BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBill Gates servetini nasıl değerlendiriyor?----

Bill Gates servetini nasıl değerlendiriyor?

Bill Gates servetini nasıl değerlendiriyor?
12 Mayıs 2024 - 18:38 www.finansgundem.com

Milyarder yatırımcı ve iş insanı Bill Gates, neredeyse tüm servetini bağışlayacağını açıklamış olsa da, lüks zevklere sahip olmasıyla da tanınıyor.

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, 153 milyar dolarlık servetinin büyük bölümünü hayır işlerine harcıyor; ancak Gates, lüks araba ve lüks tatil koleksiyonuyla da biliniyor.

68 yaşındaki Gates’in tahmini 153 milyar dolar değerinde bir serveti bulunuyor. Gates, bir gün servetinin neredeyse hepsini bir hayır kurumuna bağışlayacağını söyledi ancak şimdilik araba koleksiyonundan geniş emlak portföyüne kadar bazı lüks zevklerin tadını çıkarıyor.

Bill Gates dünyanın en zengin beşinci kişisi konumunda bulunuyor. Gates, 2022’de dünyanın en zengin insanları listesinden aşağıya ineceğini ve sonunda listeden çıkacağını çünkü parasının neredeyse tamamını hayır kurumuna vermeyi planladığını söylemişti.

Gates'in Washington'da 183,5 milyon dolar değerinde bir mülkü, özel bir uçağı ve lüks bir araba koleksiyonu var. Ancak bunlar onun muazzam servetinin yalnızca bir kısmını oluşturuyor.

Özel uçak ve mülkler

Gates, çeşitli hisse senetleri ve varlıklara yatırım yapıyor ve Breakthrough Energy adında 1 milyar dolarlık bir yatırım fonunun ortaklarından biri konumunda bulunuyor. Muazzam servetine rağmen Gates, harcama çılgınlığına girmediğini ifade ediyor. Ancak Gates'in, 19 kişiye kadar oturma kapasiteli Bombardier BD-700 Global Express’e sahip olduğu biliniyor.

Gates ayrıca Medina, Washington'daki Xanadu 2.0 mülkünün de sahibi. Mülkün inşa edilmesinin yedi yıl sürdüğü ve Gates’in bu süreçte 63 milyon dolar harcadığı biliniyor.

Gates, 1988 ile 2009 yılları arasında yaklaşık 34 milyon dolara satın alınan, yaklaşık 10,5 dönümlük araziye de sahip. Toplamda, malikane ve parsellerin toplam tahmini değeri ise kabaca 183,5 milyon dolar.

Ayrıca Gates'in 1994 yılında açık artırmada 30 milyon dolara satın aldığı 16. yüzyıldan kalma Leonardo da Vinci el yazmasına ev sahipliği yapan 2.100 metrekarelik bir kütüphanesi de bulunuyor.

Lüks araba koleksiyonu

Gates, Microsoft’u kurduktan sonra yaptığı ilk büyük harcamanın Porsche 911 almak olduğunu söylüyor. Arabayı 1979'da satın alan Gates, daha sonra açık artırmada aracını 80.000 dolara satmış.

Ancak bu Gates'in son Porsche'si değildi; Gates, araba koleksiyonuna bir Porsche 959 da eklemiş durumda. Gates’in lüks araba merakının sır olmadığı biliniyor.

Lüks tatiller

Gates, 2019'da Microsoft'ta geçirdiği zamanın çoğunda 'tatile çıkmaya inanmadığını' söylese de, 2014 yılında, haftada 5 milyon dolara kiraladığı 439 metrelik süper yat Serene'de ailesiyle bir Akdeniz tatiline çıktığı biliniyor. Gates’in ayrıca Avustralya, Hırvatistan, Belize ve Brezilya’ya yaptığı tatil amaçlı lüks seyahatlere çıktığı da biliniyor.

Hayırseverlik ve bağışlar

Gates, yaptığı bağışla, 2003 yılında, başlangıçta sıtma ilaçları üreten, aynı zamanda bu teknolojiyi koku, cilt bakımı ve tatlandırıcılar gibi ürünler için kullanan sentetik bir biyoloji şirketi olan Amyris'in kurulmasını sağladı. 

Gates, Kasım 2017'de Alzheimer araştırmalarına 50 milyon dolar yatırım yaptı. Bu çabalarına 2018'de bir grup yatırımcıyla birlikte alzheimer'ı daha erken teşhis etmek için bir 'girişim hayırseverliği' fonu olan Diagnostics Accelerator'a 30 milyon dolar yatırım yaparak devam etti.

ABD'deki en cömert hayırseverler arasında gösterilen Gates ve eski eşi, sıtmayı yenmek için yaklaşık 2 milyar dolar bağışta bulundu, Ebola ile savaşmak için ise 50 milyon dolardan fazla bağışta bulunan Gates, çocuk felci aşısı geliştirmek için çalışan bir Japon ilaç şirketine de 38 milyon dolar bağışta bulundu. Gates, pandemi sırasında, vakıfları aracılığıyla, dünyanın en fakir ülkelerine aşı dağıtılması için 5 yıla yayılacak 1,6 milyar dolarlık da bir taahhütte bulundu.

Gates Vakfı ayrıca 1,6 milyar dolarlık girişimi Gates Millennium Scholars Programı aracılığıyla eğitime de bağış yapıyor.

Gates’in mirası

Servetinin geleceği ise Gates’in varisleri için pek parlak değil. Gates, her bir çocuğuna net servetinin çok küçük bir kısmı olan 10 milyon dolar bırakacağını ifade etti. Gates, Temmuz 2022'de, neredeyse tüm servetini kendisine ve French Gates'in organizasyonuna vermeyi planladığını yineledi.

Bill Gates açıkladı: Yapay zekanın ele geçiremeyeceği 3 meslek!

 

Asistanı Bill Gates'in servetine ulaştı

 

Bill Gates'ten yapay zekâ öngürüsü

 

Efsane yatırımcıya Bill Gates fırçası!

 

Microsoft yöneticisi anlattı: Bill Gates'in bana öğrettiği en önemli 3 ders...

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)