BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBİST, FED öncesi yükselişte----

BİST, FED öncesi yükselişte

BİST, FED öncesi yükselişte
22 Mayıs 2013 - 16:54 www.finansgundem.com

Gün içinde alıcılı seyrini koruyan BİST, FED açıklamaları öncesi alıcılı seyrediyor

Bugün saat 17.00'de ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin yapacağı konuşma öncesi piyalar alıcılı seyrediyor. ABD borsaları güne yükselişle başlarken BİST 92.500 seviyesinin üzerinde işlem görüyor.
Garanti Yatırım'dan Araştırma Yönetmeni Özgür Yurtdaşseven, piyasalarda ABD Merkez Bankası (FED) kaynaklı açıklamalar beklenirken, geleceğe yönelik olarak yapılacak açıklamadaki tonun önemli bir şekilde değişeceğini tahmin etmedikleri için iyimser seyrin korunmaya devam edebileceğini ifade etti.
Moody's'in not artırımının ardından BIST 100 Endeksi'nde kısa vadede 90000 ile 95000 aralığında bir dalgalanma yaşanmasını beklediklerini hatırlatarak, bu bandın içerisinde piyasada volatilitenin devam ettiğinin görüldüğünü kaydetti.
Yurtdaşseven, dün itibibariyle 90000 bölgesinden gelen tepki alımları açısından bugün 92000 destek seviyesinin korunması durumunda, 94000-95000 bandına doğru eğilimin devam edeceğini öngördü.
Yurtdaşseven, akşam saatlerinde gelecek olan FED kaynaklı açıklamalarının hisse senedi piyasaları açısından önemli olduğuna vurgu yaptı ve "Özellikle FED Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamalarında geleceğe yönelik tonun kısa vade önemli bir şekilde değişmesini beklemiyoruz. Bu açıdan kar satışlarına karşın iyimser görünüm gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında korunmaya devam edebilir" diyerek sözlerini tamamladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)