BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBinance CEO’su hapiste daha da zenginleşti----

Binance CEO’su hapiste daha da zenginleşti

Binance CEO’su hapiste daha da zenginleşti
10 Haziran 2024 - 16:25 www.finansgundem.com

Binance’in kurucu ortağı Changpeng Zhao, kripto para birimi BNB'deki yükseliş sayesinde hapis yatmasına rağmen servetini büyütüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Binance’in hapiste olan kurucu ortağı Changpeng Zhao, ABD federal hapishanelerinde yatan en zengin kişi olabilir.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, son dönemde diğer kripto para birimleriyle birlikte değeri artan kripto para birimi BNB, Binance'in milyarder kurucu ortağını hapishanedeyken daha da zengin hale getiriyor.

ABD hapishanelerinde yatan en zengin kişi

Bloomberg’den Sidhartha Shukla’nın haberine göre, Binance ve onun hapsedilen kurucu ortağı Changpeng Zhao ile bağlantılı kripto para birimi olan BNB, Zhao’nun ABD'de çarptırıldığı dört aylık hapis cezasının ilk haftasında rekor seviyeye yükseldi.

BNB, Binance borsası tarafından para arzı teklifi yoluyla 2017 yılında piyasaya sürüldi. Başlangıçta Ethereum ağı üzerinde ERC-20 tokeni olarak başlatılan BNB, daha sonra 2019 yılındaki Binance Chain mainnet yükseltmesi ile kendi blok zincir ağına geçti. BNB, Binance ekosistemine güç veren kripto para olarak kabul ediliyor.

BNB’deki bu yükseliş, Zhao'nun ABD federal hapishanesinde hapis yatan en zengin kişi statüsünün altını çiziyor. Zhao, dünyanın en büyük kripto borsasını kara para aklamaya karşı gerektiği gibi korumadığı için dört aylık hapis cezasını çekmek üzere Salı günü Kaliforniya'daki bir hapishaneye başvurdu.

CoinGecko'nun verilerine göre, BNB'nin fiyatı Perşembe günü 717,48 dolara tırmanarak piyasa değerini 109 milyar dolara çıkardı. Bugün itibariyle 646 dolardan takas edilen kripto paranın fiyatı yılın başından bu yana iki kata yakın artış gösterdi.

Binance’in de kaderini yansıtıyor

BNB'deki bu yükseliş aynı zamanda kripto para borsası Binance'in kaderini de yansıtıyor. Şirketin varlıklarının toplam değeri, Ocak ayı başında yaklaşık 80 milyar dolardan bugün 125 milyar dolara yükselmiş durumda. Bu veriler, geçen yıl şirketin ABD yetkilileriyle bir uzlaşmazlığı çözmek için ödemek zorunda kaldığı 4,3 milyar dolarlık tarihi para cezasıyla sonuçlanan istikrarsız dönemden sonra bile, Binance’in hakimiyetini sağlamlaştırdığını gösteriyor.

BNB sahipleri Binance'te işlem ücreti indirimlerinden yararlanıyor. Kripto para birimi, aynı zamanda oyunlar ve borsalar da dahil olmak üzere kripto uygulamaları arasında popüler bir blockchain olan BNB Smart Chain'deki ücretleri ödemek için de kullanılıyor.

Kaiko analisti Dessislava Aubert'e göre, BNB'nin son rallisi, Mayıs ayının sonlarından itibaren türev piyasasında kendini gösterdi ve spot talebin Haziran ayında toparlanmaya başlaması ve alımların, 2-5 Haziran arasındaki satışları sürekli olarak geride bırakması sonrası da bu seviyelere yükseldi.

BNB'nin bir düzineden fazla merkezi borsada işlem gördüğünü söyleyen Aubert, bu bakımdan BNB’nin diğer borsa tokenlarından farklı olduğunu ifade ediyor ve Binance'in hâlâ küresel BNB hacminin yüzde 85'ini oluşturduğunu ekliyor.

Binance, kara para aklamayı önleme ve Hamas, El Kaide ve diğer militan grupların borsaya erişimini engellemeyi de içeren yaptırımları ihlal etmekle suçlanmıştı. Zhao ayrıca suçlamaları karşılamak için 50 milyon dolar kişisel para cezası ödemeyi de kabul etmişti.

Dünyanın en zengin 40. ismi

Zhao'nun servetinin 38,5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor ancak bu tutarın kesin bileşimi bilinmiyor. Zhao, Associated Press'e 2021'de verdiği bir röportajda net varlığının çoğunluğunun BNB cinsinden olduğunu söylemiş ve kendisinin, “Binance'de makul büyüklükte bir hissedar” olduğunu eklemişti.

'CZ' olarak da bilinen Zhao, şu anda dünyanın en zengin 40'ıncı ismi konumunda bulunuyor ve Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, net servetinin 2024 yılında 4,1 milyar dolar arttığı görülüyor.

Zhao hiçbir zaman tam olarak ne kadar BNB'ye sahip olduğunu açıklamamış olsa da, BNB'nin ilk madeni para arzının 2017 tarihli bir teknik incelemesi, bugün yaklaşık 56 milyar dolar değerinde olan 80 milyon adet kripto paranın kurucu ekibe tahsis edildiğini gösteriyor. Halka arz aracılığıyla toplanan bu para, Binance borsasını başlatmak için kullanılmıştı.

Binance eski CEO'su CZ'ye hapis yolu

 

Binance'nin kurucusu CZ'nin serveti eridi

 

Binance CEO'su CZ: Sayılar yanlış, hala yeni alımlar yapıyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)