BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiBilim insanları geliştirdi! Depresyon artık evde iyileştirilebilecek----

Bilim insanları geliştirdi! Depresyon artık evde iyileştirilebilecek

Bilim insanları geliştirdi! Depresyon artık evde iyileştirilebilecek
23 Ekim 2024 - 16:03 www.finansgundem.com

Araştırmacılar tarafından evde kullanıma uygun şekilde tasarlanan bir cihazın, ilaç ve tedaviye tepki vermeyen depresyon durumlarında işe yarayabileceği belirlendi.

Bilim insanları, geliştirdikleri “yüzücü bonesi” benzeri aletin depresyon üzerindeki etkilerini incelemek amacıyla, bu cihazı ağır depresyon tanısı almış 174 kişi üzerinde test etti.

Depresyon yaşayan bireylerde genellikle daha az aktif olan ve beynin karar verme süreçleriyle ilgili bölgelere hafif elektrik akımları ileten cihazı 10 hafta boyunca düzenli şekilde kullananların depresif belirtilerinde “fark edilir bir azalma” gözlemlendi.

Uzakdan yürütülen klinik araştırma çerçevesinde katılımcılar iki ayrı gruba ayrıldı. Tedavi grubundaki bireyler, cihazı 30 dakikalık seanslar halinde ilk 3 hafta boyunca 5 kez, sonraki 7 hafta boyunca ise haftada 3 kez kullandı. Kontrol grubundaki hastalar ise seans başlangıcında yalnızca kısa bir akım darbesi veren ve aynı uyarım hissini simüle eden sahte bir kulaklık taktı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, geliştirilen cihazı kullanan bireylerin depresyon belirtilerinin kontrol grubuna göre yaklaşık yüzde 58 daha fazla azaldığı kaydedildi.

Bilim insanları, bu aletin depresyon tedavilerine ve psikoterapiye yanıt vermeyen bireylerin üçte birinden fazlası için çığır açan bir çözüm olabileceğini belirtti.

Araştırmanın bulguları “Nature Medicine” dergisinde yayımlandı.

Hafif beyin sarsıntıları: Uyku ve depresyon üzerindeki ciddi etkiler!Hafif beyin sarsıntıları: Uyku ve depresyon üzerindeki ciddi etkiler!

Depresyon tedavisinde umut ışığı!Depresyon tedavisinde umut ışığı!

Depresyon ve stres oranını düşüren mucizevi besinler...Depresyon ve stres oranını düşüren mucizevi besinler...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)