Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Binance’in hafif olmasıyla ünlü Müşterini Tanı (KYC) gerekleri, 2018'de siber saldırıya uğrayan Japon kripto para borsası Zaif'in şimdiki sahipleri tarafından hedef alınıyor.
Davacılar, borsanın zayıf KYC gerekleri ve yüksek günlük çekim limitinin kendilerinden çalınan 60 milyon doların aklanmasını kolaylaştırdığını iddia ediyor. Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi'nde açılan davayı, borsayı siber saldırıdan kısa bir süre sonra satın alan kripto para borsası Fisco'nun temsilcileri başlattı.
Fisco, Binance'i 9 milyon dolarlık kripto paranın aklanmasına yardımcı olmak ile suçluyor ve iddia edilen kayıpların tazmin edilmesini talep ediyor. Davacılar, Binance'in blockchain'in takip edilebilir yapısı nedeniyle çalıntı varlıkları tespit edip durdurabilecek güce sahip olduğunu iddia ediyor.
Dava belgelerinin önemli bir kısmında, dünya genelinde dağıtık bir ekibe sahip olan ve vergi cenneti ülkede muhtemelen meşru olarak var olan Binance aleyhine dava açmak için Kuzey Kaliforniya'nın neden en uygun yer olduğu açıklanıyor.
İlk argüman, Binance'in Amazon Web Hizmetleri kullanması nedeniyle sunucularının Kaliforniya'da yer alması oldu. Bir diğer argümana göre ise Binance, soğuk depolama için Kaliforniya merkezli saklama hizmetlerini kullanıyor. İddianın baz aldığı raporlara göre Binance'in satın aldığı Swipe, Coinbase ve BitGo'yu kullanırken, Binance'in yalnızca yatırımcısı olduğu FTX de Coinbase kullanıyor. Binance'in kendisi tarafından hangi hizmetin kullanıldığı ise belirtilmiyor.
Son olarak borsanın San Francisco'da iş ilanları yayınlaması ve çoğu Binance'e ait bir şirket olan Trust Wallet'ta olsa da, çalışanları olması sebep gösterildi.
Pek de sağlam temellere oturtulmamış bu argümanların mahkemeyi ikna edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Binance, hareketsiz kılmanın zor olmasıyla bilinen bir şirket, dava açmak da aynı derecede zor olacaktır.
Fisco, Binance'i para aklamayı kolaylaştırmak ile ilişkili çeşitli suçlar ile suçluyor ve Binance tarafından aklandığı iddia edilen 1.457 Bitcoin'in (BTC) geri verilmesini, buna ek olarak cezai tezminat ve avukat masraflarının tazmin edilmesini talep ediyor.
Davacılar, borsayı aynı zamanda "standarttan düşük" para aklamayı önleme uygulamaları nedeniyle adil olmayan bir rekabet içine girmek ile suçluyor.
Binance, yorum talebine bir cevap vermedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.