<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: Dünyada zorla yerinden edilenlerin sayısı 100 milyonu geçti----

BM: Dünyada zorla yerinden edilenlerin sayısı 100 milyonu geçti

BM: Dünyada zorla yerinden edilenlerin sayısı 100 milyonu geçti
16 Haziran 2022 - 14:00 www.finansingundemi.com

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin Küresel Eğilimler Raporu yayımlandı. Dünya genelinde 2021'de 89,3 milyon olan yerinden edilenlerin sayısının Rusya-Ukrayna savaşıyla 100 milyonu aştığı açıklandı.


Dünya genelinde yerinden edilen insanların sayısının en yüksek seviyeye ulaştı belirtilen raporda, "Evlerini terk etmek zorunda kalan insan sayısı son on yılda her yıl arttı ve kayıtlar başladığından beri en yüksek seviyede. Bazı ilerleme belirtilerine rağmen, zorla yerinden edilmenin hızı ve ölçeği, mülteciler için çözümleri geride bırakıyor" denildi.

2021 sonunda, savaş, şiddet, zulüm ve insan hakları ihlalleri yüzünden yerinden edilenlerin sayısının bir yıl öncesine göre yüzde 8 artarak 89,3 milyona ulaştığına işaret edilen raporda, bunun 10 yıl öncesine göre iki kattan fazla artış anlamına geldiği söylendi.

Rusya Ukrayna savaşı en büyük yerinden edilme krizlerinden birine yol açtı

Raporda, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en hızlı ve en büyük zorla yerinden edilme krizlerinden birine neden olduğunu vurgulandı. 2022'de Afrika'dan Afganistan'a kadar yerinden edilenlerin sayısının "dramatik dönüm noktası olan" 100 milyonun üzerine çıktığı açıklandı.

Gıda krizi durumu körüklüyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Ukrayna'daki savaşın körüklediği bir gıda güvenliği krizinin daha fazla insanı yoksul ülkelerdeki evlerini terk etmeye zorlayarak küresel yerinden edilme oranlarını daha da yükselteceğini bildirdi.

'Sorun hızlı bir şekilde çözülmezse etkisi çok yıkıcı olacak'

Grandi, gıda krizi başta olmak üzere, savaş, insan hakları ihlalleri ve iklim değişikliği gibi başlıkların zorla yerinden edilmeleri daha da körükleyeceğine işaret ederek, "Ya uluslararası toplum bir araya gelerek bu insanlık trajedisine çözüm bulmak, çatışmaları çözmek ve kalıcı çözümler bulmak için harekete geçer ya da bu korkunç eğilim devam eder. Açıkça, bu sorun hızlı bir şekilde çözülmezse etkisi oldukça yıkıcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Grandi: Avrupa Birliği'nin yaklaşımı eşitsiz

Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'daki mülteci krizi ile dünyadaki benzer krizlere yaklaşımının "eşitsiz" olduğunu vurgulayan Grandi, buna örnek olarak da AB ülkelerinin Akdeniz'de göçmen gruplarını kabul etmemede birbiriyle yarıştığını fakat Ukraynalı mültecileri ise cömertçe karşıladığını dile getirdi.

Türkiye'de mülteci sayısı: 3,8 milyon

Mayıs 2022'ye kadar dünya çapında 100 milyondan fazla insanın zulüm, çatışma, şiddet, insan hakları ihlalleri veya kamu düzenini ciddi şekilde bozan olaylar nedeniyle zorla yerinden edildiği paylaşılan raporda, ayrıca düşük ve orta gelirli ülkelerin 2021'in sonunda dünyadaki mültecilerin yüzde 83'üne ev sahipliği yaptığı açıklandı.

Türkiye'nin 3,8 milyon mülteci ile dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yaptığı belirtilen raporda, Pakistan'da 1,5 milyon, Uganda'da 1,5 milyon, Almanya'da 1,3 milyon mülteci, Kolombiya'da ise yurt dışına kaçan 1,8 milyon Venezuelalı olduğu aktarıldı.

Myanmar'da 142 çocuk öldü, 250 bini yerinden edildi

Zelenskiy: 12 milyon Ukraynalı ülke içinde yerinden edildi

UNICEF, Ukrayna’da yerinden edilen çocuk sayısını açıkladı

ABD'de göçmen kararı: Duruşmasız 6 aydan fazla tutulabilirler

İngiltere'den Ruanda'ya 'göçmen' götürecek uçağa onay çıktı

ABD'de düzensiz göçle mücadele için 1,9 milyar dolarlık yatırım yapılacak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)