BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBir sonraki savaş ‘çok farklı’ olacak----

Bir sonraki savaş ‘çok farklı’ olacak

Bir sonraki savaş ‘çok farklı’ olacak
01 Mayıs 2021 - 14:08 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, dün (Cuma) yaptığı ilk önemli siyasi konuşmasında, ABD'nin, Savunma Bakanlığını uzun süre boyunca tüketen ‘eski savaşlara’ benzemeyen ve olması muhtemel bir çatışmaya hazırlanması gerektiğini söyledi

Austin, ‘daha hızlı anlamak, daha hızlı kararlar almak ve daha hızlı hareket etmek’ için teknolojik gelişmeleri bir araya getirme ve askeri operasyonların entegrasyonunu küresel ölçekte iyileştirme çağrısında bulundu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Hawaii merkezli ABD Pasifik Komutanlığı'na yaptığı ziyarette konuşan Austin, "Bir sonraki büyük savaşta savaşma şeklimiz, önceki savaşlarda verdiğimiz yöntemden tamamen farklı olacak” ifadelerini kullandı.

Austin, Çin veya Rusya gibi rakiplere açıkça atıfta bulunmadı, ancak açıklamaları, ABD'nin en uzun savaşının sona erdirilmesi ve ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) önceliklerinin yeniden tanımlanması amacıyla Başkan Joe Biden'ın emriyle Afganistan'dan koşulsuz geri çekilmeye başladığı bir zamanda geldi.

Austin, ‘son 20 yılın çoğunu son eski savaşları gerçekleştirerek’ geçirdiğini ve asla unutamayacağı dersler aldığını ifade etti.

ABD’nin Afganistan’dan çekilmesini eleştirenler ise Afganistan'dan çekilmenin ülkedeki iç çatışmayı sona erdirmeyeceğini, terörizm tehdidini ortadan kaldırmayacağını ve DEAŞ gibi örgütlerin dünya çapında çoğalırken 20 yıllık kontrgerilla savaşını etkisiz hale getirmeyeceğini iddia ediyorlar.

Kaynaklar, Austin’in açıklamalarının belirli prosedürleri veya belirli bir çatışmayı öngörmediğini ifade ederken, bunun yerine, Pentagon'un Biden yönetimi altında geniş ve bir ölçüde belirsiz hedeflerinin ana hatlarını yansıttığını ifade ettiler.

ABD Savunma Bakanı Austin'den kritik 3+1 ziyaret

Austin NATO'ya Biden'ın mesajını iletti

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)