BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBloomberg: Türkiye, Rusya’yı ikna edemedi----

Bloomberg: Türkiye, Rusya’yı ikna edemedi

Bloomberg: Türkiye, Rusya’yı ikna edemedi
18 Mayıs 2021 - 18:55 www.finansgundem.com

Bloomberg'e konuşan üst düzey bir yetkili, Rusya'dan Türkiye'ye uçuşların en erken 15 Haziran'dan itibaren başlayacağını açıkladı. Ajans, Türkiye'nin Rusya'yı ikna edemediğini yazdı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay’ın Rusya’ya yaptığı ziyaretten turizm sezonu için beklenen kararın çıkmadığı belirtildi. Bloomberg’e konuşan yetkili 1 Haziran’daki sezon açılışı için Rusya’nın ikna edilemediğini ifade etti.

Rusya'nın 1 Haziran'da başlayacak turizm sezonu öncesi askıya aldığı Türkiye uçuşlarını yeniden başlatmak için temaslarını yoğunlaştıran Türkiye, Rus turisti sezon açılışına yetiştiremeyebilir. Üst düzey bir yetkili, hava trafiğinin açılışı için en erken tarihin şu an için 15 Haziran olduğunu söyledi.

‘SÜRE İSTEDİLER’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte turizm sezonu öncesi Rusya'nın Türkiye'ye yönelik uçuşları askıya alma kararını değerlendirmek üzere dün Moskova'ya gitmişti. Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay'ın da eşlik ettiği ziyaretin ardından açıklamalar yapan Kalın, Rusya'dan uçuşların başlaması ile ilgili atılacak adımlar ve sürecin hızlandırılması konusunda mutabakat sağlandığını belirterek, bu hususta yakın vadede bir takvimin belirlendiğini söylemişti.

Ersoy da Türkiye'nin hava trafiğinin tekrar açılmasıyla ilgili taleplerinin Rusya tarafından olumlu karşılandığını belirtmiş ve “Sadece yerinde gözlemleyip nihai kararı vermek için biraz süre istediler” demişti.

Ancak Rus Tass haber ajansının haberine göre, Rus havayolu şirketi Aeroflot, İstanbul'a haftada iki uçuş dışında Türkiye yönlü haziran biletlerini satıştan kaldırdı.

2020'DE EN ÇOK TURİST GÖNDEREN ÜLKE

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın istatistiklerine göre, Türkiye'yi 2020 yılında toplam 16 milyon turist ziyaret etti. Rusya 2,1 milyon kişiyle en çok turist gönderen ülke oldu.

Rusya'yı 1,2 milyonla Bulgaristan, 1,1 milyonla Almanya, 998 binle Ukrayna ve 821 binle İngiltere izledi. Rusya bu yılın mart ayında da 219 bin kişiyle Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülke oldu.

Bakan Ersoy, yıl başında yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu yıl 31 milyon turist sayısını, 23,3 milyar dolarlık da turizm gelirini aşmayı hedeflediğini söylemişti.

Rusya, Türkiye'ye Kovid-19 heyeti gönderiyor

Rusya Türkiye’ye uçuş yasağını 1 ay daha uzattı

Türk heyetinden Rusya'ya aşı ve turizm çıkarması

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan18 Mayıs 2021 23:53

    Maalesef vakaları düşüremedik tedbirlere tam anlamıyla uymadık aşılamada yeterli olamadık artık sonucu da bize pahalıya mal olacak

  • acacu18 Mayıs 2021 23:44

    Görüştükleri ekibe birer torba kömür, birer torba da makarna verselerdi, ne bileyim işsiz çoluk çocuğunuza banka, üniversite gibi uzmanlık alanı olmayan yerlerde  kadro ayarlarız falan deselerdi. O taktikler sökmüyor tabi mesele uluslar arası olunca değil mi?

  • Kamil 18 Mayıs 2021 23:19

    Ne kadar zorda demekki durum yaşanan olaylar ders kitaplarına konu olur..

  • fatih18 Mayıs 2021 22:35

    bunların anlattığı masala inanmak için aptal olmak lazım tabi her dinlemez hikaye...

  • Hacim18 Mayıs 2021 22:00

    Bu hava trafiğinin kapatılması hem Türkiye'nin hem de Rusya nin zararina oluyor bence. Rus vatandaşlarin listesindeki en iyi tatil yeri Türkiye. Turkiye de ki tatil imkanını Avrupa da bulamiyor lar zaten. Şuan TL dolar açısından ucuz konumda ve Ruslar geçen senenin aynı fiyatlari ile tatil yapabilirler. Turkiye de her türlü kolaylık saglamaya çalışıyor turizm konusunda. Ruslar başka ülkeye gidince daha fazla para harcayacaklar. Turkiye turizm den dolayı kayba ugrayabilir bir müddet. Iki ulkenin cumhurbaşkanı bu işi birlikte çözebilir belki. Bence bu iş uzadığı sürece her 2 ulke de zarar yazacak gibi sanki. Umarım kısa süre içinde çözerler