BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBİST'te önümüzdeki haftaya dikkat!----

BİST'te önümüzdeki haftaya dikkat!

BİST'te önümüzdeki haftaya dikkat!
04 Mayıs 2013 - 11:04 www.finansgundem.com

Borsalar zirvede, herkes memnun. Ancak kar satışlarına hazırlıklı olma zamanı

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul'da Gelişmeler/Beklentiler Raporu'nu yorumlayan ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut'un yaptığı açıklamaya göre;
BİST 100 endeksi bu hafta 89.986 – 84.627 seviyeleri arasında işlem gördü. Endeks haftayı yüzde 4,6 yükselişle 89.093 seviyesinden kapattı. Banka Endeksi yüzde 7,09, Sanayi Endeksi yüzde 1,35 arttı. Haftalık işlem hacmi 8.923 milyon TL’den 12.031 milyon TL’e çıktı. Bu hafta DJI yüzde 2 ve DAX yüzde 3,75 yükseldi.
Haftaya İtalya morali ile giren Avrupa piyasaları, yükseliş eğilimli seyirden sonra faiz indirimi beklentilerinin artması, işsizliğin rekor seviyeye gelmesi ve enflasyonun yavaşlamasının etkisiyle haftanın ilk günlerinde düşüş seyrine geçmişti. Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirimini gerçekleştirmesinin ardından AMB Başkanı Draghi’nin negatif mevduat faizine gidebileceklerini söylemiş olması Euro’nun diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesine neden oldu. Haftanın son işlem gününde ABD’nin tarım dışı istihdam verisinin beklenenden çok daha iyi gelmesinin etkisiyle Avrupa’da hisse senetleri şirket karlarının da etkisiyle yükseldi.
ABD cephesinde ise hafta başında ev satışları verisinin beklentileri aşmasıyla yükseliş gösteren borsalar, salı günü Chicago PMI verilerinin olumsuz etkisiyle geriledi. Perşembe günü ABD’de açıklanan ticaret açığının gerilemiş olması ve istihdam taleplerinin beklentilerin altında gerçekleşmesi, ABD borsalarında alımların etkili olmasına neden oldu. Haftanın son işlem gününde ise ayın en önemli verisi olan tarım dışı istihdamın olumsuz geleceğine yönelik beklentiye rağmen beklenenden çok iyi gelmesi ABD borsalarının zirve yapmasını sağladı.
BİST 100 ise bu hafta ralli yaptı. Endekste banka endeksi öncülüğünde yükselişin hakim olduğunu gördük. Dış ticaret açığının beklenenden olumlu açıklanması, tahvil faizinin düşüş eğilimine devam etmesi ve JP Morgan Cazenove yayınladığı CEEMEA (Orta, Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika) strateji raporunda, Türkiye için tavsiyesini 'ağırlığını artır' olarak belirtmesi endekste yükselişi tetikledi. Bunun yanında gösterge tahvil faizleri 5,38’den yüzde 4,68’e geriledikten sonra haftayı yüzde 5,14 seviyesinde kapattı. Endeks 85.325 seviyesinden açıldıktan sonra JP Morgan’ın açıklamaları, tahvil faizlerinin yüzde 5’in altına gerilemesi, dış ticaret açığının beklentilerden olumlu açıklanması, enflasyonun yüzde 0,65 beklentisinin altında yüzde 0,42 olarak açıklanması ve yurtdışı pozitifliğinin etkisi ile 90.000’e kadar yükseldi. Haftanın son işlem gününde 90.000 seviyesine yaklaşan endekste hafif kar realizasyonunun olduğu görüldü.
Haftaya bakış
BİST 100 endeksinde önümüzdeki hafta dikkatli olunmalıdır. Teknik olarak bolinger bandının dışında kapanış gerçekleştiren endekste bir miktar kar realizasyonu ile 88.000 seviyesine kadar bir geri çekilme olabilir. Bu seviyede dengelenen endeks 90.000’e doğru tekrar hareket edebilir. Endeksin 90.000’i kırması ve üzerinde kapanış gerçekleştirmesi alımların ivmesini artabilir.
DAX 8.130 tarihi zirvesini zorladı ve bu seviyeden hafif kar satışlarının olduğunu gördük. Haftaya bakalım DAX tarihi zirvesini kıracak mı? Dow Jones ise tarımdışı istihdam desteği ile 15.000’i yeni zirve yaptı. Önümüzdeki haftalarda Dow Jones’ta 15.300’e doğru bir hareketlenme olabilir.
Endekste Takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 89.500/90.000/90.500, destek seviyeleri ise 88.500/88.000/87.500 olarak görünmektedir.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)