<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’in 5 büyük güvenlik riski----

Bitcoin’in 5 büyük güvenlik riski

Bitcoin’in 5 büyük güvenlik riski
15 Kasım 2021 - 16:47 www.finansingundemi.com

Dünyanın piyasa değeri açısından en büyük kripto parası Bitcoin, geleneksel varlıklardan farklı olarak bazı güvenlik risklerini de beraberinde getiriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin’e sahip olmak, geleneksel finansal varlıklardan oldukça farklı riskleri beraberinde getiriyor. Forbes’un haberine göre kişisel güvenlik önlemlerinizi alabilmeniz için, tüm riskleri değerlendirmeli ve önceliklerinizi belirlemelisiniz.

1. Rastlantısal kayıp

Rastlantısal kayıp Bitcoin yatırımcılarının karşılaştığı en büyük tehditlerden bir tanesi. Bitcoin ilk ortaya çıktığı dönemlerde Bitcoin kayıpları yaşayanların sayısı oldukça fazlaydı. Bugüne kadar yaklaşık 4 milyon Bitcoin’in kaybedildiği düşünülüyor. Bu rakam ise dolaşımda olan ve olacak olan Bitcoin sayısının yaklaşık beşte biri.

Bugün bu risk, gelişen teknolojilerle birlikte bir miktar hafiflese de, halen kazalar yaşanıyor. Birçok kişiler en önemli bilgilerini aktif olarak yedeklemiyor. Dikkatli olmadığınız takdirde, unutulan bir şifre ya da hatalı bir cüzdan tüm yatırımlarınızı kaybetmenize neden olabilir. Bu riski en aza indirmek için, şifrenizi internet ortamı dışında yedekleyin ve her yıl en az bir kez kontrol edin. Aynı zamanda telefon ya da bilgisayar değiştirdiğinizde, kontrollerinizi tekrarlamayı unutmayın.

2. Dijital saldırı/hırsızlık

Dijital hırsızlık Bitcoin dünyasında sürekli tekrar eden tehditlerden bir tanesi ve kişisel cüzdanların önemini hatırlatıyor. Bitcoin’in ilk dönemlerinde, işlem platformları ve depolama şirketleri hacker’ların yöneldiği en önemli hedefler arasındaydı. Çünkü birçok kişi Bitcoin’lerini buralarda muhafaza ediyordu. Bugün soğuk cüzdan uygulamalarının gelişmesiyle birlikte, dijital saldırılar kişisel hesaplara yöneldi.

Bir kripto para işlem platformuna saldırmaktansa, hacker’lar kişisel hesaplardan yüksek miktarda paralar çekebiliyor. Dijital ortamda kullanıcıları korkutan mesajlar ve e-mail’ler de hassas bilgilerinizi girmenize neden olabilir. Bu şekilde de hesabınızı saldırılara açık hale getirmiş olursunuz. Bu riske karşı güvenlik önlemlerinizde her zaman gizliliğe dikkat etmeli, finansal verilerinizi diğer kişilerle paylaşmamalısınız.

3. Hükümetler tarafından el konma riski

Bu noktada hükümetlerin vatandaşların hesaplarındaki Bitcoin’e el koyma riski henüz teoride. Bitcoin yatırımcılarının siyasi kaçak ya da yasa dışı örgüt üyesi olmadığı takdirde, böyle bir risk henüz hayat geçmedi. Soruşturmalar sonucunda Bitcoin hesabına el konmuş olan suçlular olsa da, bugüne kadar herhangi bir hükümet Bitcoin hesaplarına yönelik benzer bir eylemde bulunmadı.

Ancak finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre 1933 yılında dönemin ABD Başkanı Franklin Roosevelt 6102 sayılı başkanlık kararnamesine imza atarak, belirlenen limitlerin üzerinde altın yatırımlarını yasakladı. Yasanın işe yaramadığının anlaşılmasının ardından 1974 yılında geri çekildi. Bu nedenle Bitcoin yatırımcılarının, düşük ihtimalli de olsa hükümetlerin alacağı kararları yakından izlemesi gerekiyor.

4. Fiziki hırsızlık

Fiziki hırsızlıklar fiyat trendleriyle yakından ilişkili. Bitcoin yükselişte olduğu dönemlerde, medyada geniş bir yer buluyor. Bu da suçluların dikkatini çekiyor. Ancak gerçekte fiziki Bitcoin hırsızlıkları oldukça nadir. Bugün birçok fiziki saldırı, oldukça riskli bir durum olan yüz yüze Bitcoin alım satımlarında gerçekleşiyor. Bu durumların dışında ise hırsızlar genellikle, sahip olduğu Bitcoin’den açıkça bahseden kişileri hedef alıyor. Bu riskten kaçınmak için yüz yüze yapılan Bitcoin işlemlerinden kaçının ve kime güvendiğinize dikkat edin.

5. Sürpriz tehdit: Miras planlama

Birçok güvenlik tehdidinin ardındaki neden saldırı değil. Kötü yapılmış bir miras planlaması da oldukça yıkıcı sonuçlara neden olabilir. Aileler ve mirasçıların vefat eden kişilerin Bitcoin hesaplarını bulamadığı ya da bu hesaplardan para transferi gerçekleştiremediği birçok durum yaşandı. Genellikle bunun nedeni kötü iletişim. Oldukça karmaşık güvenlik planları, mirasçılar için zorluk yaratabilir. Listedeki diğer tehditlerin aksine, miras konusunda açık ve anlaşılabilir bilgileri geride bırakmak önemli.

Bitcoin'in en büyük sırrı çözülüyor! Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu ortaya çıkıyor

 

BlackRock kripto fonları için acele etmeyecek

 

Aksiyon filmlerini aratmadı: Alıkonan kripto trader çetenin elinden kaçmayı başardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)