Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
2022’nin yükselen kripto para trendleri arasında dernek ve vakıflara Bitcoin’le bağış yapmak da var. Dorothy A. Johnson Hayırseverlik Merkezi 2022 yılının 11 trendini tespit ettiği bir rapor yayınladı. Raporda ilk sıraya yerleşen trend, kar amacı gütmeyen kurumlara kripto paralarla bağış yapmak oldu. 2017 yılında Pineapple Fund 60 hayır kurumuna 55 milyon doların üzerinde değer taşıyan toplamda 5,104 Bitcoin bağışladı.
Forbes’un haberine göre bu hamleyle başlayan bu trendin 2022 yılında güçlenmesi bekleniyor. Kripto paraların yüksek volatilitesi ve karmaşık yapısı birçok kişinin servetinin artmasına neden oldu. Bu nedenle giderek daha fazla kripto paranın hayır kurumlarına bağış olarak verilmesi bekleniyor. Bu trend hayır kurumları için bir fırsat. ABD’de yer alan bağışçılar için kripto paralar aracılığıyla yapılan bağışlar vergiye tabi tutulmuyor.
Bu nedenle de sermaye getirileri vergisi uygulanmıyor.
Kripto paralarla yapılan bağışların bir başka avantajı da, dijital varlıkların uluslararası işlemlerde kolaylık sağlıyor olması. Kripto paralarla uluslararası para transferleri yalnızca birkaç saniyede ve oldukça düşük maliyetlerle gerçekleştirilebiliyor. Geleneksel işlemlerin tamamlanması ise yüksek maliyetli olduğu kadar, günler alabiliyor. Kripto paraların yükselişi, yeni bir bağışçı kategorisini de ortaya çıkardı. Genç kuşaklar, Y kuşağı ve Z kuşağı bağışlarında kripto paraları tercih ediyor.
Buna karşın finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre kripto paraların bazı riskleri de var. Birçok kişi kripto paraların bağış olarak alındığı anda satışının yapılmasını savunuyor. Diğerleri ise kurumun hesabında durmasını istiyor.
Blockchain işlemleri oldukça güvenli olsa da, anonim. Bu nedenle bağış yapan kişinin finansal suçlarla ilişkili olduğu durumlarda, hayır kurumları için bazı riskler ortaya çıkıyor. Bu şekilde hayır kurumları prestij açısından darbe alabileceği gibi, kara para aklama suçlamalarıyla da karşı karşıya kalabilir.
Buna rağmen tüm dünyada kripto para yatırımı bulunan 300 milyon kişinin olduğu göz önünde bulundurulduğunda, hayır kurumları kripto paralarla yapılan bağışları görmezden gelemez. Bu bağışlar hem kurumlar hem de bağışçılar için ciddi anlamda bir planlama gerektirecek.
Kripto boğası borsalarda sert düşüş bekliyor
İran'ın kripto parası "Ramzrial" kullanıma sunulacak
Rusya kripto paraları neden yasaklamak istiyor?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.