BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBir Türk şirketi ilk kez burada petrol arayacak----

Bir Türk şirketi ilk kez burada petrol arayacak

Bir Türk şirketi ilk kez burada petrol arayacak
15 Haziran 2015 - 10:53 www.finansgundem.com

Ankaralı Petoil, ABD'nin petrolde en önemli bölgesi Teksas'ta çalışmalara başlamış

Azerbaycan'dan Fas'a, Irak'tan Somali'ye dünyanın değişik ülkelerinde petrol arayan Türk şirketleri Afrika ve Asya pazarından sonra gözlerini Amerika kıtasına çevirdi. Bir Türk şirketi ilk kez Amerika kıtasında petrol aramak için düğmeye bastı. Para’dan Mehtap Halıcı'nın haberine göre, ABD'de petrol aramak İçin kolları sıvayan Türk şirket Petroil oldu.
Ankara merkezli Petoil, ABD'nin petrolde en önemli bölgesi Teksas'ta çalışmalara başlamış. İlk olarak Houston merkezli Falls City adlı bir şirket kuran firmanın petrol arayacağı bölge ise Güney Teksas olacakmış. Petoil, buradaki çalışmalarını ABD'II finans şirketi Framework Capital İle birlikte yürütecekmiş.

KUZEY IRAKTAKİ İLK ÖZEL ŞİRKET

1990'da faaliyete başlayan Petoil'in kurucusu Güntekin Köksal. 14 yıl TPAO'da (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) üst düzey yöneticilik yapan Koksal, 1974'te Pet Holdingi kurdu. 25 yıl önce Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde İki farklı lisansla faaliyete başlayan Petoil, 2004-2009 yılları arasında, ikisi Güneydoğu Anadolu, yedisi Karadeniz'de olmak üzere, toplam dokuz arama lisansı aldı. Sovyetler Birliği'nin dağılması üzerine ortaya çıkan Türki Cumhuriyetler'de petrol arayışına giren şirket, 1992 yılında, ilk yurtdışı operasyonuna başladı.

Kazakistan'a yönelen şirket, Hazar Denizli’nin kuzeyinde farklı bloklar üzerinde çalışmalara başladı. Ardından TPAO ve Kazakistan Jeoloji Bakanlığı'nın katılımıyla Kazakturkmunay Anonim Şirketi adı verilen bir şirket kuruldu. Bu şirket, bölgede yedi arama bloğu üstlendi. Ardından 1992 yılında Azerbaycan'a ve 2002'de Kuzey Irak'a giren firma, bölgedeki ilk özel şirket olma unvanını da elinde bulunduruyor. Firma, Yemen'de de faaliyet gösteriyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)