BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivBir tane yetmez----

Bir tane yetmez

Bir tane yetmez
16 Aralık 2011 - 11:29 www.finansgundem.com

Devlet, Türkiye'nin yerli otomobil markasına odaklandı, amaç bir değil en az bir kaç marka yerli otomobil üretmek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, Türkiye'nin yerli bir otomobile sahip olması için devlet olarak her türlü gayretin gösterildiğini belirterek, ''Umut ediyorum ki, çok yakında bir değil birkaç tane Türkiye'nin kendi yerli markası olacak'' dedi.
Emiroğlu, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Afşin-Göksun ile Elbistan arasında yaşanan organize sanayi bölgesi (OSB) tartışmalarına değinen Emiroğlu, OSB'lerin hem ülkemiz hem de kurulduğu yerler için önemli olduğunu, en uygun yer nereyse oraya kurulması gerektiğini belirtti.
Emiroğlu, şunları söyledi:
''Oradaki sanayinin gelişmesi için bir zemin teşkil ediyor ayrıca istihdam sağlamakta. Bu sanayinin kümelenmesi için çok önemli. Bir fabrika yapılıyor onun ardından onunla ilgili başka fabrikalar yapılıyor. OSB gerçektende kurulduğu yer için çok önemli. Burada bununla alakalı bir tartışma var zaman zaman bizde işitiyoruz. Burada esas bakılması gereken konu şu; o yörenin genel olarak menfaatinedir ve OSB'ye en uygun yer nereyse oraya kurulması gerekmektedir. Yoksa boş kalacak veya tam kapasite çalışmayacak bir OSB'nin kurulması ne devletimizin ne de Bakanlığımızın isteği. Burada esas olarak düşünülmesi gereken konu OSB'nin o yöre için en uygun yer neresi, yöre halkı için en menfaatli yer neresi olur, onu hesaplayıp ona göre işlem yapılması gerektiğini düşünüyorum.''
Türkiye'nin otomotiv ve sanayi konusunda kabuğunu kırmak üzere olduğunu ifade eden Süfyan Emiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Türkiye'de uzun süredir Sayın Başbakanımızın dile getirdiği gibi yerli bir otomobil üretmeyle alakalı ciddi çalışmalar var. Türkiye 50 yılı aşkın bir süredir otomobil üretiyor ama yerli bir markamız yok. Bu çok önemli bir konu çünkü esas parayı yerli tasarım ve yerli marka ile temin etmemiz mümkün. Bu çerçevede de ciddi çalışmalar var. Bir otomotiv stratejimiz var. Önümüzdeki yıllarda sanayicilerimizi bu konuda teşvik ediyoruz. Türkiye'nin yerli bir otomobile sahip olması için devlet olarak her türlü gayret gösteriliyor. Umut ediyorum ki çok yakında bir değil birkaç tane Türkiye'nin kendi yerli markası olacak. Gerçekten de sanayicilerimiz bu işe önem veriyorlar, ayrıca halkımızda da ciddi bir beklenti oluştu. Siyasilerimizden de Sayın Başbakanımız başta olmak üzere bu konuda tam bir destek var. Umut ediyorum ki, bu iş başarıya ulaşacak. Türkiye artık otomotiv ve sanayi konusunda kabuğunu kırmak üzere.''
"BOR ETKİNLİK MERKEZİ"
Süfyan Emiroğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile geçen hafta bir bor etkinlik merkezi ile ilgili bir sözleşme imzaladıklarını hatırlattı.
Türkiye'nin bor madeni yönünden zengin bir ülke olduğunu, bundan daha fazla yararlanmak ve bundan daha fazla menfaat sağlamak için böyle bir çalışma yapmaya karar verdiklerini ifade eden Emiroğlu, ''Bu çerçevede Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde çok tecrübeli bir ekip var. Bu konuda bir takım çalışmalarımız vardı ve daha önce bazı projelerini desteklemiştik. Bu doğrultuda orayı bir araştırma merkezi haline getirmeye karar verdik. Sayın Rektörümüzle görüştük ve kendisi de olayı olumlu karşıladı. Bundan sonra özellikle ağaç, mobilya ve kompozit bor uygulamaları Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. Biz buradaki projelere parasal kaynak sağlayacağız ve burada çıkan yeni malzemeleri sanayiye taşımak amacıyla bir köprü görevini göreceğiz'' dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)