2021 yılı cirosunun 555 milyon TL olduğunu ve 104 milyon TL EBITDA yarattıklarını söyleyen Mollaoğlu, 2022 yılını daha iyi performansla tamamlamayı beklediklerini aktardı.
BMS TEL olarak gelirlerinin neredeyse tamamının döviz olduğunu ve ithalatın yüzde 10’u geçmediğini belirten Mollaoğlu, Ukrayna-Rusya savaşının sektöre yansımasını ise “Savaş sonrası kotalar artırıldı. Ukrayna ve Rusya kapanınca, Türkiye’nin demir-çelik sektörüne talep arttı.” sözleriyle anlattı.
“Yaşamın her alanında tel var”
“Enerji ana sektörümüz olmakla birlikte, tarım sektörü de bizim için her geçen gün ön plana çıkmaya başladı. Otomotiv sektörü büyümekte olduğumuz bir sektör. Enerji sektöründe faaliyet gösteren, Dünyanın çeşitli ülkelerinde 60’tan fazla tesisi ile sektörün en büyüklerinden olan bir firmanın bir çok fabrikasında ürünümüz akredite olmuş durumda. Tarım sektöründe, Zn_Al kaplı çelik telimizi VIZAL markası adı altında Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bir çok pazara kabul ettirdik. Müşterilerimiz kendi müşterilerine VIZAL marka tel satıyorlar, uzun uğraşlar sonrası kalitemizi kabul ettirdik ve artık pazarda bilinirliğimizi arttırma ve büyüme aşamasındayız” diyen Mollaoğlu, şöyle devam etti:
“Tel bir çok sektöre hitap eden bir ürün, bugün etrafınıza bakarsanız hayatın içinde bir çok yerde tele dokunduğunuzu göreceksiniz. Banyoların içinde sabunluklar, çamaşırlarınızı astığınız askılar, alışverişe gittiğinizde kullandığınız arabalar, bulaşık makinasını açtığınızda tabakları dizdiğiniz bölüm, piyanonun da teli var, diş teli de var. Tel aslında hayatımızın her yerinde var.”
Yeni yapılan halka arza da değinen Mollaoğlu, gelirlerin yüzde 40’ının ortaklara ayrılacağını, yüzde 60’ının ise şirkete sermaye olarak gireceğini söyledi. Mollaoğlu şirkete girecek sermayenin fon kullanımı dağılımı ise şöyle ifade etti: “Yüzde 45 işletme sermayesi, yüzde 25-35 arası kredi kapaması ve geri kalanla da yeni yatırımlar için kullanılacak.”
BMS TEL hakkında:
5 kıtada 45’ten fazla ülkeye ihracat
Halka arz gelirleriyle yeni yatırımlar yapmaya devam edeceği açıklanan şirketin satışlarının ihracat payı %76’ya ulaşıyor. BMS TEL, halka arzdan elde edeceği kaynakla mevcut yatırımlarını sürdürerek, işletme sermayesini güçlendirip hem yurtiçinde hem de yurtdışında pazar payını artırmayı hedefliyor.
Çelik Tel sektöründe 50 yılı aşkın deneyim
2012 yılından bu yana üretim sektöründe var olan şirket, yöneticilerinin sektördeki 50 yılı aşkın tecrübesi ve sahip oldukları iş ilişkileri ile sektördeki köklü yerini daha da yukarıya taşıyarak yüzde yüz yerli sermaye ile pazarın öncü markalarından biri olmanın yanı sıra girişimlerinin diğer firmalara da örnek olmasını amaçlıyor.
Şirket’in başlıca ürünleri Galvanizli Çelik Tel, ZincAl Kaplı Çelik Tel, Çelik Halat (Monotron) ve Tavlı Çelik Tel’dir.
Şirket, demir-çelik sektöründe düşük ve yüksek karbonlu, kaplamalı veya kaplamasız galvanizli çelik tel üretmektedir. Galvanizli çelik telin enerji, otomotiv ve beyaz eşya sektöründe geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. ZincAlu Kaplı Çelik Tel ve Tavlı Çelik Tel ise çoğunlukla tarım ve inşaat sektöründe kullanılmaktadır. Çelik halat (Monotron) ise inşaat, enerji, tarım, denizcilik, petrol, madencilik gibi çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.