BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBİST bankalarla negatif ayrıştı----

BİST bankalarla negatif ayrıştı

BİST bankalarla negatif ayrıştı
21 Mayıs 2013 - 09:14 www.finansgundem.com

BİST küresel piyasalardan banka hisselerinde yaşanan satışlar öncülüğünde negatif yönde ayrıştı

Küresel piyasalar genel olarak yükseliş eğilimini korusa da yurt içi piyasalar negatif yönde ayrıştı ve özellikle endeksin lokomotifi banka hisseleri yüzde 4'ü aşan oranda değer kaybetti.
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin notunu "yatırım yapılabilir" seviyeye yükseltmesinin ardından kısa vadeli güçlü bir beklentinin kalmaması, TL'nin değer kaybına, faizlerin yükselmesine ve özellikle borsanın lokomotifi banka hisselerinin sert bir şekilde düşmesine neden oldu. Analistler, kar satışlarının etkisini artırmasının doğal olduğunu, uzun vadeli yön için bir değişikliğin öngörülmediğini, dolayısıyla endeksin kısa vadeden çok orta vadeli destek seviyelerinin takip edilmesi gerektiğini belirtiyor. Bugün, Hazine'nin düzenleyeceği ihalenin de özellikle tahvil-bono piyasasının seyri üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, kısa vadede, verilerden çok iç dinamiklerin öne çıkacağını tahmin ediyor.
Dün yurt dışında genel olarak sınırlı da olsa kar satışları etkili oldu. ABD'de Dow Jones endeksi gün içi gördüğü en yüksek seviye rekorunu 15.391 puana taşıdıktan sonra gelen satışlarla kazançlarını geri verdi ve günü yüzde 0,12 oranında düşüşle tamamladı.
Avrupa tarafında ise ilk çeyrek sonuçlarıyla birlikte hisse bazlı hareketler arttı ve karışık bir seyir izlendi. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 0,69 oranında yükselişle tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi de yüzde 0,54 yükseliş kaydetti. İspanya'da IBEX 35 endeksi dün yüzde 0,78, Yunanistan'da ASE endeksi de yüzde 1,45 oranında geriledi.
Bugün, Asya borsalarında yarın kararını açıklayacak Japonya Merkez Bankası (BoJ) toplantısı öncesinde genel olarak yatay bir seyrin hakim olduğu görülüyor. Analistler yarın açıklanacak Fed toplantı tutanakları öncesinde Fed başkanlarının açıklamalarının takip edileceğini ve bu açıklamalardan parasal genişlemenin sonlandırılmasına yönelik tarih ipuçlarının aranacağını kaydediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
09.00 Almanya, nisan ayı ÜFE
11.30 İngiltere, nisan ayı TÜFE
-Türkiye, Hazine 15 ay vadeli TL cinsi kuponsuz tahvil ihalesi düzenleyecek
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)