Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) üyelerine sunduğu raporda, İran'ın 2015'te Almanya'ya ek olarak konseyin beş daimi üyesi (ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin) ile imzaladığı nükleer anlaşmanın tam olarak uygulanmasının önemini vurguladı.
Genel Sekreter ve Konsey üyesi 15 ülke, nükleer anlaşmanın normal seyrine döndürülmesi ve Tahran'ın anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerine tam olarak uyması karşılığında İran'a uygulanan ABD yaptırımlarının kaldırılması gerekliliğini de dile getirdi.
"Tahran'a uygulanan yaptırımların kaldırılması gerekiyor"
BM'nin New York'taki genel merkezinde yapılan toplantıda, Birleşmiş Milletler Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rose Marie DiCarlo, nükleer anlaşmayla ilgili, "ABD'nin Kapsamlı Ortak Eylem Planı'na (KOEP) katılması memnuniyetle karşılanacak bir gelişme olacaktır." dedi.
Avrupa Birliği Birleşmiş Milletler delegasyonu başkanı Büyükelçi Olof Skoog da ABD'nin Mayıs 2018'de çekildiği nükleer anlaşmaya dönmesi ve ardından Tahran'a uygulanan yaptırımların kaldırılması gereğine atıfta bulundu.
ABD ve Rusya'dan karşılıklı açıklamalar geldi
Aynı toplantıda bulunan ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Büyükelçi Jeffrey DeLaurentis, İran'la iki ay önce Viyana'da başlatılan nükleer müzakerelerin "KOEP'ye karşılıklı uyum sağlamak için" seçeneklerin belirginleşmesine yardımcı olduğunu söyledi.
DeLaurentis, "ABD, bölgesel müttefiklerimiz ve ortaklarımızla koordineli olarak diplomasinin İran'ın nükleer silah elde etmesini önlemenin en iyi yolu olduğuna inanıyor. Viyana'daki son birkaç tartışma turu, İran ve ABD'nin tercihlerini netleştirmesine yardımcı oldu. KOEP'ye uyum konusunda karşılıklı bir geri dönüş sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.
İran'a nükleer silah taşıyabilecek şekilde tasarlanmış balistik füzelerle ilgili herhangi bir faaliyette bulunmama çağrısında bulunan ABD Büyükelçisi, "Rusya ve İran'ın bu faaliyetlerin 2231 sayılı BMGK kararı kapsamında olmadığına dair güvencelerini reddediyoruz." dedi.
Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya ise ABD büyükelçisinin raporla ilgili yorumlarını "teklif" olarak nitelendirerek reddetti.
Nebenzya, Washington'un Mayıs 2018'de nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından İran'a uygulanan ABD yaptırımlarının kaldırılması çağrısında bulundu.
İran'ın eski İstihbarat Bakanından 'Mossad' uyarısı
BM: Suriye'ye insani yardım Türkiye üzerinden ulaşmalı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.