<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBilim dünyasını şaşkına çeviren keşif----

Bilim dünyasını şaşkına çeviren keşif

Bilim dünyasını şaşkına çeviren keşif
10 Ocak 2020 - 17:48 www.finansingundemi.com

Bilim insanları "Tamamen sebebi olmasa da en kilit detayın ne olduğunu tespit ettik" diyerek horlamanın sebebinin bulunduğunu duyurdu

Milyonlarca insanı etkileyen horlamanın sebebi bulundu… ABD’de gerçekleşen bir araştırma sonucunda horlamanın sebebinin ne olduğuna dair kesin tespitler yapıldı. ABD’nin Philadelphia kentinde bulunan Perelman Tıp Fakültesi’nde görevli Dr. Richard Schwab, dildeki yağın uyku kalitesini etkilediğini ve horlamaya sebep olduğunu duyurdu.

Hastaların sağlık durumlarını ve kilolarını inceleyen bilim insanları kilo veren insanların horlama sorunuyla daha az karşılaşmaya başladığını söylerken Schwab, “Dilimizle konuşuyoruz, dilimizle yemek yiyoruz ve dilimizle nefes alıyoruz. O zaman neden yağ burada depolanıyor. Yağın burada depolanmasının sebebi kesin değil, genetik olabilir ya da çevresel faktörler olabilir. Fakat dilin yağ oranı ne kadar düşükse uykunun iyi olma ihtimali o kadar yüksek” dedi.

“BU KİLİT BİR FAKTÖR”

MR sonuçlarını inceleyen bilim insanları, dildeki yağ oranının azalmasının kilit önemi olduğunu söyledi. Schwab, “Birçok uzman genelde dildeki yağ oranına odaklanmaz. Şimdi biliyoruz ki bu çok kilit bir faktör” dedi. Geçtiğimiz yıllarda, kilolu olmanın, uyku apnesine sebep olduğu ve hatta yağlı bir boyna sahip olmanın da horlamaya sebebiyet verdiği belirtilmişti.

Perelman Tıp Fakültesi’nde gerçekleşen araştırmada 67 kişinin kiloları ve horlama seviyeleri takip edildi. Çiğnerken çalışan çene kaslarının kilo verince ufaldığını hatırlatan bilim insanları esas değişimin dildeki yağlanmanın azalmasıyla gerçekleştiğini duyurdu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet T21 Ocak 2020 07:58

    Çok aptalca ve abartılı bir keşifmiş. Bana sorsalar, büyük bir dilin, horlamaya sebep olan etkenlerden biri olduğunu söylerdim.

  • ömer20 Ocak 2020 08:59

    Bilim dünyasını şaşkına çeviren keşif... Sizin adınız bile bu habere uymuyor.Böyle adice başlık atıp,horlamayla ilgili klişe bir haberi vermek ancak sizin gibi küçük hedefli ve zihniyetlilere yakışır.