Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Birleşmiş Milletler (BM) Terörizm Finansmanıyla Mücadele Koordinatörü Svetlana Martynova, teröristlerin finansman kaynakları konusunda uyarıda bulundu. Martynova, teröristlerin yasa dışı faaliyetlerini organize edebilmek için kripto parayı tercih ettiklerini açıkladı.
Cointelegraph'dan Brayden Lindrea'nın haberine göre BM yetkilisi, 28-29 Ekim'de Yeni Delhi ve Mumbai'de düzenlenen BM Terörizmle Mücadele Komitesi (CTC) özel toplantısında konuştu. Toplantıda yeni teknolojilerin terörist amaçlar ile kullanımıyla mücadeleye odaklanıldı.
Martynova, terör finansmanında nakit ve Arap ülkeleri ve Güney Asya'da kullanılan geleneksel para aktarım sistemi hawala ağırlık olarak kullanılan yöntemler olsa da, terörist değişen koşullar ve gelişen teknolojilere adapte olduğunu ekledi.
Martynova'ya göre, bu teknolojiler arasında yer alan kripto paralar suistimal fırsatları yaratıyor.
“Teröristler resmi finans sisteminden çıkarıldığında ve anonim olarak bir şey satın almak veya bir şeye yatırım yapmak istediklerinde, kripto paraları suistimal etmeleri olası.
BM Genel Sekreteri Guterres
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise yeni teknolojilerin tüm dünyada insani koşulları iyileştirmede daha önce görülmemiş bir potansiyel taşıdığını söyledi. Fakat bu teknolojilerin verdiği zarar, terör finansmanının epey ötesine geçiyor.
“Teröristler ve nefret ideolojilerini savunanlar dezenformasyon yaymak, fesat çıkarmak, kaynak toplamak ve saldırı düzenlemek için yeni teknolojileri suistimal ediyor."
BM'nin bu sorunu uluslararası düzeyde nasıl ele almayı planladığına gelince, Martynova asıl zorluğun ulus devletlerin düzenlemeyi benimsemesini sağlamak olduğunu söyledi.
“Mali Eylem Görev Gücü'nün belirlediği son derece açık küresel standarlar ve USNC'nin kararları mevcut" diyen Martynova, yine de çok az sayıda ülkenin düzenleme üzerine çalıştığını, düzenlemeleri uygulamayı başaran sayısının ise daha da az olduğunu ekledi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.