BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiBilgisayar devinden müthiş atak----

Bilgisayar devinden müthiş atak

Bilgisayar devinden müthiş atak
16 Ağustos 2012 - 17:59 www.finansgundem.com

Çinli Lenovo, ABD'li rakibi HP'yi PC pazarında geçmek üzere

Çin’in kişisel bilgisayar şirketi Lenovo’nun, Hewlett-Packard’ı geçerek dünyanın en büyük PC imalatçısı olmaya yaklaştığı bildirildi. Financial Times’ın haberine göre Lenovo, küresel pazarın yüzde 14.9’una hakim durumda. Bir numaradaki HP’nin payı ise yüzde 15.5.
Lenovo, bugün yaptığı açıklamada, ikinci çeyrek itibarıyla karının yıllık yüzde 30 arttığını duyurdu. Artışın sebebinin, Çinli tüketiciler ve işyerlerinin bilgisayar alımına yönelik ilgisinin devam etmesi olduğu belirtiliyor. İkinci çeyrekteki satışlar 8 milyar doları, net kar ise 141 milyon doları buldu.
Ama yine de, ülkenin ekonomik büyümesindeki yavaşlamanın etkisi gözlenmeye başlandı. Nitekim, Lenovo’nun karındaki yüzde 30’luk artışın, son 18 ayın en düşük artışı olduğu kaydediliyor.
Küresel piyasada ise, PC pazarındaki büyüme durmuş durumda. Tüketicilerin akıllı telefon ve tabletlere yöneldiği gözleniyor. Geçen ay Gartner tarafından açıklanan verilere göre, küresel PC satışları yüzde 0. 1 oranında düştü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)