Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne sunulan ve basına sızan yeni karar tasarısına göre, Suriye’ye yapılacak insani yardımın Türkiye ve Irak üzerinden ulaştırılmasını öngörülüyor, bu konuda Şam’ın yakın müttefiki Moskova’nın son sözü söylemesi bekleniyor.
Rusya uzun zamandır Suriye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğünü tanıma adına insani yardımın çatışmaların yaşandığı bölgelerden ulaştırılmasında ısrar ediyor. Ancak, Suriye’de uzun bir süredir insani durumun kötüleşmesi ve milyonlarca insanın açlık tehlikesiyle karşılaştığı gerekçesiyle ABD ve BM Güvenlik Konseyi'nin diğer üyeleri Rusya’nın bu ısrarından vazgeçmesi için bastırıyor.
BM Güvenlik Konseyi, iç savaşın başladıktan üç yıl sonra 2014 yılında 4 sınır kapısından insani yardımların ulaştırılmasına yeşil ışık yakmıştı.
Rusya'nın sınır kapıları için vetosu
Ancak Rusya, 2020 yılının ocak ayında veto hakkını kullanarak, insani yardım gidecek bu sınır kapılarının sayısının önce ikiye düşmesini, yine aynı yılın temmuz ayında ise sadece Türkiye ile Suriye arasında yer alan ve muhaliflerin kontrolündeki Bab el-Hava Sınır Kapısından gerçekleşmesini sağlamıştı.
Euronews'in haberine göre, bu kapıdan gerçekleşecek insani yardımların geçişi için BM tarafından verilen izin süresi 10 Temmuz’da sona eriyor.
BM'nin yeni tasarısı
BM Güvenlik Konseyi üyeleri Norveç ve İrlanda tarafından hazırlanan ve Associated Press tarafından ele geçirilen yeni tasarı, insani yardımların Bab el-Hava Sınır Kapısı dışında Irak’taki Kürtlerin kontrolündeki Al Yarubiyah Sınır Kapısından da geçmesini öngörüyor.
BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan tasarıda, Suriye’deki insani yardımın giderek kötüleştiği uyarısı yapılıyor. BM’nin yeni görevini bırakan insani yardım temsilcisi Mark Lowcock, geçen ay Güvenlik Konseyi’ne yaptığı sunumda, insani yardım için gerekli izni alınmaması halinde her ay 1,4 milyona yakın insana gıda ve ilaç ulaştırılamayacağı uyarısında bulunmuştu.
ABD ne istiyor ?
Bu tasarıyı da yeterli bulmayan ABD, eskisi gibi insani yardımların dört sınır kapısından ulaştırılmasında ısrar ediyor ve özellikle Türkiye ile Suriye arasındaki Bab al-Salam sınır kapısının da kullanılmasını istiyor.
Baran Korkmaz iddianamesinin gizemli ismi eski CIA direktörü mü?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kalkınma tarihinde yeni sayfa
Afganistan'da bir ilçe Taliban'ın kontrolüne geçti
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.