Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Gelişen teknolojiyle birlikte birçok meslekte kapsamlı dönüşümler yaşanırken, bazı meslekler ise çağın gerekliliklerine uyum sağlayamayarak tarihe karışıyor.
Son yıllarda artan yapay zeka girişimleriyle birlikte çalışan istihdamının tehlikeye düşeceğine yönelik endişeler çoğalırken, konuya ilişkin çarpıcı bir açıklama da Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'den geldi.
AYAKTA KALACAK MESLEKLER
Gates, yaşanan dönüşüme meydan okumanın ve kabullenmemenin anlamsız olduğunu belirterek, bu dönüşüm hızına ayak uydurmanın gerekli olduğunu vurguladı.
Yatırım portföyünü farklı alanlara dağıtması ile bilinen ünlü milyarder, başta otomotiv, sağlık, tarım ve eğitim gibi sektörlerde hızla yayılmaya devam eden yapay zeka teknolojilerinin, gelecekte yalnızca 3 mesleğin ayakta kalmasını garanti edeceğini iddia etti. Gates bu meslekleri yapay zeka teknolojileri, biyoloji ve enerji olarak sıraladı.
DAHA KISA İŞ SAATLERİ
Yapay zekanın ekonominin her yönünü dönüştüreceğini belirten Gates, bu gelişmelerin iş saatlerini kısaltarak insanlara daha yaratıcı ve anlamlı işler yapma fırsatı sunacağını vurguladı. "Yapay zeka hızla gelişiyor; bu becerileri öğrenenler, iş fırsatlarını daha iyi değerlendirebilecek" diyen Gates, teknolojinin sunduğu fırsatların iş gücüne nasıl şekil vereceğine dair önemli bir ipucu verdi.
DERİNLEŞEN EŞİTSİZLİK
Gates, teknolojinin toplumda eşit bir şekilde dağıtılması gerektiğini belirterek, yapay zekanın bazı gruplar için fırsatlar yaratırken, diğerleri için engeller oluşturabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Yapay zekanın gelişen rolü, eşitsizliklerin daha da derinleşmesine yol açabilir; bu nedenle bu sorunun dikkatle ele alınması gerektiğinin altını çizdi.
DAHA VERİMLİ EĞİTİM
Yapay zekanın yalnızca iş dünyasında değil, eğitimde de devrim yaratacağına inanan Gates, eğitim sisteminde özelleştirilmiş öğrenme süreçlerini mümkün kılacak yazılımların etkisini vurguladı. Bu teknolojilerin eğitimde önemli değişikliklere yol açacağı ve kişiselleştirilmiş, daha verimli bir öğrenim süreci sağlayacağı tahmin ediliyor.
Kariyerine atıfta bulunan Gates, kod yazmayı öğrenmenin ona daha önce hayal bile edemediği fırsatlar sunduğunu belirtiyor. Bu nedenle çocukların erken yaşta programlama öğrenmelerini teşvik eden Gates, internet devrimini ve onun çalışma ile iletişim biçimlerimize etkilerini hatırlatarak, bu becerinin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.
TEHDİT Mİ AVANTAJ MI?
Gates, makineler daha fazla sorumluluk üstlendikçe, yapay zekanın faydalarının toplum genelinde eşit bir şekilde dağıtılması gerektiğine dikkat çekti. Aksi takdirde, yapay zekayı etkin bir şekilde kullanabilenlerle kullanamayanlar arasında derin bir uçurumun oluşabileceği konusunda uyardı.
Profesörden suç duyurusu: Yapay zekayla hazırlanan sahte video!
Yapay zekayı bir milyar kat hızlandıracak buluş
AB'den yapay zeka fabrikası hamlesi
Yapay zekada hedef devler ligi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.