BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin doların yerini alabilir mi?----

Bitcoin doların yerini alabilir mi?

Bitcoin doların yerini alabilir mi?
17 Ekim 2024 - 15:40 www.finansgundem.com

Sadece son dört yılda ABD Doları enflasyon sebebiyle değerinin %25’ini kaybetti. Finans uzmanları küresel rezerv para birimi olarak Bitcoin’in doların yerine kullanılabileceğini tartışıyor

FINANSINGUNDEMI.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel rezerv para birimi olarak dolar yerine Bitcoin’in kullanılması ihtimali finans uzmanları arasında sıklıkla tartışılan bir konu.

The Street’in haberinde de ünlü finans uzmanları Rob Nelson ve Sasha Mitchell bu gündemi tartışmaya açtı. Bitcoin’in rezerv para birimi olarak kullanılmasının küresel para politikası ve ekonomik istikrar üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.

The Street’in kripto yazarı Rob Nelson Bitcoin merkezli bir finansal sistemin temsil edebileceği olağanüstü değişimi vurguluyor. Nelson’a göre bu tür bir finansal sistemde tüm para birimleri merkezi olmayan bir para birimi etrafında parite bulabilir. Nelson kripto para birimlerinin henüz yolun boşunda olduğuna dikkat çekti. Ancak Finans uzmanı kripto paraların gelecekte ulaşabileceği asıl hedefin bu olduğunu belirtiyor.

Bitcoin destekli yeni bir Bretton Woods sistemi uygulama sloganıyla ortaya çıkan kripto şirketi BeL2’nun Operasyon Başkanı Sasha Mitchell de Bitcoin’in hafif doğası ve kaynak kıtlığı gibi avantajlarını vurguladı. Mitschell, “Bitcoin’in doğası gereği o kadar hafif ki çok hızlı bir şekilde hareket edebiliyor ve kıtlığı sayesinde garanti edebileceğiniz bir değere sahip olabiliyor” açıklamasında bulundu.

Mitchell, gümüş ve altın gibi varlıklar tarafından desteklenenler de dahil olmak üzere farklı alanlarda ortaya çıkacak çeşitli para birimlerinin hakim olduğu bir gelecek öngörüyor.

Dolar merkezli bir sistemden uzaklaşmanın gerekliliği hakkında soru sorulduğunda Mitchell, güvenlik ve enflasyon konularına dikkat çekti. "Son dört yılda, ABD Doları değerinin %25'inden fazlasını kaybetti” diyen Mitchell önümüzdeki süreçte de enflasyon sarmalının devam edeceğini öngörüyor. Finans uzmanı dolar etrafında inşa edilen bir sistemin dezavantajlı olduğunu vurguluyor.

Mitchell bundan sonraki süreçte blockchain teknolojisininse verimliliğini artıracağını ve yeni pazarlar açacağını öngördü:

“Dijital altın Bitcoin ile desteklenen istikrarlı bir para birimimiz varsa, sadece enflasyona karşı savaşmanın bir yolunu bulmakla kalmıyorsunuz. Gerçekten erişebileceğimiz ve ticaret yapabileceğimiz tüm bu inanılmaz yeni pazarlara kapıyı açıyorsunuz.”

Finans uzmanı Bitcoin destekli bir stablecoin’i benimsemenin ‘bir bütün olarak insanlık için gerçekten faydalı bir adım” olabileceğini öne sürdü.

ECB'den üst üste <a href=faiz indirimi" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/10/17/1822734/1822734.jpg?v=1729169215" width="161" height="122" />ECB'den üst üste faiz indirimi

 

Altının yükselişi sürüyorAltının yükselişi sürüyor

 

Bitcoin ETF'lerine geçen hafta ne kadar giriş oldu?Bitcoin ETF'lerine geçen hafta ne kadar giriş oldu?

 

Bitcoin'in mucidinin sırrı çözüldü mü?Bitcoin'in mucidinin sırrı çözüldü mü?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)