Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya'nın 9 Kasım'da Mars'ın uydusu Phobos'a gönderdiği ancak motorlarını çalıştıramadığı için Dünya'nın yörüngesinden ayrılamayan ve bugün atmosfere girmesi beklenen uzay aracının parçalarının Arjantin'e düşebileceği bildirildi.
Interfax ajansı, Rus uzay sektöründen bir yetkilinin, son verilere göre Phobos-Grunt'un TSİ 19.52'de Arjantin'in Rosario kentinin 120 km batısında Dünya'ya düşeceğinin öngörüldüğünü söylediğini duyurdu.
Aynı kaynak, buna karşın uzmanların TSİ 19.00'dan önce kesin bir tahmin yapamayacaklarını kaydederken, bu bilgi resmi olarak doğrulanmadı.
Rosario, başkent Buenos Aires'in 500 km kuzeybatısında bulunuyor.
KARAR VEREMEDİLER, TAHMİNLER TUTARSIZ
Rus uzay sektöründen bir başka yetkili de daha önce yaptığı açıklamada, uzay aracının TSİ 20.40'a doğru Gobi çölünün Çin tarafına düşeceğini söylemişti.
13 Ocak'ta açıklama yapan Rus yetkili ise "Uzay aracı Phobos-Grunt, Hint Okyanusu'na değil, Atlantik'e
düşecek" demişti.
Rusya'nın 9 Kasım'da Mars'ın uydusu Phobos'a gönderdiği ancak motorlarını çalıştıramadığı için Dünya'nın yörüngesinden ayrılamayan uzay aracının parçalarının daha önce açıklandığı gibi Hint Okyanusu'na değil, Atlas Okyanusu'na (Atlantik) düşeceği bildirildi.
Interfax ajansının haberine göre, Rus uzay sektöründen bir yetkili, Phobos-Grunt uzay aracının Arjantin üzerinde atmosfere gireceğini ve parçalarının Atlantik'e düşeceğini belirterek, uzay aracının Pazar günü TSİ 18.00'e doğru Dünya'nın atmosferine gireceğini kaydetti.
Uzay aracının enkazının düşeceği yeri bildirmek konusunda sıkıntı yaşayan Rus uzay kurumu (Roskosmos), Phobos-Grunt'un pazar günü TSİ 15.12'de Madagaskar'ın kuzeyinde ve Tanzanya ile Kenya'nın doğusunda Hint Okyanusu'na düşeceğini açıklamıştı.
Dünya'dan 184-224 kilometre arasındaki bir uzaklıkta bulunan 13,5 tonluk uzay aracının atmosfere girdikten sonra 20 ila 30 parçaya ayrılmasının beklendiği bildirilmişti.
Roskosmos ise daha önce yaptığı açıklamada, enkazın cumartesi ve pazartesi günleri arasında Rusya, İskandinavya ve Kanada arasındaki geniş bir kara alanında bir noktaya düşebileceği tahmininde bulunmuştu
Mars'a 6 bin kilometre mesafede yörüngede bulunan Phobos'un kökenini ve Mars'ın atmosferini incelemek için, numune toplamaya yarayacak bir bilimsel alet ve Dünya'ya dönüşü için modülün bulunduğu bir sondayla birlikte 9 Kasım'da fırlatılan Phobos-Grunt, motorunun arızalanması yüzünden Dünya'nın yörüngesinde takılıp kalmıştı.
Rus uzay kurumu (Roskosmos) Direktörü Vladimir Popovkin, ülkesinin geçen yıl Phobos-Grunt dahil uzay araçlarını göndermede yaşadığı bir dizi başarısızlığın nedeninin yabancı güçler olabileceğini savunmuştu.
Rusya geçen yıl uzaya 33 uzay aracı göndermiş, bunların beşi başarısız olmuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.