BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBloomberg'e soru önergesi----

Bloomberg'e soru önergesi

Bloomberg'e soru önergesi
17 Ocak 2012 - 08:13 www.finansgundem.com

Borsa ve dövizde spekülasyon yaratan Bloomberg Haber Ajansı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşındı.

Türkiye'yle ilgili sürekli yalan yanlış haberler yaparak borsa ve dövizde spekülasyon yaratan Bloomberg Haber Ajansı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a Standard & Poor's'un (S&P) not artırım haberinin yabancı bir ajans tarafından yanlış geçilerek İMKB'de yüzde 5.1'lik dalgalanma yaratıldığını bu konuda soruşturma açılıp açılmadığını sordu. Babacan, SPK'nın bu konuda inceleme başlattığını ancak henüz sonuçlanmadığını ifade etti. Öztrak, soru önergesinde aynı gün Merkez Bankası'nın döviz satış ihalesinde 1.79 TL'ye dolar satıldığını ancak S&P kararının yanlış verilmesi nedeniyle kurun 1.85 TL'ye çıktığını hatırlatarak, "İhalede ucuz döviz alanlarla, İMKB'de alım satım yapanlar aynı mıdır?" diye de sordu. Babacan'ın verdiği yanıtta dolar satışının gizli olduğu belirtilerek bilgi verilmedi.
HABERİ YANLI GEÇMİŞTİ
20 Eylül'de S&P Türkiye'nin yerel para birimi kredi notunu BB'den BBB'ye çıkarmıştı. Bloomberg Türkiye'nin notunun yatırım yapılabilir seviyeye yükseldiği haberini geçerek borsa ve dövizde dalgalanma yaratmıştı.
SABAH

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)