Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
IşıkFX Başanalisti Gizmen Nalbantlı, BIST 100 Endeksi'nde 76 bin 100 üzerinde haftalık kapanışlar görülmediği sürece yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirilebileceğini dile getirdi.
Başanalist Gizmen Nalbantlı Foreks'e yaptığı açıklamada, ABD borsalarının zirveleri yenilediği Trump sonrası dönemin bizim borsamıza içerideki gelişmelerin etkisi ile yansıyamadığını belirterek, "Dolar dünyada güçlenmeye devam ederken TL gelişmekte olan para birimleri arasında en kötü performansı sergiliyor. Siyasi ve jeopolitik risklerin devam etmesi endeksteki yükselişlerin sınırlı olmasına neden oluyor" diye konuştu.
Nalbantlı, endeksteki yükselişi baskılayan en önemli noktanın ise faizlerdeki yükseliş olduğuna değinerek, şu şekilde konuştu:
"Faizler tüm dünyada yükseliyor. Gösterge tahvil faizleri neredeyse %11’e dayandı. Faizler 2013 yılından bu yana %7.5-11 arasında hareket ediyor. Faizlerin %11’in üzerine çıkması borsa ve ekonomide sıkıntılı bir süreci beraberinde getirebilir.
Geçtiğimiz Cuma ve dün yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantılarından önemli bir sonuç çıkmadı. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibi faizlerin artmasını istemiyor. Bugün Merkez Bankası’nın radikal bir hamle yapmasını beklemiyorum. ZK ve ROK ayarlamaları kurdaki yükselişi engelleyecek etkiye sahip olmaz.
Kur tarafında 3.35 seviyesinin kısa vadede güçlü olduğunu görüyoruz. Biraz aşağıda ise bir önceki zirve olan 3.30 var. Bu seviyelerden gelebilecek yeni alışlar ile kurda önce 3.42-3.44 sonrasında ise bir sonraki kanalın üst bandı olan 3.50 seviyesi görülebilir.
Dolar ve faizlerdeki yükseliş BİST üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek gibi duruyor. Endeks çarpanlarına göre ucuz durumda ve bu kadar düşük seviyede olması alım fırsatı olarak düşünülüyor. 2008 yılından gelen yükseliş trendinin desteği olan 73 bin 600 üzerinde kaldığımız sürece doğru. Ancak BİST Mayıs 2013’ten bu yana yeni zirve yapamıyor. Mayıs 2013’te 93 bin ile zirve yapan BİST, Ocak 2015’te 91 bin 800, Nisan 2014’te ise 86 bin 900 seviyelerini gördü. Temmuz ayından bu yana ise 80 binin üzerinde kalıcılık sağlanamıyor."
Gizmen Nalbantlı, endekste 76 bin 100 üzerinde haftalık kapanışlar görülmediği sürece yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirilebileceğinin altını çizdi ve "73 bin 600 seviyesinin altındaki kapanışlar ise bizi önce 70 bin sonrasında ise 65-66 bin bölgesine götürebilir" diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.