BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBilgin ve Ercan'a Çankaya modeli----

Bilgin ve Ercan'a Çankaya modeli

Bilgin ve Ercan'a Çankaya modeli
02 Mart 2012 - 00:19 www.finansgundem.com

BDDK ve TMSF Başkanları için de 5 artı 5 formülü getiriliyor. AKP bu konuda kanun teklifi hazırladı.

BDDK ve TMSF Başkanlarının görev süreleri için, ‘’Çankaya formülü’’ getiriliyor. AKP Bursa milletvekili Hüseyin Şahin tarafından hazırlanarak TBMM’ye sunulan kanun teklifi ile, bu iki kurumun başkanı 5+5 formülüne göre iki kez atanabilecek ve toplam 10 yıl görev yapabilecek.
Böylelikle BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ile, TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, yeniden başkanlığa atanabilecek. TMSF Başkanı Gül’ün görev süresi 29 Şubat’ta doldu. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’in görevi de 7 Nisan’da sona erecek.
BAKAN BABACAN KIZDI
Bu konu ilk olarak zorunlu eğitimin 12 yola çıkarılmasını öngören kanun teklifine konuldu. Ana teklif ile alakasız bir düzenleme olduğu için ‘’Vagon madde’’ olarak nitelenen bu değişiklik ile, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) başkanları yeniden aynı göreve atanmaları öngörüldü.
Bu düzenlemeden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve ekonomi bürokrasisinin haberinin olmadığı ortaya çıktı. Babacan ‘’Benden özür dilediler’’ dedi ve maddenin zorunlu eğitim teklifinden çıkarılıp ayrıca düzenlenmesi benimsendi. AKP’li Hüseyin Şahin de kanun teklifi hazırladı. Buna göre Bankacılık Kanunundaki ‘’Atanamazlar’’ ifadesi, ‘’Atanabilirler’’ biçimine dönüşüyor. ‘’6 yıl’’ ifadesi de 5 yıl olarak değişiyor ve ikinci kez atanma getiriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)