<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBirleşme ve satın almada 2022 rakamları belli oldu----

Birleşme ve satın almada 2022 rakamları belli oldu

Birleşme ve satın almada 2022 rakamları belli oldu
06 Ocak 2023 - 12:06 www.finansingundemi.com

Türkiye'de Rekabet Kurumu'nun karara bağladığı özelleştirme, şirket birleşme ve satın alma tutarı 2022 yılında 86.2 milyar TL oldu.

Türkiye’de Rekabet Kurumu’nun karara bağladığı özelleştirme, şirket birleşme ve satın alma tutarı 2022 yılında 86.2 milyar TL oldu.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada geçen yıl kurum tarafından toplam 245 adet birleşme, devralma ve özelleştirme işleminin incelendiği belirtilerek; özelleştirmeler hariç toplam işlem büyüklüğünün ise 72.2 milyar lira olduğu ifade edildi.

EN ÇOK İŞLEM ELEKTRİK SEKTÖRÜNDE

Rapora göre, 2022’de hedef şirketin Türkiye kökenli olduğu birleşme ve devralmalar içinde en çok işlemin, 8 işlem adediyle “elektrik enerjisinin üretimi, iletimi ve dağıtımı” alanında; en yüksek işlem değerinin ise yaklaşık 8.35 milyar TL ile yine aynı alanda olduğu belirtildi.

İncelenen 7 özelleştirme işlemi “elektrik enerjisinin üretimi, iletimi ve dağıtımı”, “havalimanı işletmeciliği”, “doğalgaz ithalatı ve dağıtımı” ile “imalat” sektörünün muhtelif alt kollarına ilişkin olurken, en yüksek bedelli özelleştirme işlemi de yaklaşık 9.75 milyar TL ile “havalimanı işletmeciliği” alanında oldu.

HOLLANDA VE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ ÖNE ÇIKTI

2022’de yabancı yatırımcılar tarafından 36 ayrı birleşme ve devralma işleminde Türkiye kökenli şirketlere yatırım yapılması öngörüldü.

Yabancı yatırımcılar arasında işlem bazında yapılan sıralamaya göre ilk sırada beşer işlem ile Hollanda ve Birleşik Arap Emirlikleri kökenli yatırımcılar bulunuyor.

Hedef şirketin Türkiye kökenli olduğu bu işlemlerde yabancı yatırımcılar tarafından gerçekleştirileceği bildirilen yatırım tutarı yaklaşık 43 milyar TL oldu.

2022’de ayrıca, yabancıların yurt dışında gerçekleştirdikleri 145birleşme ve devralma işlemi incelendi.

Türkiye kökenli şirketlere doğrudan yatırım öngörülmeyen bu işlemlerde, bildirilen toplam işlem bedeli 5 trilyon 570 milyar TL oldu. (SOZCU.COM.TR, REUTERS)

Birleşme ve satın almalarda düşüş

 

Borsalarda müthiş satın alma fırsatı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)