Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Londra’nın çeşitlilik konusunda en başarılı yöneticilerinden birisi olan BlackRock Genel Müdürü Gavin Lewis'e göre, siyahi finans çalışanları iş yerinde gerçek kimliklerini yansıtabileceklerini düşünmüyorlar.
Lewis Finacial News’e verdiği röportajda, “Çeşitliliğe bağlı olarak adayları işe alıyoruz ancak çeşitliliğe dayalı olarak yönetmiyoruz” ifadelerinde bulunarak finans sektörünün düzenlenme çabalarının bir parçası olarak çalışanları sürece dahil etme konusunu kavrayabilme çağrısında bulundu.
BlackRock Genel Müdürü siyahi çalışanlarla ilgili yaptığı açıklamasında, “Çoğu zaman baskı kültürünü takip etmek zorunda kalıyor çünkü kendileri gibi hissedemiyorlar” sözlerine yer verdi. #Talkaboutblack (Siyahiler hakkında konuş) hareketinin kurucularından olan Lewis siyahi Finans profesyonellerinin varlık yönetimi alanındaki temsilinin arttırılmasını hedefliyor.
Investment Association’ın (IA) verilerine göre siyahi yatırım profesyonelleri İngiltere’deki yatırım yöneticilerinin %1’inden azını oluştururken buna karşın İngiltere nüfusunun %3’ünü ve Londra nüfusunun %13’ünü belirtiyorlar. IA verilerine göre siyahi çalışanlar benzeri mesleki yeterliliğe sahip beyaz çalışanlardan %23 daha az maaş alıyor.
Lewis siyahi çalışanların özgün olarak kalamadıkları takdirde kendilerini adapte etmek zorunda hissettiklerini ve iş yerlerine tam anlamıyla kendileri olarak gelemediklerini belirtiyor. BlackRock Genel Müdürü, finans sektöründeki çeşitlilik kotasının yeterli olmadığını belirtirken, “Onların bakış açılarından ve fikirlerinden tam olarak yararlanılamıyor. Bu nedenle de sadece sayılarla ilgilenilmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Lewis, “Rakamların özellikle yönetim seviyelerinde artması gerekiyor” görüşlerine yer verdi.
Söz konusu trendin gerçekliğini doğrulayan bir diğer araştırma da geçtiğimiz ay Lloyd Banking Group’tan gelmişti. Araştırmada siyahi çalışanların beyazlara göre %19,7 oranında daha az maaş aldığı gösteriliyordu.
Lloyds siyahi çalışanlarına daha az maaş ödüyor
Lewis konuyla ilgili açıklamasında, “Şirketlerin, yönetim kurulu veya şirket yöneticileri seviyesinde daha fazla ırksal çeşitliliği temsil edecek bir konuma sahip olması gereken geçiş hatlarına sahip olması gerekiyor. Üst düzey katılım ve üst düzey liderlik uzun vadeli değişimin gerçekleşmesinin anahtarıdır” ifadelerini kullandı.
Dev finans şirketi BlackRock etnik ve cinsiyet çeşitliliğine yönelik istihdam rakamlarının yukarıya çekilmesi için yatırım yaptığı şirketlerde baskı oluşturuyor.
George Floyd'un ölümü dönüm noktası oldu
25 Mayıs tarihinde ABD’nin Minneapolis şehrinde George Floyd’un ırkçı polis şiddetiyle katledilmesinin ardından dünyanın en büyük finans firmalarının bazıları ırkçılık konusunda eleştirilmiş ve Black Lives Matter (Siyah hakları önemlidir) protestolarına dahi olmuştu. Haziran ayında baskı altındaki İngiltere Hükümeti finans sektöründe ırkçılık düzenlemesine gitmişti. Düzenlemeyle siyahi ve etnik azınlıklara dahil olan çalışanların sayısını arttırmak için büyük bankaların, varlık yönetimi şirketlerinin ve diğer Londra finansı patronlarının teşvik edilmesi amaçlanmıştı.
2020’nin bir dönüm noktası olduğunu belirten Lewis, “Yaz boyunca yaşanan olaylar ırk ve çeşitlilik konularına ışık tuttu. Önemli olan, pek çok kişinin gerekli olduğunu kabul ettiği değişimi yönlendirmeye odaklanılıp odaklanılmayacağıdır” dedi.
Lewis röportajında, “Farklı bakış açıları olan meydan okuyabilecek insanlara sahip olmanız gerekir. Bence finans sektörünün bunu benimsemesi gerekiyor. Tam olarak kritik eşikte olduğumuzu düşünmüyorum ancak dünyanın değiştiği, sanayinin değiştiği, sektörümüzün değiştiği konusunda bir farkındalık mevcut” dedi.
Avrupa’da endişe verici düşmanlık!
Dünyanın en büyükleri kurdu, batırdı
Pandemi sonrası ofisler nasıl olacak?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.