<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBirleşik Krallık hızla fakirleşiyor----

Birleşik Krallık hızla fakirleşiyor

Birleşik Krallık hızla fakirleşiyor
12 Şubat 2021 - 14:13 www.finansingundemi.com

İngiltere’nin Avrupa Birliği pazarından çekilmesinin etkisi, Avrupa Birliğine nispetle İngiltere’de daha sert olması bekleniyor.

İngiltere Mali Davranış Otoritesi, yüzde 40’dan fazla İngiltere vatandaşının ekonomik zorluklar içinde olduğunu ve Kovid-19 nedeniyle bu oranın geçen seneye kıyasla ciddi bir artış gösterdiğini açıkladı.
Otorite, periyodik inceleme raporunda, Şubat 2020’de 24 milyon olan ve şu anda sayıları 27,7 milyona yükselen yetişkinin ya ekonomik sıkıntısı ya sağlık problemi ya da kötü hayat koşullarıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı. Ankete göre mali direnci düşük olan bireylerin sayısı ise aynı dönemde 3,5 milyon artarak 14,2 milyona ulaştı.

Krizin etkileri adil dağılmıyor

Mali Davranış Otoritesi (FCA) açıklamasına göre, Ağustos 2019’dan Şubat 2020’ye kadar 16 bin kişilik, geçen yıl Ekim ayında ise 22 bin kişilik bir anket daha hazırlandığı belirtildi. Ayrıca Otorite, 13 milyondan fazla kişinin ihtiyaçlarını karşılamakta problem yaşayabileceğini ve çoğu kişinin borçlarının gittikçe fazlalaştığını, ihtiyaç harcamalarını azaltacaklarını ve artık yardım için yetkililere başvuracaklarını bildirdi. 18-34 yaş arasındaki bireyler, serbest çalışanlar, düşük gelirliler, siyahiler ve kendilerini beyaz olarak tanımlamayan gruplar bu süreçten daha da fazla etkilendiği beliritiliyor.

FCA Tüketici ve Perakende Politikası Direktörü Nishi Arora yaptığı açıklamada, “Salgının başlangıcından bu yana, düşük finansal esneklik veya olumsuz yaşam şartları tecrübe eden insanların sayısı arttı” ifadelerine yer verdi. Ekonomik krizin etkilerinin eşit bir biçimde paylaşılmadığını belirten Arora, “Anketi yaptığımız tarihten itibaren tablo daha da kötüleşmiş olabilir” sözlerini kullandı.

Kovid-19 salgınına eşlik eden ve son yılların en durgun ekonomisine sebep olan mali zorlukları hafifletme çabaları çerçevesinde hükümet, bankalardan, gayrimenkul kredileri, kredi kartları ve diğer çeşit kredilerdeki geri ödemelerde kolaylık sağlanmasını talep etti.

İngiltere hükümeti çalışanlara ve işletmelere destek olmak için bazı programlar yayınlasa da ülkedeki katı korona virüs kısıtlamaları devam ediyor ve bu durum krizin finansal etkilerinin bir süre daha devam edebileceğini gösteriyor.

Ekim ayında, yetişkinlerin %30'u kazançlarının önümüzdeki altı ay içinde düşmesini beklediklerini söylerken, dörtte biri iki yakasını bir araya getirmek için mücadele edeceğini belirtti. Krizin etkileriyle başa çıkabilmek için, her altı kişiden biri mortgage ödemelerini erteledi.

Korona virüsün yol açtığı maliyetler ülkede o kadar zorlu bir seviyeye ulaştı ki yetişkinlerin üçte biri çözümü artık temel alışverişlerini dahi azalmakta buluyor. Yetişkinlerin %11’inin aşevlerini kullanması bekleniyor.

FCA araştırmasına katılan bir genç, “Ay sonunda tüm faturalar ödendiğinde harcanabilecek 75 sterlin (104 dolar) kalacağını düşünüyorum ki bu benim alışkın olduğum şartlara göre tamamen delice bir durum” ifadelerine yer verdi.  

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Ekonomik İşlerden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni, İngiltere’nin AB pazarından çekilmesinin etkisinin AB’ye kıyasla İngiltere’de daha sert gözlemleneceğini söyledi.

AB Komisyonunun ekonomi tahminlerini yayınladığı bir panelde konuşan Gentiloni, İngiltere’nin birlikten çıkmasından dolayı Avrupa Birliği’nin gayrı safi yurtiçi hasılasında (GSYİH) meydana gelecek olan zararın iki yıl içinde yarım puan olması beklenirken İngiltere’de etkisi daha sert olacağını söyledi. Nitekim Komisyon, İngiltere gayrı safi yurtiçi hasılasında 2020 yılına kadar yüzde 2,2 puanlık bir gerileme bekleniyor.

Paolo Gentiloni, geçen 31 Aralık’ta “Brexit sonrası” döneminin sona ermesinin ardından Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği (AB) arasında bir anlaşma olması durumunda ayrılıktaki zararın daha az olacağına işaret etti.

İtalya’nın eski Başbakanı, Brüksel’de gazetecilere verdiği demeçte, “Yoğun çabaların ardından varılan ticaret anlaşması sayesinde olumsuz etkiler AB için üçte bir Birleşik Krallık içinse dörtte bir ile sınırlandı” dedi.

Tüm bu açıklamalar sürerken Singapur Ticaret ve Endüstri Bakanlığı, yakın zamanda Singapur ile İngiltere arasında varılan bir ticaret anlaşmasının perşembe günü yürürlüğe girdiğini açıkladı. Singapur Ticaret ve Endüstri Bakanı Chan Chun Sing, “1 Ocak’tan beri geçici olarak uygulanan bu anlaşma, iki ülke arasındaki güçlü ekonomik ilişkileri derinleştirecek” dedi.

Bu anlaşmanın, İngiltere’nin Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) arasında ilk ve tek anlaşma olduğunu açıklayan Bakanlık “Bölgemizde iki ticaret merkezi olarak rollerimizi artıracak” ifadelerini kullandı. Singapur Ticaret ve Endüstri Bakanlığı, bu ikili anlaşmanın aynı zamanda Avrupa Birliği ile Singapur arasında gerçekleşen eski anlaşma gibi İngiliz ve Singapurlu şirketlerin aynı faydalardan yararlanacakları anlamına geldiğini açıkladı.

2016 Avrupa Birliği’nden ayrılma oylamasından bu yana İngiltere, artık birliğin bir üyesi olmaması nedeniyle yeni ve alternatif ticaret anlaşmaları yapıyor.

İngiltere 311 yılın en sert daralmasını yaşadı

 

İngiltere Merkez’den değişiklik yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)