Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Senatörler, Facebook'un güvenilirsizliğinin bir dijital kripto para birimi piyasaya sürmesine engel olması gerektiğini belirtirken, Libra'yı da hayali ve çılgın olarak tanımladılar. Kıdemli Senato Üyesi Demokrat Sherrod Brown, Facebook'un dijital ödeme projesiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
"Facebook skandal üzerine skandal ile defalarca güvenimizi hak etmediğini göstermiştir. İnsanların banka hesaplarıyla deney yapmalarına izin verirsek çılgınca bir şey yapmış oluruz."
Brown ayrıca, insanların alın teriyle kazanılmış paralarını Facebook'a emanet edeceği fikrinin hayal olduğunu belirtirken, Facebook blockchain departmanı başkanı Marcus ise Facebook'un yasal onay almadan Libra'yı piyasaya sürmeyeceğini söyledi. Marcus, "Bunu doğru yapabilmemiz için zamana ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Uzun bir süre boyunca insanların güvenini kazanmamız gerekiyor" dedi.
Senato üyelerinin ağır eleştirilerine maruz kalan Marcus'un 17 Temmuz'da Mali Hizmetler Komitesi'nde kongre üyelerinin Libra'ya ilişkin sorularını yanıtlaması
bekleniyor.
Gelişmelerin ardından kripto para birimleri piyasasının en yüksek hacimli birimi Bitcoin son 24 saatte yüzde 10.94 düşüşle 9 bin 576 dolara geriledi ve 170 milyar 670 milyon dolarlık piyasa hacmiyle piyasanın yüzde 66.1'ini oluşturdu.
Toplam 2,332 adet kripto para biriminin oluşturduğu piyasanın en yüksek hacimli 100 biriminden son 24 saatte yüzde 9.60, yüzde 4.32 ve yüzde 0.40 ile sırasıyla yalnızca Clipper Coin, SOLVe ve Lisk yükselirken, piyasadaki düşüşe yüzde 28.89 51'inci sıradaki ICON öncülük etti. En büyük 10'dan da son 24 saatte yüzde 12.44 ile en çok EOS düştü.
Bitcoin'in 10 bin doların altına inmesi ve piyasadaki hakim düşüş eğilimin etkisiyle piyasa hacmi son 24 saatte 30 milyar dolara denk gelen yüzde 11.6 düşüşle 258 milyar 188 milyon dolara indi. Piyasadaki 24 saatlik işlem hacmi de 84 milyar 625 milyon dolar olarak hesaplandı.
En yüksek hacimli 10 kripto para birimindeki değişiklikler;
Bitcoin yüzde 10.94
Ethereum yüzde 11.67
Ripple yüzde 5.17
Bitcoin Cash yüzde 5.60
Litecoin yüzde 10.11
Tether yüzde 1.23
EOS yüzde 12.44
Binance Coin yüzde 8.36
Bitcoin SV yüzde 9.53
Stellar yüzde 8.29 düştü.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.