Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Suriye'de kimyasal silah kullananları tespit etmek için oluşturduğu bağımsız uzmanlar paneli, Suriye'de iki bölgede rejimin, bir bölgede ise terör örgütü DAEŞ'in kimyasal silah kullandığını tespit etti.
BM Güvenlik Konseyinin, Suriye'de kimyasal silah kullananların tespit edilmesini isteyen 2235 sayılı kararı üzerine BM Genel Sekreteri tarafından oluşturulan bağımsız uzmanlar paneli, çalışmalarını tamamladı.
BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, geçen yıl Suriye'deki 9 saldırıyı soruşturmak için oluşturulan panelin bulgularını içeren raporun Güvenlik Konseyine sunulduğu kaydedildi.
Açıklamada, raporun 30 Ağustos'taki BMGK toplantısının ardından kamuoyu ile paylaşılacağı duyuruldu.
Rapora ilişkin ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, gazetecilere yaptığı açıklamada, bağımsız panelin Suriye'de kimyasal silahları rejimin ve DAEŞ'in kullandığını tespit ettiğini kaydederek, BMGK'nın birlik olarak saldırının sorumlularının hesap vermesini sağlaması gerektiğini söyledi.
Fransa'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Alexis Lamek de BM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, rapora göre kimyasal silah saldırılarını Suriye rejimi ve DAEŞ'in gerçekleştirdiğinin görüldüğünü belirterek, BMGK'nın sorumlular konusunda harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.
9 saldırıdan 6'sının failleri belirlenemedi
Edinilen bilgiye göre, komisyonun incelediği 9 saldırıdan 6'sının failleri belirlenemedi. Diğer 3 saldırıdan ikisini Suriye rejiminin, birini ise terör örgütü DAEŞ'in gerçekleştirdiği tespit edildi.
Raporda İdlib vilayetinde yer alan Talmenes'te 16 Mart 2015'te, Sarmin'de ise 12 Nisan 2015'te klorin gazının kullanıldığı kimyasal saldırıların rejim helikopterlerinden gerçekleştirildiği, 21 Ağustos 2015'te Marea'da hardal gazlı saldırının failinin ise terör örgütü DAEŞ olduğu belirtildi.
Başkanlığını Arjantinli Virginia Gamba'nın üstlendiği uzmanlar panelinde Arnavutluk'tan Adrian Neritani ve Almanya'dan Eberhard Schanze görevlendirilmişti.
Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), daha önceki raporlarında Suriye'de zehirli gazların çatışmalarda defalarca ve sistematik olarak kullanıldığını tespit etmiş ancak bu saldırıların sorumluları bugüne kadar belirlenmemişti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.