Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Birleşmiş Milletler uzmanlarının Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'yi Libya'ya yönelik silah ambargosunu defalarca ihlal etmekle suçlamasının ardından, BM Güvenlik Konseyi tüm ülkelere Libya'ya yönelik silah ambargosunu uygulama ve çatışmanın dışında kalma çağrısı yaptı.
15 üyesi bulunan BM Güvenlik Konseyi oy birliğiyle kabul ettiği açıklamada, bütün ülkeleri "çatışmaya müdahale etmemeye ya da çatışmayı şiddetlendirecek adımlar atmamaya" çağırdı ve "paralı askerlerin (çatışmaya) daha fazla müdahil olması" konusunda endişelerini dile getirdi. Konsey, silah ambargosuna tamamen uyum çağrısında bulunsa da; diplomatlara göre, bildirilen yaptırım ihlallerine ilişkin herhangi bir adım mümkün görünmüyor.
Libya'ya yönelik yaptırımların uygulanmasını izleyen BM uzmanlarının geçen ay açıkladığı raporda Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'nin Libya'ya yönelik silah ambargosunu defalarca ihlal ettiği belirtilmişti. BM raporunda yabancı bir saldırı uçağı da "büyük olasılıkla" göçmen gözaltı merkezine yönelik ölümcül bir saldırıdan sorumlu tutulmuştu.
Birleşik Arap Emirlikleri "Libya yaptırımları ve ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarına sıkı sıkıya bağlı olduğunu ve yükümlülüklerini yerine getirdiğini" açıkladı. Libya, 2011 yılında lider Muammer Kaddafi'nin devrilmesinin ardından kaosa girdi. Libya'da doğu ve batıdaki gruplar arasında 2014'ten beri devam eden çatışmalarda binlerce insan öldürüldü.Haberin Orjinali İçin Tıklayın Libya'nın doğusundaki paralel yönetimi destekleyen Halife Hafter'ın gücü olan Libya Ulusal Ordusu (LNA)7 ay önce uluslararası alanda tanınan hükümete (GNA) ev sahipliği yapan batıdaki Trablus'a yönelik saldırı başlatmıştı.
Ancak savaş çıkmaza girdi. BM uzmanları Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni Haftar güçlerine askeri malzeme sağlamakla suçluyorlar ve daha sonra bu
durumun Libya'nın Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (GNA) Türkiye'den yardım istemesine neden olduğunu söylüyorlar.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.