BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBirleşme süreci hızlandı----

Birleşme süreci hızlandı

Birleşme süreci hızlandı
24 Ocak 2011 - 17:46 www.finansgundem.com

TEB-Fortis birleşme süreci tüm hızıyla ilerliyor. Şubat sonu itibariyle şubelerdeki Fortis tabelalarının yerini TEB tabelalarının alması bekleniyor

Geçen yıl Türkiye Ekonomi Bankası’na (TEB) satılan Fortis'te iki bankanın birleşme süreci tüm hızıyla sürüyor. Geçen hafta başından itibaren Fortis şubelerine TEB tabelaları asıldı ancak bu tabelaların üzerine şimdilik Fortis yazan brandalar gerildi. Bunun dışında Fortis şubelerinin iç dizaynlarında da önemli değişikliklere gidiliyor. Edinilen bilgiye göre TEB yönetimi şubelerin dönüşümüne ilişkin çalışmaları şubat ayı sonuna kadar tamamlamayı ve sözkonusu isim değişikliğini Türkiye çapında eşzamanlı yapmayı hedefliyor. Başka deyişle şubat sonu itibarıyla Fortis Türkiye'deki macerasını tamamlayıp TEB çatısı altına giriyor.
Birleşme öncesi bazı gelişmeleri müşterilerine mail ve mektuplar kanalıyla duyuran Fortis, çoğu TEB'in şubeleriyle çok yakın bölgelerde bulunan Fortis şubelerinin isimlerinde değişikliğe gidildiğini bildirdi.
113 şubenin ismi değişiyor
Finansgundem.com’a gelen bilgiye göre Fortis 43 ilde toplam 113 şubesinin şube kodlarını değiştirdi. Yetkililer bu şubelerin bir kısmının çok yakınında TEB şubesi bulunduğunu ve işlemlerde karışıklık yaşanmaması için isim değişikliğine gidildiğini söyledi.
Şimdilik en çok şube isim değişikliği yapılan il ise İstanbul oldu. Fortis’in şu ana kadar İstanbul’da 36 tane şubesinin ismi değiştirildi.
Ancak İstanbul'daki işlem hacminin çok yüksek olduğuna dikkat çeken yetkililer, çoğu TEB şubelerinin çok yakın bulunan bu 36 şubeye mutlaka kapatılır gözüyle bakılmaması gerektiğine dikkat çekip örneğin karşı karşıya bulunan iki şubeden birinin bireysel, diğerinin ise kurumsal bankacılık hizmeti verecek şekilde yapılandırılarak faaliyetlerini sürdürebileceğine dikkat çekti.
İki bankanın internet sitelerindeki son verilere göre, Fortis'in 269 şubesi, TEB'in ise 333 şubesi bulunuyordu. Fortis'le birleşme operasyonundan sonra TEB'in şube sayısı 602'ye ulaşacak.
Bir yıl süre verildi
Uzun süredir iki bankanın birleşme süreci için çalışan TEB yönetimi, yaklaşık bir yıl boyunca Fortis şubelerinin TEB tabelası altında faaliyetlerini sürdürmesini planlıyor. Ancak yönetime yakın isimler bu süreçte birbirine çok yakın bölgelerde yer alan şubelerin müşteri tabanı, işlem hacmi ve karlılıklarının yakından takip edileceğini ve buna göre karar verilebileceğinin altını çiziyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)