<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBir şirkete 10 milyon euro ceza----

Bir şirkete 10 milyon euro ceza

Bir şirkete 10 milyon euro ceza
03 Haziran 2013 - 06:51 www.finansingundemi.com

Kendi ülkelerindeki SPK tarafından yasal olmayan hisse alımı nedeniyle bir şirkete büyük ceza gelebilir

Fransız SPK'sı rakibi Hermes'in yüzde 17 hissesini 2010 yılında gizlice satın aldığı iddia edilen LVMH'ye 10 milyon Euro ceza verilmesini istedi.
Habertürk'ün haberine göre, Fransız lüks çanta üreticileri Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) ile Hermes arasındaki çanta savaşından 10 milyon Euro'luk ceza çıkabilir. Fransız sermaye piyasası kurulu The Autorite des Marches Financiers (AMF) Ekim 2010'da rakibi Fransız lüks çanta ve eşarp üreticisi Hermes'in yüzde 17 hissesini gizlice satın aldığı iddasıyla LVMH'ye karşı 2 yıl önce açtığı soruşturmanın sonuna geldi. Cuma günü şirket yöneticilerinin 8 saat ifade verdiği soruşturma kapsamında, yatırımcıları yanılttığı gerekçesiyle Forbes dergisine göre dünyanın onuncu, Fransa'nın en zengin adamı Bernard Arnault'nun sahip olduğu LVMH'ye 10 milyon Euro ceza verilmesi istendi. Fransız lüks devi 2012 yılında 3.4 milyar Euro net kar açıklamıştı. AMF'nin kararını önümüzdeki haftalarda vermesi bekleniyor.
'YATIRIMDAN VAZGEÇEBİLİRİZ'
LVMH ise gelişmeler karqşısında Hermes yatırımından vazgeçebileceği sinyalini verdi. Şirketin başkan yardımcısı Pierre Gode, "Hala böyle bir seçenek var" dedi. 2010 yılında Hermes'in yüzde 17 hissesini aldığı açıklayan LVMH'nin 2008 yılında üç bankadan türev sermaye piyasaları yoluyla yaptığı alımlarla bu hisseye sahip olduğu, 2001 ve 2002 yıllarında da şirketin yüzde 5'in altında hissesini satın aldığı ileri sürülmüştü. AMF'nin kurallarına göre şirketler başka bir şirketin yüzde 5, 10 ve 15 oranındaki hisselerini satın aldıklarında bunu yatırımcılara duyurmak zorunda. LVMH bu kurala uymamak ve yatırımcıyı yanıltmakla suçlanıyor. İki yüz yıldır Hermes Ailesi tarafından yönetilen şirketin çoğunluk hissesini ele geçirmek için harekete geçen LVMH toplam hissesini yüzde 22.6'ya çıkarmıştı. LVMH, 1980'li yıllarda Fransız parfüm üreticisi Guerlain'in azınlık hisselerini almış ve aile içinde çıkan ayrılıklardan faydalanarak 1994'te şirketin tamamını ele geçirmişti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)